• Informacje na temat:

    gotowane banany

Przepisy na temat: gotowane banany
  • Krem z białych warzyw i "podpalane" banany - propozycja dla dwojga

    Walentynki to doskonała okazja do przygotowania romantycznej kolacji, a mężczyzna w kuchni to nie lada gratka dla zakochanej kobiety. Darek Kuźniarz, autor książki o zachciankach, proponuje zupę krem z białych warzyw i "podpalane" banany z migdałami.

  • Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

  • TEST – Takie gotowanie to ja rozumiem!

    ...- kokosowy Ten napój to prawdziwa kopalnia witamin - miód wzmocni odporność, migdały dodadzą energii,  a banany zaopatrzą w niezbędną dawkę potasu! Sposób przygotowania: 1. Podłączyłam świeżo...

  • Deser jest bardzo smaczny warto spróbować.

  • Jak zagęścić przetwory bez żelfiksów, dużej ilości cukru, długiego gotowania

    .... - morele - ok. 1 proc. - brzoskwinie - do 1,3 proc. - cytryny - do 1,5 proc. - dynie - do 9 proc. - banany - do 1,3 proc. - marchewka - do 3 proc. - agrest, czarne porzeczki - do 1,5 proc. - żurawina - do...

  • Szybkie, tanie i pyszne

  • Czekoladowe banany w sosie toffi

    ... Składniki na 4 porcje: 125 g gorzkiej czekolady 4 banany 100 g krówek 75 g śmietany kremówki Przygotowanie: Czekoladę pokroić i roztopić w gorącej kąpieli. Banany obrać(...). 1 minutę. Sos przestudzić i polewać nim banany w czekoladzie.   Czas przygotowania 20 minut Jedna porcja zawiera 1720 kJ/411 kcal...

  • Moja córa uwielbia banany pod każdą postacią, dlatego staram się wymyślać różne dania w których banan gra główną rolę. Dzisiaj na przykład, usmażyłam dwa mini banany :)

  • Składniki: banany, krem czekoladowy.

  • Super pomysł na deser.

Artykuły na temat: gotowane banany
  • Banany pod kremową chmurką

    ...w tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec 20 min w 190ºC. Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody. Banany obrać, pokroić w plastry, skropić cytryną. Rozłożyć je na wystudzonym spodzie...

  • W ostatnim czasie ogromną popularność zyskała informacja, jakoby dojrzałe banany, na których skórce pojawiły się ciemne plamki, mogły wyleczyć raka. Niestety, informacja ta jest nieprawdziwa. Fot. 123RF/Picsel To naturalne, że banany wraz z upływem czasu zaczynają ciemnieć i nabierać niezbyt apetycznego wyglądu. Bardzo dużo osób tylko na tej podstawie ocenia ich przydatność do spożycia i wyrzuca owoce tuż po tym, jak na ich skórce pojawiły się pierwsze przebarwienia i plamki. To wielki błąd!...

  • Siedem powodów, dla których warto jeść banany

    Pod ich grubą skórką kryje się bogactwo witamin i minerałów. Banany leczą wrzody żołądka i łagodzą stres.

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...

  • Gotuję, nie marnuję!

    .... 2-3 banany rozgnieć widelcem. Mąkę z jajkami wlej do ostudzonej czekolady i masła. Dobrze wymieszaj. Dodaj banany, połącz z ciastem. Przelej do formy (okrągłej lub o wym. 18x24 cm), wyłożonej papierem...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Jak gotować brokuły, by nie straciły koloru?

    ...koktajle, np. z dodatkiem owoców (banany, pomarańcze, kiwi, jabłko), warzyw albo świeżych ziół.

  • Z Katarzyną Meller rozmawiamy o rodzinnych tradycjach, programie "Ameryka Express" oraz kulinarnych podróżach w poszukiwaniu najciekawszych smaków. Fot. materiały prasowe/Food Network Czy zamiłowanie do gotowania towarzyszy pani od zawsze? Zamiłowanie do gotowania jest chyba w moim przypadku genetyczne. Moja mama nie tylko świetnie gotowała, była również autorką książek kucharskich i historykiem kulinarnym. Kiedy chciałam z nią porozmawiać, wiedziałam, że znajdę ją w kuchni. Od małego więc...

  • Czekolada, karmel i banany czyli niezwykle ciasto

    ...duzo czasu na chlodzenie... ja zrobilam calosc w 3 godziny i tez bylo dobre ale mysle, ze robiac stopniowow bedzie jeszcze lepsze.   Swieze banany : To kolejna wartswa, pokrywamy krem...

  • Pisze książki, prowadzi warsztaty edukacyjne i kulinarne, ale przede wszystkim rozkochuje Polaków w kaszach oraz zdrowym odżywianiu. Co Maia Sobczak, autorka bloga Qmamkasze.pl, proponuje i radzi Czytelnikom Smakera? Fot. Maia Sobczak / Mateusz Nasternak Jakie jesienne połączenia smaków poleciłabyś czytelnikom Smaker.pl? Jesień jest ewidentnie przygotowaniem do zimy. To ostatni moment na świeżą śliwkę, pachnącego pomidora czy choćby na grzyby. Z lekkiej, pełnej słońca diety, przenoszę nacisk...