• Informacje na temat:

    gorgonzola ryż

Przepisy na temat: gorgonzola ryż
  • Risotto ma mocny serowy smak, dość ostry i wyrazisty. Dzięki dodatkowi wina, nie jest ciężkie. Mam wrażenie, że kieliszek wina dodany przed bulionem nadaje risottu świeży i lekki posmak. Rodzaj wina zależy od własnych upodobań. Ja dodaję wytrawne białe.

  • wspaniałe i szybkie danie. bardzo aromatyczne, sycące a przy tym zaskakująco lekko się po nim człowieczyna czuje

  • Jedna z kreacji mojego ulubionego szpinaku. Strasznie pyszne!!

  • Trzy składniki = pyszne danie. Tylko mój starszy syn nie może się przekonać do tego dania, pozostali zawsze proszą o dokładkę. :)

  • Propozycja na szybkie danie. Dla wielbicieli sera gorgonzola i makaronu i nie tylko.

  • Szybka sałatka z serem gorgonzola. Pikantny smak sera idealnie współgra ze słodyczą dressingu

  • Sprawdzone połączenie gruszki z serem i szynką. Danie wymaga cierpliwości i staranności, której mnie troszkę zabrakło. Ważne jednak, że wyszło smacznie.

  • Dziś zapraszam na smaki Lombardii. Na stole gości smakowite połączenie makaronu spaghetti z wyrazistym, pikantno - grzybowym i bardzo aromatycznym sosem na bazie sera gorgonzola. Całość łagodzi śmietana oraz natka pietruszki. Danie jest pożywne, proste i szybkie w przygotowaniu, a jego smak rozpieści wszystkie nasze zmysły.

  • Cebulowy ryż na bliskowschodnią nutę. Idealny do ryb i owoców morza.

Artykuły na temat: gorgonzola ryż
  • Z serem pleśniowym

    Tagliatelle w sosie serowym Składniki na 4 porcje: 50 dag makaronu grube wstążki, np. tagliatelle, 15 dag sera gorgonzolaDD8 dag suszonych pomidorów w oliwie, 2 łyżki oleju, 5 dag orzeszków(...) gorgonzola, 1-2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej. Brokuły podzielić na różyczki. Włożyć do posolonej wody, gotować 8 minut, odsączyć. Sznycle lekko rozbić. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć sznycle...

  • Niesłusznie uważany jest za ciężkostrawny , a przecież nie zawiera glutenu ani laktozy, za to obfituje w witaminę B. Fot. materiały prasowe Proces produkcyjny gorgonzoli wymaga dużej uwagi i wyłącznie świeżego mleka najlepszej jakości. Jeżeli te warunki nie zostaną spełnione, nie wykształcą się w serze pleśń i bakterie kwasu mlekowego oraz penicillium, naturalny antybiotyk. Dzięki niej ser ma charakterystyczne zielonkawe żyłki i jest wyjątkowo łatwostrawny, o czym być może wie niewiele osób....

  • Czy jedzenie produktów z pleśnią jest bezpieczne dla zdrowia?

    ...i należą do nich między innymi camembert,roquefort, brie, gorgonzola, munster czy bleu de bresse.  Czy możemy konsumować je bez obaw o zdrowie? Tak. Dlaczego? Pleśń wytworzona na serach jest(...) Agencja Żywności (AFSCA) zapewnia, że niektóre produkty przeterminowane można jeść, bez obaw o złe samopoczucie! Po upływie terminu przydatności do spożycia nadają się: sól, cukier, mąkę, makarony, ryż...

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Dieta bez pszenicy dr Williama Davisa. Schudniesz 5 kg w dwa tygodnie

    ..., kilka truskawek. Twaróg, jogurt, mleko i masło możesz jeść w umiarkowanych ilościach, czyli nie więcej niż dwie porcje dziennie. Inne zboża (gryka, proso, owies) oraz ryż i rośliny strączkowe(...) zmiksuj trzy łyżki majonezu, łyżeczkę wasabi, odrobinę suszonego, zmielonego imbiru i łyżeczkę wody lub octu ryżowego. Zjedz z sałatką z młodego szpinaku, kilku orzechów włoskich, pokrojoną w piórka...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel W kuchni japońskiej stosowany niemal codziennie, u nas raczej występuje jako zamiennik makaronu do zup. Dlaczego nie potrafimy docenić jego walorów? W końcu ryż to niezwykle uniwersalny i zdrowy element naszej diety. Porcja 100 g ugotowanego ryżu, to około 93-112 kalorii. Po...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    ...i łyżeczkę wody lub octu ryżowego. Zjedz z sałatką z młodego szpinaku, kilku orzechów włoskich, pokrojoną w piórka cebulką czerwoną, serem gorgonzola. Polej sałatkę sosem winegret Między posiłkami Stosując(...) w niewielkiej ilości - jabłko, kilka truskawek. Twaróg, jogurt, mleko i masło możesz jeść w umiarkowanych ilościach, czyli nie więcej niż dwie porcje dziennie. Inne zboża (gryka, proso, owies) oraz ryż...

  • Wczoraj zakończył się konkurs Puzzle. Fragment zdjęcia przedstawiał przepis Kokosowy ryż użytkownika granita Spośród ogromnej liczby zgłoszeń jury wyłoniło następujących zwycięzców : JJ92 malavisee NoMercy cocoschanel Za wszystkie nadesłane odpowiedzi bardzo dziękujemy!

  • Dawne lekarstwa na współczesne choroby

    ..." . Z orkiszu można otrzymać wszystkie produkty potrzebne do pieczenia i gotowania: ziarna orkiszu gotowane jak ryż, orkiszowe kernotto , Habermas - kaszkę, mąkę a nawet orkiszową kawę. Kasztany...

  • Odwiedziny w restauracjach, pizzeriach czy lodziarniach są nieodłącznie wpisane w podróż do słonecznej Italii. To tutaj zapach pomidorów konkuruje z nutą bazylii, a woń amaretto z aromatem cappuccino. Każdy z włoskich regionów szczyci się oddzielną tradycją kulinarną, a niektóre z lokalnych przysmaków są znane na całym świecie. Kampania - region pomidorówTo w tym regionie należy rozpocząć kulinarną wycieczkę po Włoszech. Tereny wokół Neapolu słyną z największych w kraju upraw i zakładów...