• Informacje na temat:

    gordon ramsay na torcik z ciasta francuskiego z malinami

Przepisy na temat: gordon ramsay na torcik z ciasta francuskiego z malinami
  • Rożki z malinami to świetna przekąska którą przygotujecie w 15 min. Polane lukrem i palce lizać.

  • przepis na ciasto pochodzi z książki "Szef kuchni po godzinach" Gordona Ramsaya; którego bardzo lubię ;) Minimalna ilość składników a jakże pyszne, zwłaszcza ciepłe a z dodatkiem bitej śmietany bądź lodów to już w ogóle poezja. Polecam....

  • przepis pochodzi z książki "Kuchnie Świata" - Gordona Ramsaya a klopsiki polecam są bardzo smaczne mnie najlepiej smakują z pieczywem ale podawałam również z makaronem spaghetti.

  • Delikatną jajecznicę wcale nie jest łatwo zrobić. Główny sekret polega na tym, aby smażenie zacząć na zimnej patelni.

  • Smaczny pomysł na "Bułeczki z ciasta francuskiego z malinami"

  • pyszna, aromatyczna idealna na jesienne i zimowe dni

  • Dzisiaj mam dla Was bardzo pyszny torcik, lekki i delikatny w smaku. Nie jest zbyt słodki, jest taki w sam raz. Moje maliny na krzaczkach są bardzo kwaśne, więc idealnie sprawdzają się w słodkich wypiekach. Napiszę Wam, że fajnie jest mieć chociaż taki mały ogródek w którym rosną owoce, nie trzeba iść wtedy do sklepu czy na ryneczek, wystarczy iść do swojego ogródka, a wiadomo, że własne owoce czy warzywa są najlepsze, smakują wyjątkowo. Więc jeśli macie ochotę na takie ciasto to bardzo...

  • Ciasto jest bardzo pyszne, nie za słodkie, pięknie wygląda i jest idealne na letnie dni.

  • Szybkie i smaczne !!!

  • pyszna rozgrzewająca zupa w sam raz na jesień i zimę. Przepis z książki Gordona Ramsay'a „Zdrowa kuchnia”

Artykuły na temat: gordon ramsay na torcik z ciasta francuskiego z malinami
  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...

  • Tegorocznym zwycięzcą nagrody The National Chef of The Year został Kuba Winkowski - Polak pochodzący z Trójmiasta. Tytuł ten otwiera wiele drzwi, i sprawia, że zwycięzcy znajdują się w czołówce nie tylko angielskiej, ale i światowej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Kuba Winkowski, który od 15 lat mieszka i pracuje w Londynie, od najmłodszych lat wiedział, że jego kariera będzie rozwijać się w kuchni. Jak sam zapewnia, lubi jeść, a gotowanie sprawia, że czuje dreszczyk emocji. Jego zdaniem kluczem...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody. Ciasto250 g mąki pszennej220 g cukru250 g masła2 łyżki mleka½ łyżeczki soli Dodatki½ szklanki solonych orzeszków arachidowych3 łyżki amaretto½ szklanki pokruszonych krakersów 3 tabliczki białej czekolady40 borówek 30 listków bazylii CiastoMąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut. DodatkiDo schłodzonego ciasta dodać...

  • Ewa Wachowicz to osoba, o której można napisać naprawdę wiele. Zdobyła tytuł Miss Polonia, była rzecznikiem prasowym rządu, prowadzi autorski program kulinarny „Ewa gotuje”. Zapytaliśmy ją o kulinarne inspiracje na święta i nie tylko. fot. AKPA.PL Zacznijmy od zbliżających się świąt. Jakie ma pani plany w tym roku? - Tradycyjnie to ja organizuję Wigilię, do mnie zjeżdża rodzina. Uwielbiam te wszystkie przygotowania, gotowanie, pieczenie, zapachy... A jakie potrawy planuje pani na kolację...

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Czy ciasto może być zdrowe i niskokaloryczne? Oczywiście, że tak! Dziś prezentujemy 10 przepisów, które z pewnością osłodzą wam każdą dietę. Fot, 123RF Sądziliście, że osoby na diecie muszą zapomnieć o ciastach i różnego rodzaju słodkościach? Na szczęście nie jest to do końca prawdą. Oczywiście, jeśli chcecie zgubić kilka kilogramów, lepiej omijać szerokim łukiem torty z wieloma warstwami bitej śmietany i kremu maślanego. Jednak są ciasta, które zaspokoją nasz apetyt na słodycze i nie wpłyną...

  • Około 100 przepisów na rozmaite smakowitości. Palce lizać! Sernik gotowany, klasyczny i wiedeński, jabłecznik na kilka sposobów, drobne ciasteczka, takie jak amoniaczki, eklerki, napoleonki, sokoły czy wuzetki. Wszystkie smakołyki możesz w prosty sposób wykonać. Upieczesz domowe ciasta tak pyszne jak te, które robiła dla Ciebie babcia. Dzięki mechanicznym urządzeniom, takim jak blender czy robot kuchenny, przygotujesz je w kilka minut. Zapach, które rozejdzie się po całym domu, zapewni...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...