• Informacje na temat:

    gora ca czekolada z pomarancza

Przepisy na temat: gora ca czekolada z pomarancza
  • Z pomarańczami

    Pomarańcze są słońcem kuchni i nadają potrawom wyjątkowy smak. Podajemy przepisy na najlepsze dania z dodatkiem pomarańczy.

  • Soczyste miesko o delikatnym smaku pomaranczy,idealne na swiateczny obiad i jak rowniez na inne okazje.

  • Domowa jak dla mnie :) jest najlepsza.Można zrobić z czym tylko chcemy.

  • Sernik z pomarańczą i czekoladą

  • zdrowy, ale uwaga ma swoje kalorie :) krem, na który dają się nabrać nawet najbardziej zatwardziali sceptycy weganizmu - bo po prostu to niebo w gębie :) z powodzeniem zastępuje popularne kremy typu nutella i taniej :) w zależności od apytytu przepis jest na 2-4 porcje, słoik ok. 500 ml

  • Lubię takie stare przepisy, zawsze się sprawdzają. Spód o lekko kawowym smaku, wierzch " słodkie góry ".

  • Wspanialy smak bejcy z soku pomaranczowego lub z mandarynek wraz z cebula. Polecam serdecznie. Jutro dodam foto. Teraz miesko jest w lodowce i lezy w bejcy do jutra. Bejca jest wspaniala takze do piersi z kaczki. Niebawem gotuje....

  • Rozgrzewająca i pachnąca. W sam raz na długie zimowe wieczory.

  • niebanalne , smakowite i ... kaloryczne połączenie czekady i papryki chilli - sama byłam zaskoczona że jedno do drugiego pasuje (uwaga - spożywać tylko i wyłącznie na bardzo gorąco )

  • letnia ,szybka,pyszna salatka dla wszystkich, którzy dbaja o swoja linie i zdrowie

Artykuły na temat: gora ca czekolada z pomarancza
  • Lato w odcieniach brązu

    ...brązu, po którą śmiało możemy sięgnąć tego lata, tworząc z jej udziałem nieoczywiste zestawienia jest, wbrew pozorom, ciemna czekolada. Wzorując się na stylizacjach z pokazu Fendi, połączmy klasyczną skórzaną kurtkę z ciemnobrązową plisowaną spódnicą i kontrastowymi akcesoriami w kolorze wielbłądziego brązu lub czerwieni.  Marco de Vincenzo udowodnił zaś, że ciemna czekolada może być też zaskakująco...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • Pierogarnia

    Meksykańskie, zielone, marchewkowe a nawet z pomarańczą - pierogi dają się przyrządzić na milion sposobów.

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...

  •   Wczorajsza wizyta kontrolna nie była taka zła jak się spodziewałam. Zatoki i nos nie są jeszcze zdrowe ale jest znaczna poprawa. Dostałam teraz nowe...

  • O tym, jak umiejętnie zestawiać ze sobą smaki wina i czekolady Łączenie czekolady Lindt Excellence z winem to najlepszy sposób, aby pobudzić zmysły i odkryć cały wachlarz nowych doznań i smaków. Ale by to przeżycie było głębsze i bardziej intensywne, do tak wyszukanej czekolady należy dobrać odpowiednie wino. Czekolada 70% kakao - doskonała z chilijskim Merlot Ciemna czekolada o złożonym smaku. Odkryj brzmiące w niej nuty karmelu i miodu, aromaty owoców i róż – całe bogactwo zróżnicowanej...

  • Kąpiele na co dzień i od święta

    W zależności od pory, dnia tygodnia i tego, czy masz czas, możesz wziąć szybki przysznic Wieczorny lub rozpieszczać ciało kąpielą, która pobudzi zmysły i zadba o kondycję skóry.

  • Apetyczna książka napisana z myślą o tych, którzy pragną nauczyć się sztuki czekoladnictwa od samych mistrzów i wykonać we własnej kuchni musy, praliny, ciasta i dekoracje, wszystko na bazie czekolady. Dzięki poradom Omara Busi, znanego cukiernika specjalizującego się w wytwarzaniu czekolady, można łatwo poznać podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania i dekorowania deserów „czekoladowych", którym trudno się oprzeć.Dla kogo jest ta książką?- wszyscy, którzy uwielbiają smak...

  • Herbaciane ciasteczka

    Herbatniki na deser? Tak, bo z ich udziałem przygotujesz pyszne zakończenie posiłku.

  • Kawa to nieskończone bogactwo smaków i aromatów. ,Maitres chocolaitiers Lindt opracowali doskonałe sposoby łączenia tego napoju z czekoladą. Kombinacja tak bogatych i różnorodnych smaków otwiera nieskończone możliwości. Czekolada z chili serwowana z kawą Americano Doskonała z Burundi Ngozi Murama Americano. Smak tej odmiany kawy ma budowę złożoną, z mocnymi nutami korzeni i tanin. Rezultat parowania jej z Excellence Chili jest zbliżony do ostrej potrawy, która pikantność jest łagodzona...