• Informacje na temat:

    golonki z garnka

Przepisy na temat: golonki z garnka
  • Golonki wieprzowe w kminku

    Sposób przygotowania 1. Golonki opłucz, włóż do garnka. Zalej wodą, tak by były całkowicie przykryte. Posól do smaku. Cebulę obierz, wbij w nią goździki. Tymianek opłucz, osusz, wraz z cebulą i listkami laurowymi włóż do garnka z golonkami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze przez 2 godziny. Od czasu do czasu usuwaj łyżką pianę, która powstanie na...

  • Witajcie! Dzisiaj przepis, jak w bardzo prosty sposób upiec przepyszny chleb. Przepis ten bije rekordy popularności w internecie dlatego nie byłabym sobą, gdybym go nie wypróbowała. Po kilku podejściach i małych modyfikacjach mogę Wam dzisiaj z pełną odpowiedzialnością podać recepturę, która zawsze się sprawdza, zaś od Was zależy jedynie dobór dodatków

  • Golonka duszona z porami

    Składniki: 50 dag golonki bez skóry i kości włoszczyzna lub 40 dag mrożonej włoszczyzny w paskach 2 liście laurowe 3 owoce ziela angielskiego 1 łyżka masła klarowanego 6 porów(...). Mięso obsmaż na oleju, włóż do garnka, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, sól. Wlej wodę tak, by przykryła mięso, dodaj dwa pory, gotuj pod przykryciem, dopóki mięso nie będzie bardzo miękkie...

  • Klasyczny obiad dla każdego Pana domu. Golonka peklowana podana z chrzanem, kapustą i jasnym piwem. Dodatkowo gotowane pyrki lub porządna kromka chleba. W gwarze wielkopolskiej na to danie mówi się ajsbany zez chrzanem.

  • Golonka w piwie

    ...piwem i odstawić na 2 godziny. Następnie golonki wraz z wywarem, w którym się moczyły przełożyć do garnka (golonki powinny być przykryte płynem, jeśli jest go za mała, dolać wody). Gotować na wolniutkim(...)Składniki: - 2 przednie golonki, - 2 marchewki, - 2 pietruszki, - 1 seler, - 0,5 l jasnego piwa, - 1 kostka rosołowa, - 4 ząbki czosnku, - majeranek, tymianek, pieprz, sól, papryka słodka...

  • Sprawdzony przepis na "Golonki w galarecie z drobiem"

  • Miodowa golonka na piwie

    ...pomocą widelca utrzeć go ze szczyptą soli. Wymieszać z oliwą z oliwek. Podgotowaną golonkę wyjąć z garnka, osuszyć. Ułożyć ją w brytfannie, natrzeć doprawioną czosnkiem oliwą, posypać kminkiem. Podlać małą...

  • Smaczny pomysł na "Golonki z fenkułem w winie"

  • Galareta wieprzowa

    Sposób przygotowania 1. Umyj golonkę i nogi. Włóż do większego garnka. Zalej taką ilością wody, aby mięso było ledwo przykryte. Dodaj 2 obrane ząbki czosnku, li- ście laurowe, łyżeczkę soli i po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu.  2. Włoszczyznę oczyść starannie, opłucz, pozostaw w całości. Wrzuć do garnka z mięsem. Całość gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie całkowicie...

  • Chleb pszenno-żytni z garnka

Artykuły na temat: golonki z garnka
  • Miodowa golonka

    Przygotowanie: Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ugotuj na miękko...

  • Mówi się, że golonka to niezdrowe i tłuste mięso. Mimo tego, bardzo często gości na naszych stołach. W końcu zjedzona raz na jakiś czas nie powinna nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, przygotowanie smacznej golonki wcale nie jest proste. Jeśli zostanie to zrobione w nieodpowiedni sposób, możemy zaserwować gościom niemal niejadalny kawałek mięsa. Ugotowanie jej w taki sposób, aby była soczysta i delikatna, to prawdziwa sztuka, która udaje się tylko nielicznym. Nie wiecie jak to...

  • Chrupiąca golonka

    Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskiei liście laurowe. Ugotuj na miękko na wolnym ogniu. Wyjmij golonki z garnka i odłóż do schłodzenia. Skórę na golonce posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą do grilla. Włóż do brytfanny, podlej piwem, małą ilością bulionu i piecz w piekarniku w temperaturze 180

  • Codzienne gotowanie dla siebie i swoich bliskich to nie lada wyzwanie. Żeby przygotować posiłek, potrzebny jest nie tylko znakomity pomysł i świeże produkty, ale przede wszystkim najwyższej jakości sprzęt kuchenny. Patelnia i garnek z pokrywką do odcedzania marki Ambition, seria Selection Kupując do swojej kuchni garnki czy patelnie najczęściej kierujemy się ich wyglądem i ceną. Te dwa aspekty oczywiście są ważne, ale nie najważniejsze. Bowiem skoro przywiązujemy tak dużą wagę do tego, co...

  • Golonka w piwie

    Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ugotuj mięso na miękko na wolnym...

  • Nasza redakcja nieustannie poszukuje nowych produktów, które mogłyby ułatwić codzienne gotowanie. Dzisiaj testujemy dla was kilka ciekawych produktów marki Ambition. Aby gotowanie było czystą przyjemnością, nie możemy polegać wyłącznie na własnych umiejętnościach oraz dokładnie wyselekcjonowanych przepisach. Wiele osób zapomina, że o końcowym sukcesie może zadecydować jakość wykorzystywanego przez nas sprzętu. Jeśli zaopatrzymy się w odpowiedni sprzęt nasze gotowanie może stać się...

  • Golonka po bawarsku

    Przygotowanie: 1. Umyte golonki włóż do garnka. Zalej wodą, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu, obraną 1 cebulę i marchewki. Gotuj ok. 1,5 godziny....

  • Obejrzyj film, odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj jeden z trzech Multicookerów firmy Philips! Multicooker to wspaniałe, wielofunkcyjne urządzenie, które z powodzeniem zastępuje garnek, piekarnik, parowar i patelnię. Dzięki niemu będziesz w stanie przygotować smaczne i zdrowe dania główne oraz desery bez najmniejszego wysiłku. O zaletach Multicookera dowiesz się więcej czytając nasz Temat specjalny. Obejrzyj poniższy film, a następnie za pomocą formularza konkursowego odpowiedz na...

  • Golonka w piwie

    Przygotowanie  Golonkę umyj i włóż do garnka z wodą. Dodaj obraną, przekrojoną cebulę, sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Ugotuj mięso na miękko na wolnym ogniu. Schłódź. Skórę na golonce natnij w kratkę i posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą do grilla. Włóż do brytfanny, podlej piwem, małą ilością bulionu i piecz w piekarniku w 180°C. Systematycznie polewaj...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...

Zdjęcia na temat: golonki z garnka