• Informacje na temat:

    golonka wędzona w piwie

Przepisy na temat: golonka wędzona w piwie
  • Bawarskie przysmaki na Oktoberfest

    ...piwa. Golonka z kapustą Składniki: - 2 średnie marchewki, - 4 cebule, - sól, - 4 listki laurowe, 10 owoców jałowca, - 4 goździki, łyżka ziaren pieprzu, - 8 ziaren ziela angielskiego(...) brytfanki z kapustą i golonkami. Wstawić do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika na 1,5 godziny. W czasie pieczenia golonki obracać i skrapiać pozostałym wywarem. Przed podaniem doprawić kapustę solą...

  • polecam

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...i ogródek z miejscami dla 1500 osób ma do zaoferowania doskonałe piwo i spory wybór prostych potraw takich jak golonka, żeberka, Leberkäse. Jedzenie nie należy do najbardziej wyszukanych, ale z pewnością...

  • Przepis wart wypróbowania: "Golonka w piwie"

  • Przygotowanie golonki w piwie nie jest zbytnio skomplikowane. Przygotowanie dobrej, pieczonej golonki wymaga już od nas troszkę wiedzy kulinarnej i czasu. Od dłuższego czasu chodziła mi po głowie golonka w piwie, ale według własnego przepisu. Oto i on :)

  • Smaczna golonka.

  • Smaczny pomysł na "Golonka w piwie"

  • Wypróbowany przepis na "Golonka w piwie"

  • Pomysł na obiad.

  • Wypróbowany przepis na "Golonka na piwie"

Artykuły na temat: golonka wędzona w piwie
  • Ostatki: Golonka czy bigos?

    Golonka w piwie i miodzie Składniki na 4 porcje: 1 duża golonka, 1 większa cebula, 2 małe marchewki, 1 mniejsza pietruszka, kawałek selera, sól, 2 liście laurowe, po łyżeczce ziarenek czarnego pieprzu, jałowca i gorczycy, 3 ząbki czosnku. 5 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżka kminku, 500 ml jasnego piwa, 2 łyżki miodu Przygotowanie: Golonkę czyścimy, myjemy. Obraną cebulę kroimy na pół, a obraną...

  • Mówi się, że golonka to niezdrowe i tłuste mięso. Mimo tego, bardzo często gości na naszych stołach. W końcu zjedzona raz na jakiś czas nie powinna nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, przygotowanie smacznej golonki wcale nie jest proste. Jeśli zostanie to zrobione w nieodpowiedni sposób, możemy zaserwować gościom niemal niejadalny kawałek mięsa. Ugotowanie jej w taki sposób, aby była soczysta i delikatna, to prawdziwa sztuka, która udaje się tylko nielicznym. Nie wiecie jak to...

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...i ogródek z miejscami dla 1500 osób ma do zaoferowania doskonałe piwo i spory wybór prostych potraw takich jak golonka, żeberka, Leberkäse. Jedzenie nie należy do najbardziej wyszukanych, ale z pewnością...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy trochę chęci i inwencji twórczej, aby stworzyć danie, które na długo pozostanie w pamięci naszych gości – sprawdź nasze propozycje, które przedstawimy wraz z Szefem Kuchni Borwaru Lubicz – Rafałem Kosińskim . Piwo jako półprodukt do przygotowania dań to nie nowość. Historia jego wykorzystania w kuchni sięga czasów średniowiecznych. Wytwarzane było...

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...

  • We wrześniu w Browarze Lubicz już kolejny raz obchodzone będzie święto piwa. Nie zabraknie trunku warzonego na miejscu i podawanego w litrowych kuflach czyli Maßkrugen, biesiadnego jedzenia i muzyki bawarskiej. A to wszystko pod hasłem „Najważniejsze jest dobre piwo, jedzenie i towarzystwo!”. Oktoberfest czyli dożynki piwne to bawarskie święto obchodzone tradycyjnie w Monachium, ale jest niezwykle popularne również na całym świecie. Pomimo, że nazwa wydarzenia sugeruje, że odbywa się ono w...

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Fot. 123RF/Picsel Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe...

  • Chmielowy trunek traci swój pejoratywny wizerunek i wkracza na salony. Przybywa gatunków, odmian, wzrasta zainteresowanie niszowymi browarami. Okazuje się, że warto zaprosić piwo nie tylko na grillowe przyjęcie, ale także do samej kuchni. Oto kilka wskazówek, w jaki sposób piwo może urozmaicić znane i popularne dania. Oczywiście nie chodzi o właściwości ukryte w składzie piwa, które po spożyciu mogłyby uderzyć do głowy i mieć wpływ na pomysłowość, ale o to, jak popularny napój alkoholowy...