• Informacje na temat:

    golonka duszona z warzywami

Przepisy na temat: golonka duszona z warzywami
  • Oktoberfest w twojej kuchni

    ...również gotowane warzywa, przede wszystkim ziemniaki oraz kiszona czy duszona kapusta. Ogromną rolę w dziejach niemieckich kulinariów odgrywają także produkty mączne. Spätzle - specjał z południa To...

  • Dla miłośników golonki ;)

  • Dziczyzna

    ...spotkać na terenach równinnych, bogatych w łąki, zarośla, lasy i pola uprawne. Żywi się trawą, chwastami, liśćmi i warzywami, a do jego przysmaków należy pietruszka, kapusta i buraki. Jego ciemnoczerwone...

  • Przepis wart wypróbowania: "Golonka z duszonymi warzywami"

  • Wypróbowany przepis na "Golonka duszona z porami"

  • Smaczny pomysł na "Golonka"

  • Sprawdzony przepis na "Golonka w warzywach"

  • Wypróbowany przepis na "Pieczona golonka"

  • Przepis wart wypróbowania: "Pietruszkowa golonka"

  • Golonka ala Kuron

Artykuły na temat: golonka duszona z warzywami
  • Niedzielne mięso duszone

    ...solą i białym pieprzem. Udekorować świeżymi ziołami. Podawać z białym pieczywem. Karkówka duszona na warzywach Składniki na 4 porcje : 1000 g wieprzowej karkówki bez kości, sól, pieprz, 2 łyżki(...) pokroić w grubsze plastry. Obłożyć miękkimi warzywami, polać sosem z pieczenia (wcześniej z sosu wyjąć przyprawy). Udekorować gałązką rozmarynu. Podawać z ziemniakami z wody albo z ziemniaczanymi...

  • Mówi się, że golonka to niezdrowe i tłuste mięso. Mimo tego, bardzo często gości na naszych stołach. W końcu zjedzona raz na jakiś czas nie powinna nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, przygotowanie smacznej golonki wcale nie jest proste. Jeśli zostanie to zrobione w nieodpowiedni sposób, możemy zaserwować gościom niemal niejadalny kawałek mięsa. Ugotowanie jej w taki sposób, aby była soczysta i delikatna, to prawdziwa sztuka, która udaje się tylko nielicznym. Nie wiecie jak to...

  • Wątroba i trzustka - duet do zadań specjalnych

    Leki na trawienie, tabletki na ból wątroby, produkty mające na celu działać osłonowo, pastylki do zadań specjalnych. Wystarczy kilka godzin spędzonych przed telewizorem, by ze szklanego ekranu zaatakowały nas reklamy leków mających na celu wspomagać pracę układu trawiennego. Efekt? Przeciążony od toksyn i chemii organizm, zwolniony metabolizm, problemy trawienne. A jeśli rozwiązanie tkwi w diecie? W swojej najnowszej książce "Co mi dolega? Poradnik skutecznego leczenia dietą" Bożena Kropka,...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    ...smalcem ze skwarkami i podaje z mlekiem lub kwaśnym mlekiem, sałatą lub warzywami. Nadzienie: 400 g mąki gryczanej, 20 g drożdży, 1 łyżka cukru, 2 łyżki mleka, 1 łyżeczka soli,  ok. 1/4 l słodkiej(...) małym ogniu, ewentualnie polać tłuszczem. Ritschert Składniki: 250 g fasoli, 250 g pęczaku, 150 g selera, wędzone nóżki wieprzowe, golonka lub żeberka, 4 listki lubczyku i bluszczyku kurdybanku...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Dnę pokonasz dietą

    ...), wieprzowina (karkówka, golonka, szynka), dziczyzna, drób: kurczak pieczony, gęś, warzywa: brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kukurydza, papryka, por, szpinak, rabarbar, grzyby: pieczarki...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Pożegnanie lata

    Jesienna obfitość przyrody jadalnej raduje w inny sposób niż obfitość pełni lata. Podszyta melancholią, skłania, by cieszyć się, póki jeszcze jest czym!

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...