• Informacje na temat:

    gołąbki zapiekane z kapustą w środku

Przepisy na temat: gołąbki zapiekane z kapustą w środku
  • Bardzo smaczna odmiana tradycyjnych gołąbków. Trochę czasochłonna, ale naprawdę warto!!!

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekane gołąbki"

  • Placuszki z czekoladą - ale nie na wierzchu, tylko w środku. Pyszna czekoladowa niespodzianka po przekrojeniu.

  • Sernik fajnie wygląda i jest smaczny ja jednak do masy serowej dałam więcej cukru i zrobiłam z sernika wiaderkowego. Biszkopt jak to biszkopt jest delikatny i radzę upiec go wieczorem dnia poprzedniego, ja tego nie zrobiłam i bardzo ciężko było mi go ładnie przekroić.

  • Pomysł na podwieczorek , drugie śniadanie a także dla niezapowiedzianych gości bo robi się szybko.

  • Szybkie i smaczne. Składniki można oczywiście zmieniam.

  • trzeba się regenerować w zimowe,zimne dni..śniadanie to podstawa energetyczne przekąski ratują dobre samopoczucie i dbają o nasze zdrowie

  • Pyszne gołąbki w kotlecie to super alternatywa, gdy nie ma czasu na zawijanie gołąbków w kapustę. Smak, zapach podobny do tradycyjnych gołąbków, ale nie spędzamy całego dnia w kuchni jeśli nie mamy na to ochoty.

  • Sprawdzony przepis na "Gryczane gołąbki, zapiekane z pomidorami"

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekane gołąbki z soczewicą i marchewką"

Artykuły na temat: gołąbki zapiekane z kapustą w środku
  • Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym

    Od robienia tradycyjnych gołąbków zawsze odstraszał mnie długi czas ich przygotowania. Trzeba przecież poświęcić chwilę na zawinięcie każdej sztuki, a potem wszystkie pieczołowicie ułożyć w wielkim garze i pilnować, żeby się nie przypaliły. Pieczone gołąbki są prostsze, szybsze i co najmniej tak samo smaczne.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Coś pysznego z (niemal) niczego

    Gołąbki z wędzonką Składniki na 4 porcje: główka białej kapusty, 30 dag mielonego mięsa (wieprzowo-wołowego lub drobiowego), 30 dag resztek wędlin: wędzonej szynki, boczku lub kiełbasy, 2 cebule(...) w środku liście będą jeszcze twarde, ponownie kapustę zagotuj i powtórz wszystkie czynności po kolei. 2. Ryż wypłucz kilkakrotnie w zimnej wodzie. Gotuj 10 minut - tak, by był prawie ugotowany, ale...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • ...z nim wychodzić, jak trzeba. Wraca z korków i jęczy, mam z nim wyjść. Albo obudzi w środku nocy, bo trzeba…. bo piszczy.  Bo ona się boi. Czego? Z psem idzie. Niby raz ją tam pogonili. Nawet zadrapana(...) czymkolwiek znała. Mistrzyni kuchni, ale ja muszę pytać matkę, jak się szpinak przyrządza. Ona nie wie, bo tego w domu nie jadła. Gołąbki ci zrobi, jak jej kapustę oporządzisz, bo się robaków boi...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i bardzo zdrowa. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...