• Informacje na temat:

    gołąbki z wolowina

Przepisy na temat: gołąbki z wolowina
  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...gołąbka. Mają inny smak niż normalna kaczka. Wiatrem pachną. Gołąbki zresztą też piekłyśmy. Dzika kaczka faszerowana Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kaczkę dokładnie pozbawić resztek pierza(...) od wielkości. Co jakiś czas polewać tworzącym się sosem. W końcowej fazie pieczenia, chwilę przed podaniem, podlać czerwonym winem. A te gołąbki? - Najlepsze są z nadzieniem z wątróbek...

  • Smaku nie da sie opisac, jest rewelacyjny !

  • Szwajcarskie smaki

    ...(Gerstensuppe), która spożywana jest zimą, wchodzi kasza jęczmienna, warzywa, czerwona fasola i suszone mięso. Capuns to gołąbki z liści botwiny i nadzieniem różnego rodzaju. Serwowane w śmietanowym...

  • Gołąbki :)

  • gołąbki z grzybami i nie tylko

  • Standardowe, dobre gołąbki

  • Przepis na tradycyjne gołąbki z mięsem ,warzywami i ryżem . Wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.

  • Tradycyjne gołąbki i zawsze smakują.

  • Bardzo smaczne gołąbki z nadzieniem mięsno - ryżowym. Z podanego przepisu wychodzi 24 gołąbki.

  • Tradycyjne , dość łatwe wbrew pozorom do przygotowania gołąbki w młodej kapuście z tartymi warzywami

Artykuły na temat: gołąbki z wolowina
  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Nie lubisz, gdy coś się marnuje? Uważasz, że wszystkiemu należy dać drugą szansę? Chcesz by Twoja kuchnia tętniła w rytm zrównoważonego życia? Na wiele pytań mamy jedną odpowiedź: zrób gołąbki i obierz kurs na zero waste!

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Inne niż tradycyjne. Delikatne. Można z nich wyeliminować mięso i będą wyśmienitą potrawą wegetariańską.

  • Czy wyhodowanie mięsa w warunkach laboratoryjnych pomoże w rozwiązaniu problemu głodu na świecie? I czy to faktycznie jest mięso? Fot. 123RF/Picsel W poniedziałek dwóch ochotników wzięło udział w pierwszej, publicznej degustacji mięsa wyhodowanego od początku do końca w warunkach laboratoryjnych. Wyhodowane z macierzystych komórek mięśniowych kotlety podano w formie hamburgerów. Mięso powstało w laboratoriach uniwersytetu w Maastricht w Holandii. Zespół naukowców kierowany przez Marka Posta...

  • Te mielone cię zachwycą

    Gołąbki z ryżem Składniki na 4-6 porcji: 75 dag mielonej łopatki wieprzowej, 1 woreczek ryżu, 1 cebula, 1 główka włoskiej kapusty, 6 szklanek bulionu, 1 kartonik przecieru pomidorowego, 1-2 ząbki(...)). Gołąbki układać w szerokim rondlu, wyłożonym na dnie kilkoma liśćmi kapusty. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem ok. godziny. Odrobinę wywaru rozmieszać z mąką, dodać do sosu pomidorowego...

  • W latach 90. ubiegłego wieku wybuchła epidemia choroby wściekłych krów i spożycie wołowiny drastycznie spadło. W zamian za nią na polskich stołach zagościł przede wszystkim drób oraz wieprzowina. Dopiero od niedawna wołowina z powrotem wraca do naszych łask. Dania z wołowiny to świetny pomysł na smaczny i sycący obiad. Wołowina rzadko gości na naszych stołach.   Fot. 123RF.COM/PICSELWołowina to samo zdrowie? Wołowina jest jednym z najbardziej wartościowych mięs pod względem niezbędnych...

  • Księga smaków: Kasza jaglana

    .... Mieloną wołowinę podsmaż na patelni. Gdy kasza będzie miękka, dodaj mięso, kukurydzę i fasolę. Wyśmienite gołąbki Z kapusty wytnij głąb, sparz, zdejmij liście. Kaszę ugotuj, ale nie rozgotuj. Cebulę posiekaj i zeszklij. Buraka pokrój w kostkę. Kaszę, buraczki i cebulę wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Rób gołąbki jak zwykle. Jak gotować kaszę jaglaną? Odmierz odpowiednią ilość kaszy i zalej...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • ...lata. Tam gdzie więcej turystów pierogi, ale znacznie lepsze robię sama i jadłam u mamy, czasem zrazy czy gołąbki. Brakuje wyraźnie tzw : wysokiej kuchni, tradycyjnych dań kuchni Polskiej ale tej...

  • Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa? Fot. 123RF Wołowina ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne i jest jednym z ulubionych produktów wielu kucharzy. Sposobów na jej wykorzystanie możemy mnożyć co nie miara poczynając od klasycznych steków, a na gulaszach i tatarze kończąc. Warto jednak wiedzieć, że wołowina nie tylko doskonale smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jak...

Wideo na temat: gołąbki z wolowina
  • Klasyczne dania w nowej odsłonie

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski zaprezentował tradycyjne potrawy w nowej odsłonie. Wśród jego propozycji znalazły się: golonka na buraczkach z chrzanem, krupnik gryczany z boczniakami, modre gołąbki z wołowiną oraz chleb czosnkowy.