• Informacje na temat:

    gołąbki z tartych ziemniaków z kapusty

Przepisy na temat: gołąbki z tartych ziemniaków z kapusty
  • ...50 dkg mielonego mięsa; 50 dkg białej kapusty; 1/4; szklanki mąki ziemniaczanej; 2 jajka; tarta bułka; 1,2 szklanki śmietany; 2 łyżki przecieru pomidorowego; 1 łyżeczka mąki; tłuszcz do smarowania blachy; pieprz; sól.

  • gołąbki z ziemniaków są bardzo pyszne

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...: "Kluchy i kapusta". Takie gotowane kluski z kartofli. Nie lane. Z tartych ziemniaków. Ze słodką kapustą, nie kiszoną. Ksiądz mówi: "O, to ja tego nie będę jadł, ja już nie mogę, całe lata czegoś(...) gołąbka. Mają inny smak niż normalna kaczka. Wiatrem pachną. Gołąbki zresztą też piekłyśmy. Dzika kaczka faszerowana Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Kaczkę dokładnie pozbawić resztek pierza...

  • Drobne, pyszne kluseczki, nadające się do "eintopf'ów", do drugich dań, nawet same, z dowolnym sosem. Przyrządzone z tartych ziemniaków mają inny, moim zdaniem do ciężkich sosów, lepszy smak.

  • Długo zabierałam się do zrobienia tych klusek gdyż nie było ochotnika do tarcia ziemniaków. Ale w końcu się udało :)

  • kolejna odmiana znanego świetnie dania, tym razem z ziemniaczkami. Bardzo smaczne i nietypowe. polecam

  • Jest to pyszny zmodernizowany tradycyjny przepis!

  • Gołąbki zrobione z tartych ziemniaków . Farsz można wykonać bardzo dowolnie . moje są z nadzieniem jak placki ziemniaczane , W moich przepisach znajdziecie również inne smaki. Zapraszam !

  • Gołąbki z ziemniakami. Mój debiut kulinarny w tym temacie. Zawsze jednak musi być ten pierwszy raz. Nie żałuję jednak,potrawa ta jest naprawdę bardzo smaczna i od razu przypadła do gustu wszystkim domownikom. Aby doszło do przygotowania przeczyłam wiele przepisów i rozważałam wiele różnych wersji. Finalnie to zlepek pomysłów różnych kucharzy, według mnie bardzo udany.

  • Bardzo smaczna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Nadzienie z ziemniaków z aromatycznym boczkiem lub wędzoną kiełbasą jest tak pyszne, że nawet samo w sobie mogłoby stanowić osobną potrawę. Jeśli jednak zrezygnujemy z mięsnych dodatków, będziemy mieć na talerzu w pełni wegetariańskie danie. Takie gołąbki można również zapiec w piekarniku lub po uduszeniu obsmażyć na maśle. Paluszki lizać!

Artykuły na temat: gołąbki z tartych ziemniaków z kapusty
  • Młode warzywa

    Gołąbki z młodej kapusty Składniki na 10-12 sztuk: 1 duża główka młodej kapusty, 50 dag mielonego mięsa, 1 czerstwa bułka kajzerka, 1 średnia cebula, 1 jajko, 1-2 ząbki czosnku, 1-2 łyżki masła(...). Tak przygotowany farsz nałóż na liście kapusty i ciasno zwiń - najpierw boki do środka, a potem zroluj.3. Dno garnka wyłóż liśćmi kapusty, które pozostały i ułóż w nim gołąbki jeden obok drugiego...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Jesień, chce się jeść!

    .... Gołąbki z kaszą gryczaną, sosem z pomidorów i pieczonej papryki Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu (na sypko). Pieczarki pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż grzyby. Dodaj je do kaszy razem z jajkami i łyżką majeranku. Liście kapusty oddziel i sparz w lekko osolonym wrzątku. Grubsze końcówki liści kapusty obetnij, posiekaj, dodaj do farszu razem z natką pietruszki...

  • Ile razy w tygodniu obieramy ziemniaki i wyrzucamy obierki do kosza? Okazuje się, że wykonując tę prozaiczną czynność, popełniamy duży błąd. Oto kilka pomysłów na ich recykling. Fot.123RF/Picsel 1. Płukanka do włosów (za 0 zł) Po gotowaniu obierków ziemniaka przez 30 minut na małym ogniu, czakamy aż woda ostygnie. Wlewamy ją do szczelnego pojemniczka i stosujemy jako płukankę po myciu włosów. To naturalny "ściemniacz" siwych pasemek, dzięki któremu unikamy stosowania chemicznych farb do...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...pomidorami. Dopraw do smaku oregano i zmielonym pieprzem. Zawiń farsz w sparzone wrzątkiem liście kapusty. Włóż gołąbki do żaroodpornego naczynia, polej zmiksowanymi pomidorami. Piecz godzinę w 180 st(...) łyżeczką tartych migdałów. Kolacja: Pasta z wędzonej makreli. Rozdrobnij wędzoną makrelę, usuwając ości. Włóż mięso do pojemnika od miksera, dodaj kwaśną śmietanę, serek kremowy, posiekany...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...zmiksowanymi pomidorami. Dopraw do smaku oregano i zmielonym pieprzem. Zawiń farsz w sparzone wrzątkiem liście kapusty. Włóż gołąbki do żaroodpornego naczynia, polej zmiksowanymi pomidorami. Piecz(...) w plastry, posypana łyżeczką tartych migdałów. Kolacja: Pasta z wędzonej makreli. Rozdrobnij wędzoną makrelę, usuwając ości. Włóż mięso do pojemnika od miksera, dodaj kwaśną śmietanę, serek kremowy...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Jak się jednak okazuje, w czasie ich gotowania można popełnić kilka poważnych błędów. Spożycie ziemniaków w naszym kraju niezmiennie utrzymuje się na wysokim poziomie. Znamy je pod wieloma nazwami i zjadamy w najróżniejszej postaci. Niestety, w ostatnim czasie ziemniaki nie cieszyły się najlepszą opinią - zarzucano im, iż są niezwykle tuczące, niezdrowe i mają zgubny wpływ na naszą...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...

  • Kapustka króluje na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Warzywo to pozwoli wam przygotować proste i sycące dania, które dosłownie zachwycają smakiem. Warto wiedzieć, że młoda kapusta jest nie tylko wyjątkowo pyszna, ale i bardzo zdrowa. Znajdziecie w niej mnóstwo witaminy C, A,E...