• Informacje na temat:

    gołąbki z soczewicy

Przepisy na temat: gołąbki z soczewicy
  • Wegetariańskie gołąbki

    Praktycznie każde popularne danie mięsne można przygotować w wersji wegetariańskiej. Jak choćby gołąbki - tym razem z farszem jaglano-pieczarkowym.

  • Wypróbowany przepis na "Gołąbki wegetariańskie"

  • Zapiekane gołąbki z soczewicą i marchewką

    Składniki na 6 porcji: 2 małe główki młodej kapusty 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 20 dag czerwonej soczewicy 3 łyżki oleju 40 dag mieszanego mielonego mięsa l400 ml(...) kapusty. Zwiń je i uformuj gołąbki. Na patelni rozgrzej resztę oleju, włóż gołąbki, zrumień je ze wszystkich stron. Żaroodporne naczynie wyłóż pozostałą kapustą. Na tym ułóż gołąbki. Posyp je...

  • Gołąbki :)

  • gołąbki z grzybami i nie tylko

  • Standardowe, dobre gołąbki

  • Przepis na tradycyjne gołąbki z mięsem ,warzywami i ryżem . Wbrew pozorom nie są aż tak pracochłonne. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.

  • Tradycyjne gołąbki i zawsze smakują.

  • Bardzo smaczne gołąbki z nadzieniem mięsno - ryżowym. Z podanego przepisu wychodzi 24 gołąbki.

  • Tradycyjne , dość łatwe wbrew pozorom do przygotowania gołąbki w młodej kapuście z tartymi warzywami

Artykuły na temat: gołąbki z soczewicy
  • Jarskie gołąbki

    ...środek nakładać nadzienie z soczewicy, zwinąć jak najściślej, obwiązać nitką, obsmażyć na reszcie oleju. Gołąbki gotować w reszcie bulionu 15 min. Cebulę i pieczarki oczyścić, pokroić, podsmażyć na maśle. Mąkę wymieszać z wywarem z soczewicy, dodać do grzybów, doprawić solą, pieprzem, gałką, zagotować. Wlać do gołąbków. Posypać resztą natki. Zobacz także:

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Gołąbki z dorszem

    ...maśle. Na rozłożony liść kapusty nałóż farsz rybny. Zawiń. Ułóż gołąbki w garnku i zalej wodą, tak, by ledwo je zakrywała. Gotuj na niedużym ogniu przez około godzinę. Do ugotowanej soczewicy dodaj...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ...z cytryny. II Śniadanie: Miseczka jagód (mogą być mrożone), posypanych płatkami migdałów. Obiad: Gołąbki z wołowiną: chude, zmielone mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, jajem, trzema zmiksowanymi pomidorami. Dopraw do smaku oregano i zmielonym pieprzem. Zawiń farsz w sparzone wrzątkiem liście kapusty. Włóż gołąbki do żaroodpornego naczynia, polej zmiksowanymi pomidorami. Piecz godzinę w 180 st...

  • Zdrowa i smakowita soczewica, dawniej niedoceniana, dziś zyskuje w polskiej kuchni coraz większe powodzenie. Dodaje się ją między innymi do pierogów i sałatek. Czym jednak soczewica zaskarbiła sobie popularność w innych krajach? Jakie ma właściwości i jak ją przyrządzać? Soczewica to jedna z najzdrowszych roślin strączkowych. / fot. 123rf.com   Soczewica jest znana człowiekowi od zarania dziejów, co potwierdzają badania archeologiczne. Wymieniana jest w Biblii w Księdze Rodzaju. Ezaw oferuje...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    ..., skropiona sokiem z cytryny. II Śniadanie: Miseczka jagód (mogą być mrożone), posypanych płatkami migdałów. Obiad: Gołąbki z wołowiną: chude, zmielone mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, jajem, trzema zmiksowanymi pomidorami. Dopraw do smaku oregano i zmielonym pieprzem. Zawiń farsz w sparzone wrzątkiem liście kapusty. Włóż gołąbki do żaroodpornego naczynia, polej zmiksowanymi pomidorami. Piecz...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Cypr od kuchni

    ...: tzatziki, oliwki, taramasalata (gęsty dip z wędzonej ikry dorsza), pasty z pieczonego bakłażana oraz czerwonej soczewicy, spanakopita w formie małych trójkącików (ciasto filo z nadzieniem szpinakowym z dodatkiem fety), yalanci doma (malutkie gołąbki z liści winogron z nadzieniem z ryżu i jagnięciny), grillowane halloumi w miodzie i sezamie (więcej o tym serze czytaj poniżej), grillowana...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....