• Informacje na temat:

    gołąbki z mielonym boczkiem

Przepisy na temat: gołąbki z mielonym boczkiem
  • Gołąbki w sosie jabłkowym

    Nowy sposób na gołąbki.

  • gołąbki z grzybami i nie tylko

  • Smaczne dania obiadowe

    .... 180°C. Podawaj z pieczywem Gołąbki Sposób przygotowania 1. Z pietruszki, marchewek, pora i selera ugotuj wywar. Kaszę ugotuj. Wymieszaj z mięsem mielonym, dodaj sól, pieprz, posiekaną(...) i układaj kolejno gołąbki. Zalej wywarem, przypraw solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem 45 minut. Wywar zlej, wymieszaj z przecierem pomidorowym, śmietaną, masłem i mąką. Zagotuj, mieszając...

  • Gołąbki zna każdy z nas, ale nie każdy wie, że można zrobić je w innej formie niż z ryżem i mięsem mielonym. Zapraszam na gołąbki z "ruskim" farszem, czyli ziemniakami, twarogiem i boczkiem. Można polać je dowolnym sosem.

  • Przepisy na weekendową biesiadę

    ...boczkiem z cebulą i przykryj połową ziemniaków. Wzdłuż zapiekanki ułóż całe, nieobrane ogórki, dodaj posiekaną cebulę i zalej połową sosu. Przykryj resztą ziemniaków i zalej sosem.  3. W rondelku rozpuść resztę masła, dodaj mąkę i powoli wlewaj mleko. Przypraw, polej wierzch zapiekanki. Piecz 35 minut w temp. 200°C. Gołąbki Sposób przygotowania 1. Z umytej kapusty wykrój głąb. W garnku...

  • Smaczny pomysł na "Gołąbki z wędzonym boczkiem"

  • Kuchnia na cały tydzień

    Gołąbki Sposób przygotowania 1. Kapustę gotuj kilka minut. Wyjmij, zdejmij z wierzchu miękkie liście i ponownie zanurz ją we wrzątku. Gdy już wszystkie liście będą zdjęte, poszatkuj drobno(...) na tarce o drobnych oczkach, nać pietruszki poszatkuj. Wymieszaj z cebulą i dodaj do reszty farszu. Przypraw solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką. Farsz wyłóż na liściach kapusty i zawiń gołąbki...

  • Klasyka polskiej kuchni – tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym i ryżem, zawinięte w liście kapusty i polane sosem pomidorowym. Można spotkać także gołąbki z kapusty włoskiej, pieczone w piekarniku, gotowane bez sosu, czy oszukane. Gołąbki to danie, które niewątpliwie wszyscy chętnie zajadają. Jednak nie każdy chętnie je robi, gdyż są pracochłonne. Warto jednak od czasu do czasu zrobić przyjemność sobie i bliskim, którzy z pewnością ucieszą się z takiego obiadu.

  • Często bywa tak ,że po całotygodniowym gotowaniu zostaje sporo artykułów spożywczych ,które szkoda wyrzucać. W tym przypadku było podobnie...została pekinka ,kiszona kapusta ,sporo wędzonego boczku...trzeba było wyczarować coś z tego. Kochamy freestyle w kuchni ,więc oto nasza propozycja na troszkę inne gołąbki. Tym razem w wersji z sosem grzybowym. Wyszło pysznie.

  • Standardowe, dobre gołąbki

Artykuły na temat: gołąbki z mielonym boczkiem
  • Cudeńka z mielonego

    ...nadzieniem mięsnym. Wyśmienite gołąbki Przygotowanie: Liście kapusty włóż na 2-3 min do osolonego wrzątku. Zetnij twarde zgrubienia na liściach. Jedną cebulę pokrój w piórka, drugą w drobną(...) 3-4 min. Dopraw. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Ułóż gołąbki. Wlej wino oraz bulion. Piecz 35-45 min w temp. 180°C. Chińskie pierożki Przygotowanie: Do przesianej mąki dodaj wrzącą i zimną...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Wystarczy główka kapusty i pomysł na nadzienie. Niekoniecznie z ryżem i mięsem mielonym.

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    ...klasyczne gołąbki (ryż w trakcie gotowania napęcznieje, więc musisz pozostawić trochę luzu). Na dnie dużego garn-ka ułóż kilka największych i najgrubszych liści winogron. Na nich ułóż, jeden obok...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • We Wrocławiu i Łodzi tryumfowały zupy

    Osiem finałowych dań we Wrocławiu wyłoniono spośród ponad 200 przesłanych przepisów. Oprócz zwycięskiej "Hubertówki na trójniaku" wyróżniono jeszcze: "Cebularz z żurkiem" Jadwigi Furmaniak z Kalisza (II miejsce) i "Gołąbki staropolskie" wg przepisu Konrada Wesołowskiego ze Skwierzyny (miejsce III). W finale łódzkim drugie miejsce zajęła Halina Stachura-Olejniczak z Wólki Kosowskiej, autorka...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...