• Informacje na temat:

    golabki z krojonym miesem

Przepisy na temat: golabki z krojonym miesem
  • Składniki: włoska kapusta, 0,4 kg ryżu (4 saszetki), 1/2 kg mięsa mielonego, 1cebula, 0,2 kg pieczarek, bulion w kostce, oliwa, sól, pieprz, papryka ostra w proszku (ew. przyprawy do smaku)

  • dobre na kazda okazje

  • Składniki: kabaczek średniej wielkości, mięso mielone, ryż, sos napoli.

  • Golabki

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    Księżowskie gospodynie przechowały sekret polskiej kuchni - uczciwego, serdecznego gotowania. Łukasz Modelski, badacz kulinarnych zagadek przeszłości, namówił je do zwierzeń. I do tego, by podzieliły się przepisami. Tak powstała książka "Kuchnia na plebanii".

  • Pomysl na danie mojej siostry, z moimi drobnymi zmianami- pysznosci :-) Skladniki mozna dowolnie modyfikowac, tzn. dodac wiecej miesa czy kaszy- tak, jak nam odpowiada.

  • Grzyby! Dary naszych lasów

    To pytanie nurtuje nas zawsze. Jaki to będzie rok? Grzybny? Może tak, bo pierwsze kurki już są...

  • smaczne, szybkie , extra dobre, zjdane na pniu...

  • Z garnków świata - Grecja

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.

  • szybko i smacznie

Artykuły na temat: golabki z krojonym miesem
  • Gołąbki: Kapusta z niespodzianką

    Wystarczy główka kapusty i pomysł na nadzienie. Niekoniecznie z ryżem i mięsem mielonym.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Inne niż tradycyjne. Delikatne. Można z nich wyeliminować mięso i będą wyśmienitą potrawą wegetariańską.

  • Każdego dnia w kuchni wykonujemy wiele różnych zadań. Od cięcia przez filetowanie aż do porcjowania czy szatkowania wszystko związane jest z jednym narzędziem – NOŻEM. Akademia krojenia Fiskars to praktyczny przewodnik po rodzajach noży! Dzięki szerokiej gamie produktów Fiskars do każdej czynności możemy dobrać odpowiednią wielkość i elastyczność ostrza, dzięki czemu wykonywane zadanie będzie nie tylko łatwiejsze, ale i bezpieczniejsze. W zależności od produktu, który będziemy kroić, jego...

  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Deska w kuchni jest wielofunkcyjna. Służy przede wszystkim do krojenia mięs, chleba, siekania warzyw i owoców. Zdarza się , że serwujemy na niej także sery, kanapki i przekąski. Często służy nam także jako podstawka pod gorący garnek. Czym powinniśmy się kierować przy wyborze idealnej deski? Fot. 123RF/Picsel Deska do krojenia to podstawowe wyposażenie każdej kuchni. Używamy jej codziennie do krojenia, siekania, miażdżenia czy rozbijania produktów. Serwujemy na niej przekąski i sery....

  • Jak usunąć brzydki zapach w kuchni

    Produkty, których używasz na co dzień, np. sól, kawa, zioła, neutralizują niemiłą woń.

  • To niezwykle oryginalna ilustrowana książka kucharska, zawierająca 50 szybkich i prostych klasycznych przepisów pochodzących z istnej biblii kuchni włoskiej Srebrna łyżka (Il cucchiaio d’argento). Przedstawione krok po kroku i zilustrowane w komiksowym stylu przepisy porywają w wir radosnej kulinarnej przygody kucharzy młodych i starych, świeżo upieczonych i doświadczonych. Z żartobliwego wstępu dowiesz się, jak robić zakupy, jakie stosować techniki oraz jakich akcesoriów i składników używać,...

  • Boskie przepisy domowej kuchni

    Gdy była dzieckiem, nie myślała o tym, by wstąpić do zakonu. Nie lubiła też gotować. Dziś nosi habit i słynie z pysznych, pachnących kulinariów. Są rezultatem jej miłości do Boga i ludzi.

  • Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi? Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.     Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i...