• Informacje na temat:

    gołąbki smażone na patelni

Przepisy na temat: gołąbki smażone na patelni
  • Gołąbki z bakłażanem

    .... Na patelni rozgrzej olej, na dość mocnym ogniu i smaż bakłażana - aż lekko się zarumieni. Gotowego zdejmij z patelni, delikatnie odciśnij z tłuszczu. Następnie podsmaż cebulę z czosnkiem i przyprawami. Chilli i kumin powinny się podgrzać - wtedy wydobywamy z nich najwięcej smaku. Na suchej patelni upraż ziarna słonecznika - podgrzej, aż lekko się zrumienią. W misce wymieszaj ryż z warzywami...

  • Wypróbowany przepis na "Oryginalne gołąbki z patelni"

  • Kuchnie z różnych stron świata – zainspiruj się!

    Codzienne przygotowywanie domowych posiłków, nawet u osób, które lubią eksperymentować w kuchni, może wyczerpać w końcu pokłady pomysłów na nowe dania. Jeżeli znudziły wam się już gołąbki, a tradycyjny kotlet z ziemniakami przerobiliście we wszystkich możliwych konfiguracjach i czujecie, że utknęliście w kulinarnym martwym punkcie, to polecamy przepisy z różnych stron świata.

  • Pyszne gołąbki w kotlecie to super alternatywa, gdy nie ma czasu na zawijanie gołąbków w kapustę. Smak, zapach podobny do tradycyjnych gołąbków, ale nie spędzamy całego dnia w kuchni jeśli nie mamy na to ochoty.

  • Pakieciki nadziewane kurczakiem i sałatką

    ...i pieprzem. Wymieszaj z jogurtem. Sałatę opłucz, osusz. Filety pokrój w paski.  3. Tortille podgrzej w piekarniku albo na patelni bez tłuszczu. Przykryj  je sałatą. Rozłóż na nich mięso oraz sałatkę z jogurtem. Zwiń jak gołąbki. Ew. udekoruj zieleniną.

  • Robiła je moja babcia, mama i ja teraz. Na pewno kiedyś i córka z synową będą robiły. Robię rzadko, ale jak już to bardzo dużo. Zbliża się Wszystkich Świętych, to jak co roku, będę je robić. Polecam przepis.

  • Pyszna botwinka. Trzy sposoby na lato

    ...1. Odetnij łodygi od liści botwiny i zblanszuj je. Odkrój twarde nerwy liści. 2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim na złoto posiekaną cebulę. Dodaj posiekany ząbek czosnku, soczewicę  i smaż, mieszając, 5 minut. Dodaj curry  i paprykę, przypraw farsz do smaku.  3. Na liściach porozkładaj po łyżce farszu i ciasno je zawiń. Ułóż gołąbki w rondlu, podlej bulionem. Duś na małym ogniu, pod...

  • ULUBIONE DANIE MOICH DOMOWNIKÓW

  • Dania obiadowe na cały tydzień

    ...wody ugotuj ryż, odcedź.  2. Na patelni rozgrzej oliwę i zrumień drobno posiekane cebule, czosnek i jedną paprykę. Przypraw kurkumą, oregano, słodką papryką w proszku. Dodaj posiekaną drobno papryczkę(...) w temp. 180ºC.  Gołąbki z mięsem i orzechami Sposób przygotowania 1. Z kapusty wytnij głąb. W garnku zagotuj osoloną wodę i włóż kapustę. Gotuj przez kilka minut. Wyjmij, zdejmij miękkie...

  • Wspaniala kolacja, smaczna i zdrowa. danie szybkie, gotowe w 30 minut!!

Artykuły na temat: gołąbki smażone na patelni
  • Mięsiste pomidory faszerowane jak gołąbki

    Lato to najlepszy czas dla pomidorów, teraz są dojrzałe i soczyste. Możesz je podawać faszerowane jak gołąbki, poniżej znajdziesz przepis.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Gołąbki po chińsku

    ...w małą kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Orzeszki posiekaj, upraż na mocno rozgrzanej, suchej patelni. Imbir zetrzyj na tarce. W garnku zagotuj wodę, gdy zacznie wrzeć posól i włóż liście kapusty na ok. 2 min. Osusz je papierowym ręcznikiem. Twarde zgrubienia na liściach ostrożnie zetnij ostrym nożem. 2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, grzyby...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Naleśniki z młodą kapustą

    ...obierz, posiekaj, dodaj do kapusty. Dołóż listek laurowy oraz ziarenka ziela angielskiego. Posól do smaku. Podlej odrobiną wody i duś do miękkości ok. 20 minut. Mocno rozgrzej dużą patelnię. Cienko(...). jeszcze raz posól do smaku. Wyjmij listek i ziele. Farsz nałóż na naleśniki. Zwiń je jak gołąbki. Udekoruj natką. Od razu podawaj. Zobacz także:

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...

  • Cudeńka z mielonego

    ...nadzieniem mięsnym. Wyśmienite gołąbki Przygotowanie: Liście kapusty włóż na 2-3 min do osolonego wrzątku. Zetnij twarde zgrubienia na liściach. Jedną cebulę pokrój w piórka, drugą w drobną kostkę. Kajzerkę zalej wodą lub mlekiem, odstaw na ok. 10 min. Boczek pokrój w kostkę. liście kapusty pokrój w cienkie paski. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w talarki. 2. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Jak usunąć brzydki zapach w kuchni

    ...pomieszczenie pozostanie pachnące i świeże. Z kapusty i brokułów Gdy gotujesz kapustę, gołąbki, szparagi, brokuły lub kalafior, w domu długo utrzymuje się przykry zapach. Unikniesz tego, gdy wrzucisz do(...) i owoców morza Jeśli chcesz zapobiec brzydkiemu zapachowi w trakcie smażenia ryby, połóż razem z nią na patelni plastry surowego ziemniaka. Wchłoną rybi zapach. Gdy nieprzyjemna woń po smażeniu ryby już...

  • Grill brzmi trochę groźnie, kiedy trzeba przygotować coś innego niż kiełbaski albo warzywa, piekarnik też trochę straszy, bo nigdy nie wiadomo jaki sposób grzania będzie najlepszy dla potrawy, a kuchenka mikrofalowa zawsze źle potraktuje jedzenie. Fot.123RF/Picsel Przygotowywanie mięsa na patelni wydaje się więc być wyborem, który sprawia najmniej trudności i gwarantuje sukces. Warto jednak znać kilka reguł, które pozwolą jeszcze lepiej i efektywniej smażyć mięso. 1. Nie wrzucaj mięsa na...