• Informacje na temat:

    gołąbki inaczej wegetariańskie z kaszą

Przepisy na temat: gołąbki inaczej wegetariańskie z kaszą
  • tylko warzywka, na domowy obiad:-)

  • Mięso mielone, siekana kapusta - to samo, a jednak inaczej

  • Wypróbowany przepis na "Gołąbki wegetariańskie"

  • Niestandardowa kombinacja smaków, która zadziwi nie tylko wegetarian.

  • Przepyszne, wegetariańskie gołąbki z włoskiej kapusty, z nadzieniem ziemniaków i kaszy, z przepysznym sosem z papryką. Pieczone w piekarniku.

  • Taki rodzaj dania nazywamy rożnie: pulpety a la gołąbki , gołąbki meksykańskie. Jak zwał, tak zwał- smak bardzo podobny do oryginalnych gołąbków. Z tą różnicą, że kapustę mamy w środku. Polecam.

  • Sposób na szybkie gołąbki bez zawijania farszu w liście kapusty. Pierwszy raz zrobiłam te gołąbki parę lat temu a przepis wziął się jeśli dobrze pamiętam z czasopisma "Pani domu".

  • Nie które osoby nie lubią kapusty w normalnych gołąbkach więc wyszukałam mały zamiennik.

  • Gołąbki te robię dosć często gdyż sa bardzo dobre i nie trzeba ich długo robić.

Artykuły na temat: gołąbki inaczej wegetariańskie z kaszą
  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • Wiele osób uważa, że kuchnia wegetariańska jest nudna i zwykle ogranicza się do wąskiego wachlarza dań. Aby udowodnić, że tak nie jest, prezentujemy wam wegetariańskie przepisy na każdy dzień tygodnia. Fot. 123RF/Picsel Jesteś wegetarianinem? Odwiedza cię ktoś, kto nie je mięsa? A może po prostu sam masz ochotę spróbować, jak smakują wegetariańskie przepisy? Z nami nie grozi ci nuda. Oto bezmięsne propozycje na każdy dzień tygodnia. Poniedziałek: Pieczone krokiety z pieczarkami Fot....

  • Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF Dlaczego warto jeść kaszę jaglaną? Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w Starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon...

  • Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF Dlaczego warto jeść kaszę jaglaną? Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w Starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon...

  • W kuchni wegetariańskiej nigdy nie jest nudno! To świat pełen różnorodnych smaków, kolorów i aromatów. Wszystko dzięki warzywom – tym powszednim, znanym od lat – jak marchewka, kalarepa czy ziemniaki, i tym mniej popularnym, egzotycznym, ale dostępnym dziś powszechnie także w naszych sklepach. W książce znajdziesz ponad 250 oryginalnych przepisów na dania wegetariańskie z całego świata - od kuchni śródziemnomorskiej, poprzez przepisy rodem z Ameryki Północnej i Południowej, aż po jeszcze...

  • Okazuje się, że kasza jaglana nie musi być nudna! Zwycięzcy konkursu przekonują, że kaszę można wykorzystać do każdego posiłku, począwszy od śniadania, na kolacji skończywszy. Bardzo dziękujemy za to, że tak licznie, podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na wykorzystanie kaszy jaglanej. Spośród wszystkich wspaniałych zgłoszeń mogliśmy wyróżnić tylko trzy. Komisja konkursowa zadecydowała, że książka Marka Zaremby pt. Jaglany detoks powędrują do: Pani Angeliki: "Uwielbiam kaszę jaglaną na...

  • Różnego rodzaju kasze bardzo często goszczą na naszych stołach. Nie powinno to nikogo dziwić, gdyż są zdrowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Fot. 123RF/Picsel W czasie, gdy zachłysnęliśmy się kulinarnymi nowościami z różnych zakątków świata, rodzima kuchnia została zepchnięta na dalszy plan. Jedliśmy pizzę i orientalne makarony, zapominając o takich produktach jak chociażby kasze, które od wieków były podstawą polskiej tradycji kulinarnej. Na szczęście wiele wskazuje na to, iż trend ten...

  • Ciekawe urozmaicenie dobrze znanej potrawy. Wystarczy jeden dodatkowy składnik. SKŁADNIKI - 4 ½ łyżki kaszy manny - 360 ml mleka - 2 czubate łyżki wiórków kokosowych - 2 łyżki cukru - 1 łyżka cukru waniliowego - 150 ml zimnej wody - garść borówek - ilość zależy od upodobań PRZYGOTOWANIE Krok 1Do garnka wlewamy mleko, wsypujemy wiórki kokosowe i cukier wraz z cukrem waniliowym. Zagotowujemy.Krok 2Kaszę mieszamy z wodą. Wlewamy ją do gotującego się mleka, pamiętajmy, aby cały czas mieszać....

  • Nie każdy z nas jest mięsożercą. Wręcz przeciwnie, coraz więcej osób decyduje się na wyeliminowanie mięsa ze swojej codziennej diety. Dlatego właśnie powstaje coraz więcej przepisów przeznaczonych dla jaroszy, ale i dla każdego kto lubi prostą, a zarazem smaczną kuchnię. Jeżeli więc cenisz wegetarianizm, mamy idealny konkurs dla ciebie! Każda kuchnia jest kolorowa, aromatyczna, a przede wszystkim ciekawa. Tyle ile regionów, tyle jest kultur kulinarnych, ale wegetarianina spotkasz wszędzie!...

  • Zachwycili się nią wieki temu w Polsce. Od tamtej pory weszła na stałe do polskich jadłospisów. Poznaj sekrety kaszy gryczanej. Z czym ją jeść, podpowiedzą ci nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel ‘'Gryka jak śnieg biała" -  pisał Adam Mickiewicz o roślinie, której owocem jest kasza gryczana. W Polsce była znana jeszcze przed sprowadzeniem ryżu i ziemniaków. Dobrze sprawdzała się szczególnie na Lubelszczyźnie, gdzie ze względu na słabe gleby trudno było uprawiać warzywa i zboża. Za sprawą Anny...