• Informacje na temat:

    gofry jak w budce

Przepisy na temat: gofry jak w budce
  • Znów rozmyślasz co zrobić na śniadanie bądź kolację? Masz ochotę na tosty lecz niestety nie posiadasz tostera? A masz może gofrownicę? Jeżeli tak to super !! Zrób tosty w gofrownicy ! Takie tosty są bardzo chrupiące i bardzo smaczne. To co bierzemy się do pracy !?

  • Testuje nowy sprzęt ;-) a póki co na pierwszy ogień poszedł przepis na gofry,który był dołączony do zestawu.

  • Pyszne, lekkie, chrupiące gofry. Smakują dokładnie jak te robione nad morzem. Polecam!

  • Smaczny pomysł na "Jak przygotować gofry dla dziecka"

  • Wytrawna wersja gofrów. Idealnie odnajdą się jako drugie śniadanie lub ciepła kolacja. Dodatki możemy zmieniać w zależności od tego na co akurat mamy ochotę. Zamiast gofrów można usmażyć placuszki na patelni.

  • dlugo testowalam rozne przepisy na gofry, w koncu znalazlam ten najlepszy. Gofry sa chrupiace nawet nastepnego dnia w przeciwienstwie do innych przepisow, w ktorych gofry po niedlugim czasie robily sie gumowatymi plackami.

  • Niebanalny pomysł na zrobienie kotletów schabowych w 5 minut. Tak przyrządzony schab smakuje jak z grilla.

  • Smakuje prawie jak gofry z bitą śmietaną:) PYCHA!

  • Superprzepis na puszyste gofry

  • tak myślę i chyba nie znam osoby która nie lubi gofrów. Dziś podaję przepis z którego kiedyś dawno temu zrobiłam swoje pierwsze gofry. Z podanych składników wychodzi 10 sztuk…

Artykuły na temat: gofry jak w budce
  • Są jednym z najpopularniejszych, wakacyjnych deserów i obowiązkową przekąską każdego Polaka wypoczywającego nad morzem. Okazuje się jednak, że niepozorne gofry mogą zniszczyć nam urlop i z trudem wypracowaną sylwetkę. Fot. 123RF/Picsel Urlop bez gofrów? Trudno to sobie wyobrazić. Niektórzy z nas robią je samodzielnie, jednak zdecydowana większość decyduje się je kupić. Ich popularność nie powinna dziwić, gdyż są nie tylko smaczną, ale i bardzo prostą w przygotowaniu przekąską....

  • Co zrobić, żeby jedzenie nie psuło się mimo wysokiej temperatury? Zobaczcie! W programie "Pytanie na śniadanie" rozmawiano o produktach spożywczych, które szybko się psują. Dietetyk opowiedziała o tym, jak transportować i przechowywać takie jedzenie podczas upalnych dni. Aneta Łańcuchowska opowiedziała także, ile czasu butelka wody może stać otwarta oraz jak sprawdzić, czy kupowane w supermarkecie lody były dobrze przechowywane. Mięso i ryby -  przyrządzać, mrozić, czy odkładać do lodówki?...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Czy wiedzieliście, że kiełkujące warzywa, które często uważamy za nienadające się do spożycia, można ponownie wykorzystać? Podobnie jest z pestkami owoców, warzyw, a nawet ich skórkami. Poznajcie kilka trików, dzięki którym dacie warzywom drugie życie. Cebula i czosnek puściły łodygi, a ziemniaki zapuściły „wąsy"? To żaden problem! W takich sytuacjach można ponownie je wykorzystać i w doniczce na parapecie zasadzić warzywa wcześniej sklasyfikowane warzywa jako odpady. Podobnie jest z...

  • Weź udział w konkursie i wygraj jedną z dwóch książek, napisaną przez najlepszego kucharza na świecie Alain'a Ducasse! W wyniku braku czasu, często, aby zaspokoić pierwszy głód sięgamy po półprodukty, gotowe zestawy obiadowe lub niezdrowe przekąski. Odbija się to niekorzystnie nie tylko na urodzie, ale przede wszystkim na zdrowiu. Jak w łatwy sposób pozbyć się z naszej kuchni szkodliwych produktów i zacząć gotować naturalnie i odpowiedzialnie? Podzielcie się swoimi sprawdzonymi sposobami, a...

  • Kolebka cywilizacji i ojczyzna wielkich filozofów kusi od wielu lat. W tym roku do Grecji wybierze się co siódmy Polak. Ilu z nich zamówi coś więcej niż sałatkę grecką? Fot. 123RF/Picsel Jak jada się w Grecji?   Kulinarne zwiedzanie należy zacząć od wyboru restauracji - czyli greckiej tawerny. Prawo obliguje greckich restauratorów do nazywania swoich lokali po grecku oraz zapisywania ich nazw greckim alfabetem. Wielu jednak obchodzi to zalecenie pisząc nazwy alfabetem łacińskim, często w...

  • Sprawny metabolizm jest kluczem do skutecznego i łatwego odchudzania. Gdy jego tempo będzie odpowiednie, zapomnimy o zbędnych kilogramach i dietach pełnych wyrzeczeń. Jak to zrobić? Wystarczy włączyć do swojego jadłospisu kilka produktów. Niestety, z wiekiem tempo przemiany materii spada, a to właśnie w niej tkwi sekret idealnej sylwetki. Im jesteśmy starsi, tym trudniej jest nam zrzucić zbędne kilogramy i zapanować nad wagą. Jednak nie oznacza to, iż w pewnym wieku piękna figura jest poza...

  • Późna jesień to czas, kiedy wielu z nas zmaga się z przeziębieniami oraz infekcjami. Aby uniknąć choroby, nie musimy od razu sięgać po leki z apteki. Warto wykorzystać naturalne skarby, które wzmacniają naszą odporność. W końcu jedzenie także może skutecznie leczyć. Infekcje i przeziębienia najbardziej zagrażają nam właśnie o tej porze roku. Aby zmniejszyć ryzyko zachorowania, powinniśmy już teraz zadbać o naturalne wzmocnienie odporności. Gwarancją sukcesu jest włączenie na stałe do swojej...

  • Sprawny metabolizm jest kluczem do skutecznego i łatwego odchudzania. Gdy jego tempo będzie odpowiednie, zapomnimy o zbędnych kilogramach i dietach pełnych wyrzeczeń. Jak to zrobić? Wystarczy włączyć do swojego jadłospisu kilka produktów. Niestety, z wiekiem tempo przemiany materii spada, a to właśnie w niej tkwi sekret idealnej sylwetki. Im jesteśmy starsi, tym trudniej jest nam zrzucić zbędne kilogramy i zapanować nad wagą. Jednak nie oznacza to, iż w pewnym wieku piękna figura jest poza...

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...