• Informacje na temat:

    gnocchi z

Przepisy na temat: gnocchi z
  • Gryczane gnocchi

    ...i pomidory, podduś. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Składniki na sos zmiksuj. Na talerzach rozłóż umyty szpinak, polej winegretem. Gnocchi wymieszaj z pomidorami i żółtym serem. Nałóż obok szpinaku...

  • Gnocchi - czyli włoskie kopytka

  • Gnocchi z brukselką

    Oryginalne połączenie!

  • Sprawdzony przepis na "Gnocchi"

  • Marchewkowe gnocchi - wiosennie po włosku

    Włoskie gnocchi, podobnie jak nasze rodzime kopytka, doczekały się wielu kulinarnych wariacji. Do kuchennych eksperymentów zachęca nie tylko sposób ich serwowania, ale również składniki, które wykorzystujemy do ich przygotowania.

  • Ziołowe kluseczki, doskonale smakują z sosem serowym

  • Gnocchi ze słodkimi ziemniakami

    ....  3. Do podsmażanych klopsików dodaj bataty i pomidorki. Dorzuć gnocchi - możesz wcześniej przelać je wrzątkiem. Wymieszaj, posyp kurkumą i chili, ew. posól do smaku. Delikatnie jeszcze raz wymieszaj, zwiększ ogień i podsmażaj 4-5 minut, tyle by zagrzały się gnocchi i ziemniaki. Przełóż danie do ogrzanej miski. Posyp od razu pokruszoną fetą, by lekko się rozpuściła i posiekaną natką pietruszki.  

  • Danie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu.

  • Włoskie gnocchi z ricotty i szpinaku

    ...; ta druga odmiana ma bardziej wyrazisty smak. Dla koneserów jest też ricotta z koziego mleka. Na cztery porcje oryginalnych serowo-szpinakowych gnocchi potrzeba: 300 gramów szpinaku, najlepiej...

  • Sprawdzony przepis na "Gryczane gnocchi"

Artykuły na temat: gnocchi z
  • Dyniowe gnocchi

    Przepis na gnocchi di zucca czyli dyniowe gnocci z masłem szałwiowym.

  • Popularna autorka Kuchni włosko-polskiej oraz polsko-włoskiej odkurza swoją miłość do Włoch i dzięki temu uzyskujemy bardzo atrakcyjną, pełną kulinarnych ciekawostek, książkę o wszystkich smakach Italii. Kuchnie poszczególnych regionów różnią się między sobą, każdy z nich słynie z innej potrawy. Obok pizzy i spaghetti pojawią się przepisy na gnocchi, pasty, salsy, torte, minestre, carni, dolci. Przepisy opatrzone są komentarzem autorki, co stwarza niepowtarzalny klimat całej książki....

  • Bazyliowe gnocchi

    Gnocchi na zielono.

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Gnocchi z sosem pomidorowym

    Przygotowanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc. Zagnieść z mąką, przyprawami i taką ilością wody, jakiej trzeba do uzyskania miękkiego ciasta. Uformować wałeczki, pokroić na kawałki o długości 1 cm. Gotować w osolonym wrzątku przez 1-2 minuty. Podgrzać przecier, doprawić solą i pieprzem. Polać gnocchi, udekorować rukolą, posypać startą mozzarellą. Zobacz także:

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Gnocchi z beszamelem

    Italia na talerzu.

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Gnocchi ze świeżym szpinakiem, suszonymi pomidorami i orzeszkami pini

    ....   Z braku czasu posłużyłam się gotowymi kluseczkami. I tutaj albo kupuję je bezpośrednio u naszego dzielnicowego Włocha czyli w butiku z włoskim jedzeniem albo mam zawsze w zapasie paczki gnocchi włoskiej marki DeCecco, gdyż są po prostu bardzo dobre. Gnocchi zazwyczaj gotuję w wodzie a następnie podsmażam na oliwie made in Spain. Później dodaję sosy, warzywa… w zależności od pomysłu...

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...

Wideo na temat: gnocchi z
  • Prosto, ale wykwintnie. Gnocchi i trufle

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka "MasterChefa" Anna Starmach i uczestnik programu Paweł Gradowski przygotowali gnocchi. Jak przygotować takie kluski i z czym można je podać?

  • Gnocchi z masłem i szałwią

    Jako danie lub dodatek

  • Domowy makaron

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Marek Kościkiewicz i Adam Przybysz pokazali jak zrobić prawdziwy, domowy, włoski makaron. W menu pojawił się m.in. makaron taglierini neri i gnocchi z masłem truflowym oraz świeżą, czarną truflą. Do tego wszystkiego zaserwowali arbuzową lemoniadę.