• Informacje na temat:

    gnocchi do gęsi

Przepisy na temat: gnocchi do gęsi
  • Świąteczna gęś po włosku

    Z Gnocchi i pomidorami...

  • Gnocchi - czyli włoskie kopytka

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...gęś skropić osoloną wodą. Sos spod gęsi zlać, zebrać tłuszcz. Sos wlać do gnocchi doprawić solą i pieprzem. Gęś transzować i podawać z Gnocchi. Czas przygotowania: 270 minut Jedna porcja zawiera(...). Włożyć do osolonego wrzątku na ok. 20 minut. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać brukselkę. Doprawić solą i gałką muszkatołową, dusić jeszcze 10 minut. Sos spod gęsi zlać, zebrać...

  • Sprawdzony przepis na "Gnocchi"

  • Ziołowe kluseczki, doskonale smakują z sosem serowym

  • Sprawdzony przepis na "Gryczane gnocchi"

  • Sprawdzony przepis na "Gnocchi dwusmakowe"

  • Syte i przepyszne danie

  • Smalec gęsi jest bardzo delikatnym i bardzo zdrowym tłuszczem. Jest to tłuszcz mający zastosowanie nie tylko w kuchni, ale i w medycynie. W medycynie ludowej wykorzystywano go między innymi do leczenia chorób układu oddechowego. Polecam :)

  • Bardzo zdrowy gęsi smalec, oraz skwarki z wytapiania pokrojonych w kostkę skór gęsich.

Artykuły na temat: gnocchi do gęsi
  • Bartek Kieżun: Polska to Włochy tylko na północy

    Włochy tylko na północy. Jesteśmy bardzo kluskowi, bardzo ziemniaczani. Włosi jedzą gnocchi, a my kopytka. Albo polskie flaki i trippa alla parmigiana. - Bardzo lubię jedne i drugie. Zawsze mam(...) nie można go zjeść. Oficjalnie jest po prostu zabroniony. Już flaki wzbudzają kontrowersje, mam wrażenie, że głównie ze względu na nazwę. To jest bardzo zabawne, bo nie mówimy o gęsich żołądkach "gęsie...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...gęś skropić osoloną wodą. Sos spod gęsi zlać, zebrać tłuszcz. Sos wlać do gnocchi doprawić solą i pieprzem. Gęś transzować i podawać z Gnocchi. Czas przygotowania: 270 minut Jedna porcja zawiera(...). Włożyć do osolonego wrzątku na ok. 20 minut. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać brukselkę. Doprawić solą i gałką muszkatołową, dusić jeszcze 10 minut. Sos spod gęsi zlać, zebrać...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Polska szlachta lubiła dobrze zjeść i wcale się z tym nie kryła. Stoły uginały się pod ciężarem wykwintnych potraw, a nadworni kucharze prześcigali się w wymyślaniu coraz to bardziej karkołomnych przepisów. Nic więc dziwnego, że biesiada była jednym z ulubionych sposobów na spędzanie wolnego czasu. Fot. 123RF Staropolska uczta mogłaby stanowić nie lada wyzwanie dla współczesnych żołądków. Nasi przodkowie lubowali się w niezwykle wystawnych biesiadach, trwających kilka, a nawet kilkanaście...

  • Tym razem w naszej ankiecie przepytaliśmy Janusza Kwaśnego - szefa kuchni w krakowskiej restauracji Stara Zajezdnia by DeSilva. Namówiliśmy go również, aby podzielił się z nami jednym ze swoich znakomitych przepisów. 1. Najchętniej ugotowałbym coś wspólnie z... Penolope Cruz. 2. Kulinarne inspiracje czerpię z... z produktów lokalnych. 3. Moim kulinarnym autorytetem jest... moja mama. To od niej wszystko się zaczęło. 4. Najdziwniejszą rzeczą, którą kiedykolwiek zjadłem były... cynaderki na...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Wyłoniliśmy zwycięzców konkursu. Zobaczcie w jaki sposób chcą przekonać entuzjastów niezdrowego jedzenia do porzucenia złych nawyków żywieniowych. Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas podpowiedzi, na to jak w skuteczny sposób pozbyć się z naszego codziennego menu, niezdrowego jedzenia. Jamie na pewno byłby zachwycony! Nie pozostaje nam nic innego jak przedstawić laureatów. Oto oni: Pani Agnieszka Z doświadczenia wiem, że przekonywanie zwykle jest nieskuteczne, a raczej przynosi...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...