• Informacje na temat:

    gino dacampo

Przepisy na temat: gino dacampo
  • Mega smaczne placuszki z kalarepy i młodych listków botwinki z czerwonymi łodyżkami. Robi się je szybko, ale jeszcze szybciej giną ze stołu.

  • Aromatyczna herbata na jesienne i zimowe wieczory i poranki :)

  • najszybsze nawiązanie do kuchni hinduskiej, w międzyczasie jakaś surówka i obiad albo obiadokolacja albo kolacja sama się piecze, a w tym czasie można się upiększać zanim wpadną goście, np. w piątkowy wieczór

  • Chyba każdy z nas lubi babeczki. Ja lubię je z dekoracją kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Miałam w zamrażarce trochę jagód więc postanowiłam je wykorzystać.

  • Często zostają mi białka. Zazwyczaj je zamrażam, ale tym razem postanowiłam skorzystać malinek i upiec muffiny udekorowane delikatnym kremem na bazie bezy szwajcarskiej (swiss meringue buttercream) zwieńczone maliną i miętą. Babeczki są bardzo letnie i bardzo smaczne. Szybko znikają ze stołu. Wilgotne, pachnące i dziecinnie proste w wykonaniu.

  • Fantastyczne naleśniki z nadzieniem z białego sera, polane musem truskawkowym. Kapitalny obiad na słodko dla najmłodszych i nie tylko. W przepisie małe triki, żeby żaden naleśnik nie przywarł!

Artykuły na temat: gino dacampo
  • Makaron Edek z wielkim zainteresowaniem ogląda zmagania olimpijczyków w Londynie. Jednak jak wiadomo Olimpijskie emocje to nie wszystko, bowiem sportowiec to też człowiek i jeść musi. Zastanawialiście się może jakie smaki będą rządzić w wiosce olimpijskiej! My wiemy jedno- makaronu nie zabraknie! Dzięki swoim właściwościom energetycznym jest ulubieńcem większości sportowców! Dla miłośników makaronu i sportu (bo jak wiadomo ta miłość idzie w parze) Makaron Edek ogłasza nowy konkurs -...

  • Człowiek od zawsze próbował znaleźć sposoby na miłość - tę duchową i cielesną. Niektóre z nich dzisiaj wydają się śmieszne. No bo która z kobiet podałaby partnerowi do zjedzenia grzebień koguta? Fot. 123RF Róg nosorożca. Niestety, popularny do dziś wśród plemion afrykańskich. Między innymi z powodu złudnych przekonań, że starty róg zagrożonego wyginięciem nosorożca zapewnia mężczyznom płodność aż do późnej starości. Rzekomo cudotwórcza substancja została poddana naukowej analizie. Nie wykryto...

  • Coraz więcej Polaków zdaje sobie sprawę, że picie odpowiedniej ilości wody jest bardzo ważne dla zdrowia. Wiele osób sięga tylko po wodę mineralną czy źródlaną, bojąc się jak ognia spożycia wody z kranu. Co jest prawdą o wodzie dostarczanej przez wodociągi? Fot. 123RF/Picsel Polacy niechętnie decydują się na wypicie „kranówki". Z dawnych lat wdrukowane mamy, że wypicie wody prosto z kranu skończy się rozstrojem kiszek, bólem brzucha lub inną dolegliwością. W 2009 roku TNS OBOP przeprowadził...

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych. Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Fot. 123RF/Picsel Lato i to doskonały czas dla wszystkich wielbicieli owoców i warzyw. O tej porze roku mamy ich pod dostatkiem, dzięki czemu możemy cieszyć się nimi każdego dnia. Ale w jaki sposób zachować je na zimę? Wiele osób przygotowuje smakowite przetwory, jednak...

  • Moda na samodzielne produkowanie piwa dotarła także do Polski. Nasi rodacy uwielbiają ten trunek, dlatego wielu z nich decyduje się spróbować swoich sił w roli browarnika. Sekrety domowej produkcji piwa zdradza nam Mirosław Robak - główny piwowar w krakowskiej Starej Zajezdni. Są dwa sposoby na uwarzenie własnego piwa w domu. Pierwszym jest zrobienie go ze słodu (zgodnie ze starą sztuką piwowarstwa), natomiast drugim przygotowanie piwa z tzw. Brewkitu. Warzenie piwa ze słodu daje nam pełne...