• Informacje na temat:

    gessler kajmak

Przepisy na temat: gessler kajmak
  • Przepyszne słodkie ciasto

  • Warto przeznaczyć trochę czasu i zrobić pyszny kajmak. Jest na pewno smaczniejszy bo nie taki słodki jak kupny i mamy go o wiele więcej.

  • Smaczny pomysł na "Kajmak orzechowo-migdałowy"

  • najszybsza, najprostsza, pożywna i bardzo smaczna sałatka - a kajmak czarnogórski to wyrób mleczny, przypominający ser, ale delikatniejszy, nieco maślany, ni biały ni żółty... takie cudeńko dostałam w zalewie, niewielki słoiczku, ale najadły się tym 3 osoby

  • Sernik świetnie się kroi, ma delikatny niezbyt słodki smak i do tego powierzchnia jego jest gładka bez żadnych pęknięć. Spód z herbatników i orzechów idealnie pasuje do smaku sera i masy krówkowej.

  • Śliwki, desery ze śliwek są najlepsze.

  • :) Inspirowany nową książką Magdy Gessler

  • Bardzo prosty przepis na andruty, w Małopolsce nazywane piszingerem, a na Mazowszu kajmakiem. Jednym słowem domowe przekładane wafle.

  • Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy Gessler. Wyszła naprawdę rewelacyjnie! Mięsko odchodziło od kości, było delikatne, soczyste i aromatyczne.

  • dziś ostatki więc usmażyłam pączki na bogato z przepisu pani Magdy Gessler. Pączki są mięciutkie i przepyszne. Wiem jajek jest całe mnóstwo ale raz do roku na takie pączki można sobie pozwolić. Z podanych składników wyszło mi 28 pączków...

Artykuły na temat: gessler kajmak
  • Wielkanoc malowana

    I maluję od święta. A właściwie na święta. Co? Jajka i mazurki. Te ostatnie nie farbą, a kajmakiem, czekoladą, migdałami, orzechami, skórką pomarańczową, kolorowym lukrem. To bardzo smaczne malowanie(...) malowanych pyszności. Nie ma dwóch takich samych, co roku też mam inne pomysły, wprowadzam nowe... farby. .Na przykład kandyzowane fiołki, które cudownie zdobią mój mazurek kajmakowy. Ta mazurkowa twórczość...

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Magda Gessler, jak mało kto, wpłynęła na kształt polskiej gastronomii. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy bardzo chętnie korzystają z jej przepisów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków. Dzięki niej wielu z nas zaczęło zwracać zdecydowanie większą uwagę na to, co zjadamy. Co więcej, to właśnie Magda Gessler nauczyła Polaków doceniać tradycyjne, regionalne produkty i potrawy. Restauratorka ma ogromną rzeszę fanów...

  • Karnawał to czas zabawy i radości. Ważną częścią każdego udanego przyjęcia jest także pyszne jedzenie. Jeśli właśnie planujesz imprezę i poszukujesz kulinarnych inspiracji, sprawdź, co proponuje mistrz sztuki kucharskiej Mateusz Gessler, Ambasador Centrów Handlowych Pasaż Tesco. Najprostszym rozwiązaniem na spotkanie ze znajomymi będą ciekawe przekąski. Najlepiej, aby takie mini dania były zróżnicowane pod względem smaków (wytrawne i słodkie) oraz sposobu podania (na zimno i na ciepło). Oto...

  • Walentynki za parę dni a Wy dalej nie macie planów? Może w tym roku zamiast kina i wizyty w restauracji, zaskoczysz swoją drugą połówkę własnoręcznie przygotowaną kolacją? Fot. 123RF/Picsel Dania gotowane z miłością smakują najlepiej. Oto pomysł na pyszną i prostą w przyrządzeniu kolację według Mateusza Gesslera, Ambasadora Centów Handlowych Pasaże Tesco. Wegetariański bulion z soczewicy SKŁADNIKI: 200 g brązowej soczewicy 3 ząbki czosnku Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew) 3...

  • Niemal każdy wielbiciel dobrej kuchni uwielbia programy kulinarne. I niemal każdy wielbiciel uważa, że danie z ekranu przygotowałby lepiej... Fot. 123RF/Picsel Nie jesteśmy wyjątkiem. Chętnie śledzimy gotowanie w wykonaniu gwiazd i równie chętnie sprawdzamy przepisy we własnych kuchniach. Specjalnie dla was wybraliśmy 10 przepisów inspirowanych pomysłami kulinarnych celebrytów. Potraficie gotować lepiej niż Magda Gessler, Pascal Brodnicki, czy Maciej Kuroń?   Przegląd kulinarnych inspiracji...

  • Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda. Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału. Myślicie, że potraficie gotować...

  • Już 5 kwietnia rozpoczną się poszukiwania kolejnego najlepszego kucharza amatora w Polsce. Castingi do najpopularniejszego programu kulinarnego na świecie to szansa, aby spróbować swoich sił pod okiem takich autorytetów jak Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. Kto zostanie następcą Oli Nguyen i zostanie 8. polskim MasterChefem? Fot. materiały prasowe/TVN Już w kwietniu w pięciu miastach Polski każdy, kto jest pełnoletni i chciałby spróbować swoich sił w kuchni „MasterChefa" ma szansę...

  • Kraina lodu to jedna z najchętniej oglądanych bajek ostatnich lat, w związku z tym każdy wie, kim jest i jak wygląda Olaf. Jak zrobić ten piękny tort? Łapcie przepis! Tort 1 Biszkopt orzechowy9 jaj178 g cukru drobnego do wypieków 178 g tortowej mąki pszennej236 g zmielonych orzechów włoskichponad pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem kajmakowy365 g serka śmietankowego4-5 łyżek kajmaku Curd z czarnej porzeczki250 g czarnych porzeczek70 g cukru drobnego2 jaja2 żółtka1 łyżka soku z cytryny80 g...