• Informacje na temat:

    gdzie znależć filmy okrasa-lamie-

Przepisy na temat: gdzie znależć filmy okrasa-lamie-
  • Do ciasta, do tradycyjnie panierowanego schabowego, do tatara lub kotleta mielonego i do wielu innych potraw jajko jest konieczne. W większości domów jest produktem podstawowym tak jak chleb czy sól. Czy jednak wiemy jak i gdzie przechowywać jajka ? Teraz latem temat ten jest szczególnie gorący.

  • Mam godzinną przerwę lunch-ową. Średnio 5 razy w tygodniu zastanawiam się co by tu dzisiaj zjeść? Jak szybko znaleźć ich aktualną ofertę danie dnia?

  • Chrzan to niezbędny dodatek ogórków kiszonych /często również konserwowych/, składnik tradycyjnej ćwikły, element wielkanocnego menu i... No właśnie: sezon ogórkowy za nami a do Wielkanocy jeszcze daleko. Co więc zrobić z korzeniami chrzanu, których nie wykorzystaliśmy ? Chrzan warto przetworzyć i docenić nie tylko ze względu na cenę /ok. 20 zł za 1 kg/ ale również walory lecznicze i zdrowotne.

  • Jest to okrasa idealnie nadająca się do okraszania pierogów, różnego rodzaju klusek, kartaczy, ziemniaków , kasz, makaronów itd... Smaczna jest także zimna, zastygnięta ze świeżym chlebkiem.

  • Czy smażenie na wodzie w ogóle jest wykonalne? Jasne że tak! Świetnie sprawdza się przy rybie. Oto prosty sposób, jak niesamowicie szybko i kompletnie bez użycia tłuszczu, można przygotować smaczną rybę.

  • Pyszne kluski szare z dodatkiem surowych ziemniaków- super pomysł na smaczny obiad

  • Propozycja na wegański obiadek z pszenno - gryczanych pierożków z kiszoną kapustą, okraszonych smażoną cebulką z dodatkiem kurkumy i pieprzu cayenne. Całość podana z lekką surówką z marchewki i korzenia pietruszki.

  • Bardzo smaczne kluchy z okrasą, przypominające tradycyjne pyzy, kartacze. Polecam :)

  • Dziś zrobiłam podsmażane śląskie kluski z kiełbasą pieczeniową, skwarkami z boczku i cebuli, podane z ostrymi papryczkami cherry. Podsmażone, okraszone kluski śląskie są również smaczne podane bez sosu, troszkę w inny sposób. Polecam :)

  • Kolejna propozycja na danie w upalny dzień, tym razem jajka sadzone z ziemniakami okraszonymi skwarkami, podane z zsiadłym, zimnym mlekiem.

Artykuły na temat: gdzie znależć filmy okrasa-lamie-
  • Stworzyłeś książkę kucharską. Zobacz gdzie jej szukać. Jeśli jesteś zalogowany znajdziesz je w sowim profilu. Jeśli jesteś niezalogowanym użytkownikiem swoje książki znajdziesz w Twoim 'tymczasowym profilu', jak tam dotrzeć? Kliknij w słowo 'Mój Profil' w prawym górnym rogu.     Książki kucharskie innych użytkowników możesz znaleźć w ich profilach, katalogu wszystkich książek kucharskich lub korzystając z wyszukiwarki. Pamiętaj, że niezależnie od tego czy jesteś zalogowany czy też nie,...

  • Z poprzednich tekstów dowiedzieliśmy się, że najczęściej pijanym piwem jest jasny lager. Piwo o dość neutralnym i jednolitym smaku, raczej mało zaskakujące i dostosowane do potrzeb przeciętnego konsumenta. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli jednak zamarzy się nam prawdziwa i odpowiedzialna piwna degustacja, a nie kolejne, banalne piątkowe wyjście na piwo, to warto poszukać ciekawszych gatunków. A tych, wbrew pozorom, nie brakuje. W Polsce działa pięć dużych grup piwowarskich, które zapełniają sklepowe...

  • Może znacie baśń, w której król zadaje córkom pytanie o siłę miłości i od swej najmłodszej uzyskuje odpowiedź, która początkowo wywołuje w nim gniew? Brzmi ona "Ojcze, kocham cię jak sól kuchenną". Ta baśń, podobnie jak wiele innych, kryje w sobie pokoleniową mądrość – nie można żyć bez przypraw. Fot. 123RF/Picsel Przyprawy poprawiają znacząco smak i zapach potraw, mają właściwości konserwujące, stymulują trawienie oraz mają cechy prozdrowotne i lecznicze. Nic dziwnego, że handel nimi od...

  • Książka kulinarna Lidla jest swoistym podsumowaniem dotychczasowego dorobku kucharzy w ramach współpracy z siecią. Jej zaletą jest to, że zawarte w niej aż 104 przepisy zostały przetestowane nie tylko przez Pascala i Okrasę, ale też przez setki tysięcy klientów w Polsce, którzy co tydzień gotowali z kucharzami, oceniając ich pomysły. Książka dostępna będzie od 25 listopada wyłącznie w sklepach Lidl.   Ponad połowa Polaków lubi gotować , a aż 94% naszych rodaków samodzielnie gotuje w swoich...

  • Poniżej znajdziesz odpowiedź na pytanie. Musisz być zalogowany. Kliknij na ‘Profil' - prawy górny róg strony. Z listy wybierz ‘Ustawienia'. Możesz edytować swoje konto - dodać krótki opis, wpisać kraj w którym mieszkach, miasto oraz podać link do swojego bloga oraz dodać avatar.     W ustawieniach możesz zmienić swoje hasło do profilu. Wystarczy podać starego hasło oraz nowe, kliknąć na ‘Zapisz'.   Możesz zmienić ustawienia powiadomień. Wybierz te, o których chcesz być informowany na maila...

  • Wiele osób myśląc „streetfood” ma przed oczami niezdrowe, masowo przyrządzane jedzenie w sieciowych lokalach typu fastfood. Na szczęście nie ma to nic wspólnego z rzeczywistością. Czym naprawdę jest streetfood i dlaczego jest tak popularny? W Polsce dopiero od niedawna jedzenie uliczne przeżywa swój renesans. Coraz więcej osób chwali sobie tego typu posiłki. Dlaczego? To świetny sposób, by spędzić czas z rodziną i przyjaciółmi, podzielić się nowymi doświadczeniami i jednocześnie nie stracić...

  • Maltodekstryna, chlorek wapnia, guma ksantanowa czy też alginian sodu. Brzmi niezbyt apetycznie? Tymczasem z ich pomocą kucharzom udaje się tworzyć dania, które zaskakują, uwodzą i zapierają dech w piersiach. Fot. 123RF W przypadku kuchni molekularnej trudno stwierdzić jednoznacznie, w którym momencie kończy się nauka, a zaczyna stuprocentowa sztuka kulinarna ze sporą domieszką alchemii i dobrej zabawy. Kucharze, gotujący zgodnie z tym trendem, już od wielu lat stawiają na głowie wszystko to,...

  • Sprawdź poniżej. Musisz być zalogowany do serwisu. Kliknij na ‘Profil' - prawy górny róg strony. Wejdź w zakładkę ostatnio ocenione- zobaczysz przepisy, które oceniłeś oraz zobaczysz kto ocenił Twoje przepisy.       >> Więcej pytań?

  • W Karkowskim Biegu Kelnerów (wydarzenie poprzedzające branżowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA), który odbył się 12.11.2011 r. w Krakowie zwyciężył Krzysztof Mirek. Dzięki niemu restauracja Balaton otrzymała certyfikat potwierdzający najszybszą i najsprawniejszą obsługę w mieście.   Na drugim miejscu znalazła się Adrianna Gajek z Zajazdu Hetman w Kroczycach, trzecie miejsce wywalczyła Weronika Ostwald z Karcmy u Borzanka W Nowym Targu. Miano najsympatyczniejszej kelnerki...

  • Jeśli zamierzacie nagrywać lub macie już na swoim koncie filmiki kulinarne, to mamy dla Was bardzo dobrą wiadomość. Już od dzisiaj możecie dodać do Smakera Waszą kulinarną playlistę z YouTube! Gotowanie to pasja, ale akurat Wy wiecie to najlepiej. Większość z Was dzieli się swoimi przepisami z innymi nie tylko przy pomocy Smakera, ale także bloga lub vloga. Zazwyczaj ci, którzy prowadzą blogi nie nagrywaną filmów kulinarnych, a ci którzy je nagrywają nie piszą bloga. Dlatego postanowiliśmy...