• Informacje na temat:

    gaspacho

Przepisy na temat: gaspacho
  • Michel Moran: Polacy potrafią gotować

    ...od mamy czy babci? - Całe mnóstwo, ale najbardziej gaspacho i kaczka z pomarańczami. Moja mama przyrządzała je pierwszorzędnie, to smaki mojego dzieciństwa i młodości . Inspiruje się pan kuchnią...

  • Gazpacho to hiszpański, pomidorowy chłodnik. Nie wiem jak Wy, ale ja, gdy nadchodzą upalne, letnie dni, na obiady serwuję różne wersje chłodników. Gdy jest gorąco, taka zimna zupa działa orzeźwiająco, pobudzająco i odświeżająco. Dzisiaj odkryłam gaspacho, które wręcz eksploduje pomidorowym, aksamitnym smakiem. Mniam :)

  • Mam problem z zupami…brzmi to jak wyznanie ze spotkania AA :) Uwielbiam zupy krem, a takich brakuje w tradycyjnej polskiej kuchni, większość ma kawałki warzyw czy innych wkładek. Postanowiłem to zmienić na przykładzie mojej ulubionej zimnej zupy – chłodniku. Uwielbiany przez wszystkich zwłaszcza w ciepłe dni, ze świeżymi warzywami, pachnący wiosną! Zainspirowała mnie chłodna zupa gaspacho, która pomimo tego, że jest zrobiona głównie z pomidorów jest gęsta i sycąca. Idąc tym tropem zabrałem...

Artykuły na temat: gaspacho
  • Obiad u Michel'a Portos, 2* Michelin, fotoreportaz, czesc druga

    ...glaçé i domowy ketchup. Antek byl zachwycony... wielkie i kolejne odkrycie dla niego.   degustacje nalezalo rozpoczac od najwiekszego deseru a bylo to gaspacho z owocow z dominujaca nuta gruszki...

  • Jego słynne "Oddaj fartucha!" chyba już zawsze kojarzone będzie z programem Master Chef. Michel Moran jest prawdziwą indywidualnością i wspaniałym kucharzem. Smakerowi zdradza swoje kulinarne upodobania.. fot. AKPA.PL Kiedy rozpoczęła się pana przygoda z gotowaniem? - O zostaniu kucharzem marzyłem już jako mały dzieciak, a dokładnie 1 września 1979 roku (miałem wówczas 14 lat) dostałem się do szkoły gastronomicznej w Paryżu wygrywając wcześniej konkurs kulinarny. Przez pierwsze dwa lata...