• Informacje na temat:

    garnek rzymski jak piec

Przepisy na temat: garnek rzymski jak piec
  • Pieczenie chleba w domu

    Jak wyglądały pierwsze chleby, gdzie można skosztować najwięcej rodzajów pieczywa, a gdzie chleba niemal się nie jada? Dowiedz się wszystkiego o chlebie!

  • Mój szybki i smaczny obiad.

  • Danie jednogarnkowe - chłopskie, swojskie, pożywne. Idealne na ponure dni jak ten oraz na zastrzyk solidnej energii przed pracą. Polecam.

  • Sposób na mocno przypalony garnek

  • Kapusta kiszona w wersji na ostro.

  • ŁATWO i SMACZNIE, nie może się nie udać. Danie jednogarnkowe, za każdym razem smakuje troszkę inaczej (zależy od produktów). Dobre na biwaku i dla zapracowanych. Jeśli "w tygodniu" mamy mało czasu na gotowanie, polecam zrobić więcej - doskonale nadaje się w słoiki "na weki" - tylko podgrzać. Do przygotowania nawet dla największych kuchennych ignorantów. I chociaż mało wystawne to smakuje przednio, a najlepiej ze szklaneczką złotego, pienistego napoju.

  • Pieczeń rzymska doskonała na ciepło jak i na zimno.

  • Dokładny przepis jak przygotować ciasto parzone. Nie podaję przepisu na krem bo każdy ma swój ulubiony krem.

  • Polecam, bo są wspaniałe :)

  • Można nabrać nie jedną osobę, ciasteczka wyglądają jak prawdziwe pieczarki. Są nie dość że pyszne to rozpływają się w ustach.

Artykuły na temat: garnek rzymski jak piec
  • Pyszności z drobiu

    ...tymianku, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, 1-2 listki laurowe, 1/8 litra bulionu warzywnego, 1/8 litra wytrawnego białego wina, bagietka, ew. kwaśna śmietana. Rzymski garnek z przykryciem (o poj. 3,5(...), jak Francuzi, z chrupiącą bagietką. Pieczeń z indyka Składniki na 4-6 porcji: 1 kg fileta z indyka, 1 cytryna, 5 gałązek tymianku, po 2 gałązki oregano i rozmarynu, sól D pieprz, 10 dag szalotek...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Jakie mają zalety i dlaczego warto przygotowywać je w ten sposób? Fot.123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne...

  • Te mielone cię zachwycą

    ...dużego garnka z wrzątkiem, gotować ok. 10 minut, odlać. Zdjąć delikatnie liście, ściąć zgrubienia. Nakładać porcje masy i zwijać jak krokiety (można obwiązać białą nicią, by się nie rozpadły(...) i ostrej papryki, kminu rzymskiego, mielonej kolendry, po 1 łyżce posiekanej natki pietruszki i mięty, 1 łyżeczka cukru, 1/2 szklanki oliwy, sól, 1/2 cytryny. Cebulę zetrzeć na tarce, czosnek zmiażdżyć...

  • Nasza redakcja nieustannie poszukuje nowych produktów, które mogłyby ułatwić codzienne gotowanie. Dzisiaj testujemy dla was kilka ciekawych produktów marki Ambition. Aby gotowanie było czystą przyjemnością, nie możemy polegać wyłącznie na własnych umiejętnościach oraz dokładnie wyselekcjonowanych przepisach. Wiele osób zapomina, że o końcowym sukcesie może zadecydować jakość wykorzystywanego przez nas sprzętu. Jeśli zaopatrzymy się w odpowiedni sprzęt nasze gotowanie może stać się...

  • Graj w zielone

    ...zmiksowane pesto jak kostki lodu. Aromatyczną marynatę do pieczonej ryby będziesz mieć wówczas zawsze pod ręką. Stopień trudności: dla początkujących Liczba porcji: 2 Czas przygotowania: 10(...), takie jak dziki czosnek niedźwiedzi, albo dla dobrze znanych listków znajdować nowe zastosowania, dodając je do deserów. Przełom sezonu wiosenno-letniego to także idealny czas na młody groszek i bób...

  • Codzienne gotowanie dla siebie i swoich bliskich to nie lada wyzwanie. Żeby przygotować posiłek, potrzebny jest nie tylko znakomity pomysł i świeże produkty, ale przede wszystkim najwyższej jakości sprzęt kuchenny. Patelnia i garnek z pokrywką do odcedzania marki Ambition, seria Selection Kupując do swojej kuchni garnki czy patelnie najczęściej kierujemy się ich wyglądem i ceną. Te dwa aspekty oczywiście są ważne, ale nie najważniejsze. Bowiem skoro przywiązujemy tak dużą wagę do tego, co...

  • Ania Rusowicz: Długo na ciebie czekałam

    ...​Bała się, że nie będzie dobrą mamą. Swoją straciła wcześnie, tęskniła za jej ciepłem. Dopiero w trakcie terapii zrozumiała, że przez pierwsze lata życia dostała od niej wszystko, co najlepsze: miłość, akceptację, bezpieczeństwo. Teraz chce to przekazać synkowi Tytusowi. To będą dla Ani Rusowicz wyjątkowe święta. W nowym domu, z czteromiesięcznym dzieckiem. Dobrze jest posmakować szczęścia.

  • Crème brûlée, tiramisu, picarones, angielski pudding… podczas podróży zajadamy się smakołykami z różnych zakątków globu, nie zdając sobie do końca sprawy jak bogata w desery jest nasza rodzima kuchnia. Fot. 123RF/Picsel Polskie słodycze to nie tylko znane ze sklepowych półek czekolady i wafelki. To również wieloletnia tradycja tworzenia domowych wypieków, które różniły się w zależności od regionu. Sznekę z glancem zjemy nigdzie indziej, jak w Poznaniu. I chociaż stolica Wielkopolski szczyci...

  • Ile razy w tygodniu obieramy ziemniaki i wyrzucamy obierki do kosza? Okazuje się, że wykonując tę prozaiczną czynność, popełniamy duży błąd. Oto kilka pomysłów na ich recykling. Fot.123RF/Picsel 1. Płukanka do włosów (za 0 zł) Po gotowaniu obierków ziemniaka przez 30 minut na małym ogniu, czakamy aż woda ostygnie. Wlewamy ją do szczelnego pojemniczka i stosujemy jako płukankę po myciu włosów. To naturalny "ściemniacz" siwych pasemek, dzięki któremu unikamy stosowania chemicznych farb do...

  • Gdy na zewnątrz upał, gotowanie bywa męczące. Z pomocą przybywa chłodnik! Szybkie w przygotowaniu danie, pełne świeżych warzyw lub owoców. Idealne rozwiązania na gorące dni. Nie wiesz jak je przygotować? Wykorzystaj sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Zanim dotrze do nas fala upałów, warto zasiegnąć kilku inspiracji w poszukiwaniu rozwiązań na lekkie i szybkie w przygotowaniu dania. Chłodniki, czyli zmine, kremowe zupy to rozwiązanie na letnie dni. Poniżej dziesięć przepisów...