• Informacje na temat:

    garnek rzymski do 0 5 kg chleba

Przepisy na temat: garnek rzymski do 0 5 kg chleba
  • Smaczny pomysł na "Garnek cebulowy"

  • Smakuje wybornie. Na oszczędną kolację w sam raz.

  • Coś w zamian tych "pysznych" wędlin, które mamy w sklepach. Przepis zapożyczony z wyszperanej gazetki...

  • pyszny boczek do chleba z maminego przepisu

  • Idealny pomysł na domową, zdrową wędlinę, którą możemy wykonać przy minimalnym nakładzie pracy.

  • Polecam wam danie, które u nas gotowało się nad ogniskiem w takim żeliwny garnku, przeważnie zawsze w czasie wakacji, tylko że w tedy do garnka wrzucaliśmy surowe ziemniaki i wszystko dusiło się nad ogniskiem około 2-3 godzin. Ale taki chłopski garnek zrobiony w domu też jest bardzo smaczny, chociaż nie równa się z tym z nad ogniska.

  • Chłopski garnek to dosyć szybki i bardzo prosty sposób na syty i smaczny obiad. Kilka prostych składników, które łączą się ze sobą idealnie, w rezultacie dając pyszne danie. Wypróbujcie! :)

  • Kiedyś robiłam z "pomysłu na",ale tym razem postanowiłam zrobić sama od A do Z i wyszedł pyszniejszy :)

  • Pyszny i syty obiad ;)

  • Pyszny i aromatyczny gulasz w meksykańskim stylu;-)))

Artykuły na temat: garnek rzymski do 0 5 kg chleba
  • Nasza redakcja nieustannie poszukuje nowych produktów, które mogłyby ułatwić codzienne gotowanie. Dzisiaj testujemy dla was kilka ciekawych produktów marki Ambition. Aby gotowanie było czystą przyjemnością, nie możemy polegać wyłącznie na własnych umiejętnościach oraz dokładnie wyselekcjonowanych przepisach. Wiele osób zapomina, że o końcowym sukcesie może zadecydować jakość wykorzystywanego przez nas sprzętu. Jeśli zaopatrzymy się w odpowiedni sprzęt nasze gotowanie może stać się...

  • Poniżej znajdziesz wszystkie substancje słodzące stosowane jako dodatki do żywności i/lub do produkcji słodzików. Jakie właściwości mają stosowane w Polsce słodziki?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Słodziki dzielą się na te mniej słodkie od sacharozy (alkohole wielowodorotlenowe) oraz substancje intensywnie słodzące, które są od kilkudziesięciu do kilku tysięcy razy od niej słodsze. Mogą być zarówno całkowicie syntetyczne, jak i półsyntetyczne czy naturalne. Polialkohole mają niską, ale nie zerową...

  • W kuchni towarzyszą nam nie tylko zapachy pobudzające apetyt. Do powstawania tych, nie do końca przyjemnych, aromatów przyczyniają się zazwyczaj lodówka, zmywarka, zlew i kosz na śmieci oraz gotowanie. Przedstawiamy pięć sprawdzonych sposobów na zneutralizowanie nieprzyjemnych zapachów, które powstają w trakcie prac kuchennych. Fot. 123RF/Picsel 1. Wytrzyj zabrudzenia na kuchence i na podłodze Podczas przygotowywania posiłków niejednokrotnie na kuchence, blatach czy podłodze pozostają resztki...

  • Codzienne gotowanie dla siebie i swoich bliskich to nie lada wyzwanie. Żeby przygotować posiłek, potrzebny jest nie tylko znakomity pomysł i świeże produkty, ale przede wszystkim najwyższej jakości sprzęt kuchenny. Patelnia i garnek z pokrywką do odcedzania marki Ambition, seria Selection Kupując do swojej kuchni garnki czy patelnie najczęściej kierujemy się ich wyglądem i ceną. Te dwa aspekty oczywiście są ważne, ale nie najważniejsze. Bowiem skoro przywiązujemy tak dużą wagę do tego, co...

  • Za oknem zimno, wokół wszyscy kaszlą, kichają i zarażają wirusami. W tym czasie niezwykle ważna jest zbilansowana dieta, pełna witamin i składników odżywczych. To się naprawdę opłaci! Warto nie poddawać się i mimo, że półki w warzywniaku stają się coraz uboższe, włączać do diety produkty, które dostarczą nam witamin i składników mineralnych. Co więcej, okazuje się, jest co najmniej kilka sposobów na wprowadzenie do naszego menu produktów bogatych w składniki mineralne, a przyrządzone na ich...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Fot. www.barillastudio.it Przede wszystkim dlatego, że z przyzwyczajenia popełniamy wiele istotnych błędów. Oto 5 największych mitów. Gotowanie w zbyt małym naczyniu Zbyt mały garnek, a co za tym idzie śladowa ilość wody do gotowania, to murowana recepta na sklejony makaron, który w efekcie końcowym...

  • Jesteś początkującym kucharzem. Twoja przygoda z gotowaniem dopiero się rozpoczyna. Starasz się aby wszystko było doskonałe. W pewnym momencie czujesz, że brakuje ci jednej pary rąk do pomocy. Poddajesz się? Nie! Korzystasz z kilku przydatnych rad. Fot. 123RF/Picsel. Podczas pracy w kuchni popełniamy wiele gaf, ale to przecież na błędach się uczymy. Warto również pamiętać o kilku prostych zasadach, których przestrzeganie zdecydowanie ułatwi nam pracę oraz pozwoli uniknąć kulinarnej wpadki. 1....

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...