• Informacje na temat:

    garnek do gotowania szynki

Przepisy na temat: garnek do gotowania szynki
  • Klasyczna z dodatkiem szynki

    Składniki dla 4 osób: młoda włoszczyzna cebula 5 ziemniaków 3 skrzydełka kurczaka 20 dag szynki łyżeczka masła klarowanego 3 liście laurowe 2 ziela angielskie łyżka masła 3 łyżki mąki natka pietruszki sól pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. Włoszczyznę i ziemniaki obierz, umyj. Włoszczyznę i skrzydełka włóż do garnka wraz z zielem angielskim...

  • Danie jednogarnkowe - chłopskie, swojskie, pożywne. Idealne na ponure dni jak ten oraz na zastrzyk solidnej energii przed pracą. Polecam.

  • Aromatyczne pieczeń.

  • Kapusta kiszona w wersji na ostro.

  • ...podsmażyć jeszcze przez minutę. Szynka w miodzie 250 g szynki; 4 łyżki miodu płynnego; 2 łyżki mąki kukurydzianej; 2 plastry ananasa; 2 jaja; sól; olej. Szynkę pokroić w wąskie paski(...) miseczek i polać powstałym podczas gotowania syropem. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Kuchnia austriacka

  • .... Farsz: 50 g szynki i salami; 70 g sera mozzarella; 100 g sera owczego; 2 jaja; 50 ml mleka; bazylia; sól. Aby zrobić ciasto, należy wymieszać wszystkie składniki, zagnieść ciasto i odstawić na 2 godziny...

  • Polecam wam danie, które u nas gotowało się nad ogniskiem w takim żeliwny garnku, przeważnie zawsze w czasie wakacji, tylko że w tedy do garnka wrzucaliśmy surowe ziemniaki i wszystko dusiło się nad ogniskiem około 2-3 godzin. Ale taki chłopski garnek zrobiony w domu też jest bardzo smaczny, chociaż nie równa się z tym z nad ogniska.

  • Glazurowana szynka z nogą

    Sposób przygotowania 1. Szynkę włóż do dużego garnka, zalej wodą (tylko tyle, by przykryła mięso), dodaj liście laurowe i jałowiec. Gotuj na małym ogniu...

  • Pyszne i sycące danie jednogarnkowe

Artykuły na temat: garnek do gotowania szynki
  • Dania z patelni

    ...makaronowy z brokułami Składniki na 1 porcję: 30 dag makaronu, sól, 15 dag brokułów, pieprz, 10 dag pieczarek, 1 mała cebula, 1 jajko, 2,5 dag gotowanej szynki, 3 łyżki tłustego mleka, słodka papryka...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Jednogarnkowy gulasz z kapustą

    Składniki na 4-5 porcji: 80 dag mięsa wieprzowego, np. schabu lub szynki, 2-3 łyżki mąki, 20 dag kiełbasy, np. podsuszanej, 2 cebule, 3-4 suszone grzyby, 30 dag białej kapusty, 2 ząbki czosnku(...) minut przed końcem gotowania dodaj pokrojoną kiełbasę. Gulasz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z ziemniakami lub świeżym pieczywem. 04/2016 Świat i Ludzie...

  • Nasza redakcja nieustannie poszukuje nowych produktów, które mogłyby ułatwić codzienne gotowanie. Dzisiaj testujemy dla was kilka ciekawych produktów marki Ambition. Aby gotowanie było czystą przyjemnością, nie możemy polegać wyłącznie na własnych umiejętnościach oraz dokładnie wyselekcjonowanych przepisach. Wiele osób zapomina, że o końcowym sukcesie może zadecydować jakość wykorzystywanego przez nas sprzętu. Jeśli zaopatrzymy się w odpowiedni sprzęt nasze gotowanie może stać się...

  • Dynia na słono i słodko

    ...  pokrojonej szynki oraz masło. 6. Nałóż kolejną warstwę płatów lasagne, resztę nadzienia  dyniowego, szynkę i listki szałwii.  Polej śmietanką z parmezanem. 7. Wstaw lasagne do piekarnika  i piecz ok. 20(...), a następnie dodaj pokrojonego pomidora. Zamieszaj i wlej  mleko kokosowe. Przykryj  garnek i gotuj na minimalnym ogniu przez 20 minut. 2. Przelej płyn przez sitko do  niedużego garnka. Do płynu  dodaj...

  • Codzienne gotowanie dla siebie i swoich bliskich to nie lada wyzwanie. Żeby przygotować posiłek, potrzebny jest nie tylko znakomity pomysł i świeże produkty, ale przede wszystkim najwyższej jakości sprzęt kuchenny. Patelnia i garnek z pokrywką do odcedzania marki Ambition, seria Selection Kupując do swojej kuchni garnki czy patelnie najczęściej kierujemy się ich wyglądem i ceną. Te dwa aspekty oczywiście są ważne, ale nie najważniejsze. Bowiem skoro przywiązujemy tak dużą wagę do tego, co...

  • Święto smaku

    ...dodatkami i z połówkami przepiórczych jajek. Szynka cielęca duszona powoli do jedzenia na ciepło i na zimno (dla 6-10 osób) Czas przygotowania: 3 godziny Poziom trudności: 3 Mięso: 2-2,5 kg szynki(...), bawełnianą nicią. Masło rozgrzej w garnku z grubym dnem, zrumień szynkę ze wszystkich stron. Plastry cebuli wsuń pod mięso, wlej szklankę rosołu (resztę wlewaj podczas gotowania). Przykryj garnek i duś...

  • Kuchnia współczesna opiera się na pięciu filarach, którymi są klasyczne, wielkie sosy. Jak stwierdził w XIX wieku August Escoffier – jeden z najsłynniejszych kucharzy Francji – są to sosy matki, na których bazują inne sosy. Fot. 123RF/Picsel O czym mowa?   Najprostszym z wielkiej piątki jest sos beszamelowy. Do jego wykonania potrzebujemy masła, mąki, mleka oraz przypraw. Zaczynamy od stopienia porcji masła i zrumienienia na nim mąki. Ważne by zasmażka była gładkiej konsystencji. Następnie...

  • Szparagi - instrukcja obsługi

    ...pod bieżącą wodą i osusz. Do gotowania szparagów można kupić specjalne naczynie, choć tak naprawdę wystarczy wysoki garnek, gdzie szparagi związane nitką mogą stać. Do wody dodaj szczyptę soli, cukru i masła. Może je również zapiec w piekarniku w folii z dodatkiem masła i szynki parmeńskiej. Z czym podawać? Jeśli przyrządzasz szparagi pierwszy raz, zrób zwykły sos beszamelowy na bazie...

  • Jeśli myśleliście, że gotowanie sous-vide to sztuka, którą opanowali wyłącznie profesjonalni kucharze, byliście w błędzie. Nasza redakcja przetestowała urządzenia, mające wam to umożliwić. W ostatnich latach kucharze zakochali się w gotowaniu sous-vide. Potrawy przygotowywane w ten sposób goszczą na talerzach najlepszych restauracji świata. Nie powinno więc dziwić, że wielu miłośników dobrego jedzenia zapragnęło odtworzyć ten trend w zaciszu własnej kuchni. Niestety, nie było to łatwe, gdyż...