• Informacje na temat:

    galaretka z czerwonej porzeczki bez gotowania

Przepisy na temat: galaretka z czerwonej porzeczki bez gotowania
  • Lato zamknięte w słoiku

    ....  4. Przelej galaretkę do wyparzonego słoika, zakręć i odstaw, aby wystygła. Nasza rada: Łatwiej tężeją winogrona z pestkami. Jeśli użyjesz bezpestkowych, powinnaś pod koniec gotowania dodać(...) aktywnych enzymów w nich zawartych. A gdyby tak zatrzymać czas i bogactwo smaków i składników odżywczych zamknąć w słoiczkach na dłużej? Warto robić przetwory Nasze babcie nie wyobrażały sobie lata bez...

  • Również dobra, jak ta z czarnej, tylko bardziej kwaskowa. Wymaga trochę więcej czasu, ale tez warto.

  • Doskonała do naleśników, racuszków oraz wszelkiego rodzaju deserów

  • Wg mnie najprostszy sposób na zrobienie soku, bez używania jakichkolwiek elektrycznych sprzętów. Prosty, domowy sposób mojej mamy.

  • To moje odkrycie w tym roku ;) Nigdy nie jadłam i nie robiłam, ale już wiem, że to się zmieni!

  • Lekki i orzeźwiający napój. U nas pogoda baaardzo piękna, mogłabym jeszcze dodać, że ciepło, ale to nie to. U nas nie jest ciepło, tylko upalnie i duszno. Domyślacie się więc, że bez zimnej wody, wszelkiego rodzaju napojów chłodzących, wiatraków i klimatyzacji ani rusz. W oczekiwaniu na chłodniejszy dzień, choć chyba raczej będzie z tym ciężko, podałam dzisiaj smoothie porzeczkowo- gruszowe. Polecam!

  • Zupa na słodko jest równie pyszne co taka na słono. Daje orzeźwienie w gorący dzień.

  • Przepis wart wypróbowania: "Galaretka porzeczkowa"

  • Tradycyjna i sprawdzona od pokoleń

  • GALARETKA JEST LEKKO PŁYNNA,NADAJE SIĘ DO WSZELAKICH DESERÓW

Artykuły na temat: galaretka z czerwonej porzeczki bez gotowania
  • Czerwone dla serca

    ...pieprz, oliwa z oliwek, 50 g tartego żółtego sera. Kaszę ugotuj bez odcedzania. Papryki przekrój wzdłuż na pół, wyjmij gniazda nasienne, posól. Bób obgotuj przez ok. 5 minut na parze. Przepłucz(...) oregano starta kostka tofu, 200 g pokrojonych pomidorów bez skórek , 1/2 l bulionu warzywnego sól, pieprz 1 duża czerwona papryka, bez gniazd nasiennych, pokrojona w kostkę 5 suszonych pomidorów...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Desery bez kalorii

    .... Drobne i kwaśne (np. porzeczki czy agrest) warto sparzyć, aby pozbyć się kwasu.  Pamiętaj jednak, że owoce zawierają sporo cukru, więc ostrożnie! Ale prawdą jest, że kaloryczność zależy przede wszystkim...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Najlepsze letnie sposoby, by... naturalnie obniżyć cholesterol

    Przekonaj się, jak wiele masz teraz okazji, by dodać sobie zdrowia i zadbać o układ krążenia. I to bez pomocy leków!

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach żołądkowych i...

  • Porzeczkowy raj

    Słodkokwaśne porzeczki są wymarzone do letnich, orzeźwiających deserów i wypieków.

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są fantastycznym dodatkiem do wielu potraw. Zobacz, jakie dania możesz wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Medycyna ludowa od wieków wykorzystuje porzeczki w celu leczenia infekcji górnych dróg oddechowych, nieprzyjemnych ukąszeń owadów, a nawet reumatyzmu i artretyzmu. Spożywanie porzeczek zalecano również w przypadku uciążliwych bólów głowy oraz ogólnego wyczerpania i osłabienia...

  • Dobrana para

    ...​Podczas gotowania kierujemy się przede wszystkim smakiem. Ale są takie składniki, które nie tylko pod tym względem świetnie się komponują. Podane razem, wpływają na zdrowie znacznie korzystniej niż jedzone osobno i na przykład zwiększają odporność czy poprawiają koncentrację. Dlatego warto poświęcić kilka minut na dopracowanie letniego menu. Dietetyk Małgorzata Różańska specjalnie dla nas...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...