• Informacje na temat:

    galaretka w sloiku

Przepisy na temat: galaretka w sloiku
  • Lato zamknięte w słoiku

    ...kobiety, to świetne źródło magnezu oraz żelaza. Galaretka z ciemnych winogron Składniki: 1kg dojrzałych, dorodnych winogron 2 szklanki białego cukru ½ szklanki soku wyciśniętego...

  • Rybka zawsze smakuje, polecam leszcza smażonego w zalewie octowej.

  • Co w różnych rejonach Polski je się na śniadanie wielkanocne?

    .... Obowiązkową pozycją jest zylc - galaretka z nóżek wieprzowych, zwana potocznie "zimnymi nóżkami", a także gotowana szynka. Powodzeniem cieszy się również prażnica, czyli jajecznica smażona na boczku...

  • Konserwa zrobiona na bazie przepisu na farsz do kiełbasy czosnkowej (z lat 1960 tych), do smaku wędzonki dodałam sól wędzoną, można i bez użycia soli wędzonej zrobić. Receptura na farsz pochodzi z lat 1960 tych, wtedy do farszu nie dodawano takich świństw trujących jak dziś (kilka konserwantów z E- ileś tam plus jakieś wzmacniacze smaku zamiast przypraw). Koszt wsadu do jednego słoiczka kosztował mnie 3 złote, także polecam zrobić sobie takie kiełbasy (konserwy) samemu, smaczne i zdrowe....

  • Bardzo smaczne smażone filety z okonia, zrobione w słoiku z galaretką.

  • Golonka parzona w słoiczkach z galaretką. Polecam.

  • przepis popularny jakis czas temu na wielu blogach zrobilam go wreszcie i ja ;)

  • Podpatrzyłam ten deser u koleżanki,zrobiłam na urodziny męża i zrobił wrażenie na gościach (a największą radochę miała moja koleżanka)

  • pyszna galaretka

  • Pyszny, łatwy i niskokaloryczny deser. Świetny na gorące dni.

Artykuły na temat: galaretka w sloiku
  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    ...też pulpa) krótko gotowanych w cukrze lub syropie. Te, które kupuje się w sklepie, powinny mieć na 100 g produktu co najmniej 30 g owoców. Galaretka zawiera tyle cukru, ile owoców. Nadaje się jako...

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...

  • By udały się przetwory

    ​Domowe przetwory najlepiej zjeść w ciągu 6-9 miesięcy. Dlatego radzimy postawić na jakość, a nie na ilość.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Wigilijny koncert trzech tenorów

    ...galaretka, zrobiłem ją jako 6-latek. Rodzinę, żonę i dzieci lubię w święta zaskoczyć, np. w tym roku zamierzam przygotować miodownik z fasolą tonka. Jest słodka z natury, więc zastąpi cukier. Śledź...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. Proponujemy desery i pyszne, i szybkie! Fot. 123RF/Picsel Bo 15 minut na zrobienie deseru znajdzie każdy!   3-bit to popularny wafelek, który podbił nasze podniebienia połączeniem herbatnika, kremu i mlecznej czekolady. Ten sam pomysł można wykorzystać do upieczenia ciasta. A w zasadzie do zrobienia, bo to ciasto pieczenia nie wymaga....

  • Czy warto robić domowe przetwory?

    Ich cenne właściwości to nie mit.

  • Sukces produkcji owocowych zapasów na jesień i zimę opiera się na optymalnym wykorzystaniu darów natury, którymi raczy nas przyroda. Fot. 123RF Miesiąc po miesiącu wybieramy najbardziej dorodne, zdrowe i soczyste owoce, by cały ich smak zamknąć w słoiku i rozkoszować się niepowtarzalnym smakiem i aromatem zawsze wtedy, gdy do głosu dojdzie nasz nieposkromiony apetyt na coś zdrowego i słodkiego. Z jakich owoców najlepiej przygotować kuszące dżemy i konfitury? Czerwiec Właśnie w tym miesiącu...

  • 10 polskich produktów najlepszych dla zdrowia

    ..., więc lepiej smakuje jako sok, konfitura czy galaretka. Właściwości Owoce aronii zawierają witaminy: P, C, PP, B2, B9, E, i karoten. Leczenie nadciśnienia wspomoże czterodniowa kuracja. 1 kg owoców aronii...

  • Została nim Maria Banach, poznanianka, autorka bloga „Gruszka z fartuszka”. Zdjęcie: Blogger Chef   Blogerka-laureatka kulinarnego konkursu zachwyciła jurorów przede wszystkim smażoną piersią z kaczki podaną z sosem z aronii i czerwonego wina. - Pierwsze zadanie poszło w miarę gładko, a pozytywne oceny jury uniosły mnie jakieś 10 cm nad ziemię - przyznała Marysia.   Wielki Finał BlogerChef'a za nami W miniony weekend, 22-23 czerwca br., zwykle zaciszny i urokliwy kompleks...