• Informacje na temat:

    galaretka w masie sernikowej

Przepisy na temat: galaretka w masie sernikowej
  • Sernik z galaretką

    Lekki i orzeźwiający.

  • Parzone ciasto ptysiowe z kremem sernikowym. Przepis dla tych którzy lubią ciastka, ptysie i sernik na zimno. Niebanalne połączenie ulubionych smaków. W porze owocowej zachęcam do użycia ulubionych owoców.

  • Przepyszny sernik dyniowy z galaretką z czarnej porzeczki

    - Dynia dodaje sernikom nie tylko cudownego koloru, ale przede wszystkim delikatnego, budyniowego posmaku, który niezwykle lubię w tego rodzaju wypiekach - opisuje Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • Murzynek ze serem

  • Sernik na zimno

    Składniki: Ciasto: 20 dag herbatników 8 dag masła Masa: 50 dag twarogu sernikowego 30 dag serka homogenizowanego 15 dag śmietany 30 proc. 15 dag cukru pudru 3 łyżki żelatyny 2 cytryny galaretka cytrynowa Przygotowanie: 1 Herbatniki pokrusz, wymieszaj ze stopionym masłem. Ciastem wylep tortownicę, schłodź. Galaretki oddzielnie rozpuść, schłodź. Twaróg zmiksuj z serkiem homogenizowanym...

  • Tort wyszedł smaczny choć jest nietypowy. Ale ja lubię pokombinować.

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    .... Stale mieszając, podgrzewaj na wolnym ogniu (ale nie pozwól, by masa się zagotowała). Kiedy w masie zauważysz pęcherzyki powietrza, zdejmij rondel z ognia. Ostudź masę, od czasu do czasu ją mieszając(...) śmietanę i zmielony ser. Stale mieszając, podgrzewaj wszystko na wolnym ogniu (ale nie pozwól, by masa się zagotowała). Gdy w masie zauważysz pęcherzyki powietrza, zdejmij rondel z ognia. Ostudź masę...

  • Sprawdzony przepis na "Sernikowa tęcza"

  • Delikatne, sernikowe, rozpływające się w ustach, tak można określić to ciasto, zachęceni? ... (uhm). To prawidłowo :)))

  • Jakiś czas temu znalazłam przepis coś podobnego. Pododawałam coś od siebie i upiekłam te pyszne różyczki. Jak to przy drożdżowych wypiekach bywa najlepsze są jeszcze ciepłe. Nadzienie możecie zrobić według swoich preferencji smakowych. Ja zamiast zmielonych migdałów dałam płatki. Zróbcie bo są pyszne. A inspirowałam się przepisem ze Smaczny.tv

Artykuły na temat: galaretka w masie sernikowej
  • Kawowo-jęczmienny sernik z mango

    Mascarpone w pikantnym wydaniu i sushi z mango cię zaskoczą.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Z wiśniowego sadu

    ...sernikowego, 30 dag śmietanki kremówki 30 proc., 10 dag ciemnej czekolady, 20 dag białej czekolady, 3 łyżeczki żelatyny, 3-4 łyżki cukru pudru. Ponadto: 25 dag wiśni, galaretka wiśniowa. Białka ubij...

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. Proponujemy desery i pyszne, i szybkie! Fot. 123RF/Picsel Bo 15 minut na zrobienie deseru znajdzie każdy!   3-bit to popularny wafelek, który podbił nasze podniebienia połączeniem herbatnika, kremu i mlecznej czekolady. Ten sam pomysł można wykorzystać do upieczenia ciasta. A w zasadzie do zrobienia, bo to ciasto pieczenia nie wymaga....

  • 15 marca obchodzić będziemy Dzień Piekarzy i Cukierników. To niezwykle słodkie święto przypada w rocznicę wspomnienia św. Klemensa, patrona tych profesji. Każdy pretekst do przygotowania dla całej rodziny słodkiego „co nie co” jest dobry, a ten dzień aż prosi się, aby uczcić go domowym ciastem lub babeczkami. Polecamy więc przepisy ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Słodkie domowe wypieki uwielbia niemal każdy z nas. Nawet jeśli nie jesteście tak sprawni w kuchni jak Paweł...

  • Została nim Maria Banach, poznanianka, autorka bloga „Gruszka z fartuszka”. Zdjęcie: Blogger Chef   Blogerka-laureatka kulinarnego konkursu zachwyciła jurorów przede wszystkim smażoną piersią z kaczki podaną z sosem z aronii i czerwonego wina. - Pierwsze zadanie poszło w miarę gładko, a pozytywne oceny jury uniosły mnie jakieś 10 cm nad ziemię - przyznała Marysia.   Wielki Finał BlogerChef'a za nami W miniony weekend, 22-23 czerwca br., zwykle zaciszny i urokliwy kompleks...

  • Ile razy ze smakiem patrzysz w kierunku sklepowych półek, na których stosami piętrzą się ciastka. Ile razy do filmu masz ochotę schrupać chipsy? Za każdym razem, kiedy ochota na takie przekąski wzrasta, przeczytaj ich skład. Możesz być zaskoczony. W dzisiejszych czasach sklepy oferują nam szeroki asortyment produktów spożywczych. Wśród nich nietrudno jednak o takie, które w swoim składzie zawierają całą litanię konserwantów, barwników i innych polepszaczy. Na pewno każdy z nas pamięta lekcje...

  • W kolejnym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy będą musieli przygotować aromatyczne, francuskie bagietki oraz wyjątkowo skomplikowane konstrukcje z herbatników. Fot. materiały partnera Piąty odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" przyniósł nam garść wielkanocnych inspiracji. Pierwszym zadaniem, z jakim musieli zmierzyć się uczestnicy programu, była pascha w nowej, mistrzowskiej odsłonie Krzysztofa Ilnickiego. Wyzwaniem stało się nie tylko przygotowanie smacznej masy serowej, ale również...

  • Nim nadejdą święta i zasiądziemy wraz z rodziną do stołu z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. Fot. 123RF/Picsel W te wyjątkowe dni doskonale sprawdzi się Barszczyk Czerwony Hortex o delikatnym i aksamitnym smaku. Znakomitą bazą do przygotowania dań staną się także mrożone warzywa i owoce. Zupa grzybowa Hortex idealnie pasuje na świąteczny stół. Włoszczyzna w paski ułatwi przygotowanie pysznej ryby po grecku, a Kapuśniak Hortex stanie się doskonałą bazą do farszu...