• Informacje na temat:

    galaretka w kieliszku

Przepisy na temat: galaretka w kieliszku
  • Może być również bez alkoholu

  • przepis popularny jakis czas temu na wielu blogach zrobilam go wreszcie i ja ;)

  • Podpatrzyłam ten deser u koleżanki,zrobiłam na urodziny męża i zrobił wrażenie na gościach (a największą radochę miała moja koleżanka)

  • pyszna galaretka

  • Pyszny, łatwy i niskokaloryczny deser. Świetny na gorące dni.

  • Znowu herbata... tym razem czarna.

  • Świetny niskokaloryczny deser dla dzieci,młodzieży i dorosłych.

  • Postanowiłam przyrządzić tą łudząco podobną do piwa propozycję - z idealną pianą "na dwa palce". Wykonanie jest banalne, ale najwspanialszy jest zmieniający się wyraz twarzy miłośników piwa. Kiedy z radością przyjmują informację, że zostaną poczęstowani zimnym piwkiem, tuż po wzięciu szklanki do ręki na ich twarzy maluje się cudowne zdziwienie ;)

  • Paprykowe kółka w nich kolorowe dodatki w galaretce.

  • Wykonanie tęczowej galaretki jest banalnie proste i nie wymaga dużo pracy. Idealne na ciepłe i chłodne dni. Uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych. Polecam wszystkim którzy lubią kolorowe desery.

Artykuły na temat: galaretka w kieliszku
  • Naturalne recepty na odporność

    ...rozpuszczonych w kieliszku wody trzy razy dziennie, co drugi dzień. Terapia powinna trwać 20 dni. Czarny bez – skuteczny na grypę. Uważa się, że zażywanie wyciągów z owoców tej rośliny przyspiesza średnio...

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Wbrew pozorom, odpowiednie zaserwowanie wina to wielka sztuka. Świat trunków rządzi się swoimi prawami i aby nie popełnić gafy, warto się z nimi zapoznać. Fot. 123RF/Picsel Nalanie trunku do kieliszka wydaje się być banalnym zadaniem. Nic bardziej mylnego! Na przestrzeni wieków w świecie wina utarły się różnego rodzaju konwenanse i tradycje, których powinniśmy przestrzegać, chcąc zabłysnąć w towarzystwie i w pełni delektować się smakiem wybranego przez nas trunku. Jakie wino wybrać? Odpowiedź...

  • Wyczekiwany najbardziej przez najmłodszych, którzy pod groźbą jego braku zjadają pilnie nawet brukselkę. Czasem jednak nie mamy już siły, by go zrobić. Proponujemy desery i pyszne, i szybkie! Fot. 123RF/Picsel Bo 15 minut na zrobienie deseru znajdzie każdy!   3-bit to popularny wafelek, który podbił nasze podniebienia połączeniem herbatnika, kremu i mlecznej czekolady. Ten sam pomysł można wykorzystać do upieczenia ciasta. A w zasadzie do zrobienia, bo to ciasto pieczenia nie wymaga....

  • Została nim Maria Banach, poznanianka, autorka bloga „Gruszka z fartuszka”. Zdjęcie: Blogger Chef   Blogerka-laureatka kulinarnego konkursu zachwyciła jurorów przede wszystkim smażoną piersią z kaczki podaną z sosem z aronii i czerwonego wina. - Pierwsze zadanie poszło w miarę gładko, a pozytywne oceny jury uniosły mnie jakieś 10 cm nad ziemię - przyznała Marysia.   Wielki Finał BlogerChef'a za nami W miniony weekend, 22-23 czerwca br., zwykle zaciszny i urokliwy kompleks...

  • W kolejnym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy będą musieli przygotować aromatyczne, francuskie bagietki oraz wyjątkowo skomplikowane konstrukcje z herbatników. Fot. materiały partnera Piąty odcinek „Bake Off - Ale Ciacho!" przyniósł nam garść wielkanocnych inspiracji. Pierwszym zadaniem, z jakim musieli zmierzyć się uczestnicy programu, była pascha w nowej, mistrzowskiej odsłonie Krzysztofa Ilnickiego. Wyzwaniem stało się nie tylko przygotowanie smacznej masy serowej, ale również...

  • Za nami kolejna edycja festiwalu Fine Dining Week. Mamy nadzieję, że nie przegapiliście szansy na wypróbowanie specjalnego menu w najlepszych restauracjach w kraju. Nasza redakcja odwiedziła krakowską restaurację Albertina. Festiwal Fine Dining Week jest wyjątkową okazją na poznanie w gronie najbliższych świata bezkompromisowej jakości, eksperckiej tradycji i nowoczesnej odwagi w kreowaniu trendów. Restauracje uczestniczące w Festiwalu nagradzane są m.in. rekomendacjami Michelin (Sztućcami...

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...

  • Maliny to jedne z najbardziej lubianych owoców letnich. Są delikatne, soczyste i słodkie. Pasują zarówno do ciast, galaretek czy jogurtów, na bazie których można przygotować pyszne desery. Jednak co jeszcze, prócz znakomitego smaku kryją w sobie maliny? Fot.123RF/PICSEL Polska wraz Serbią i Chile jest jednym z najpotężniejszych producentów malin. Największe plantacje możemy zlokalizować na Lubelszczyźnie, gdzie najczęściej uprawia się następujące ich odmiany: Polka, Polana, Laszka i Glen...