• Informacje na temat:

    galaretka truskawkowo-pomarańczowa

Przepisy na temat: galaretka truskawkowo-pomarańczowa
  • Pyszny, łatwy i niskokaloryczny deser. Świetny na gorące dni.

  • przepis popularny jakis czas temu na wielu blogach zrobilam go wreszcie i ja ;)

  • W te upalne dni nic tak lepiej nie smakuje jak zimne piwko!! Takim oto sposobem można zrobić komuś żarcik, nawet największy smakosz piwa da się na to nabrać :)) Pomysł zaczerpnięty z "mikser kulinarny"

  • Dzisiaj zapraszam Was na lekki deser owocowy. Domowa galaretka pomarańczowa z kawałkami owoców oraz truskawkowy mus to idealne połączenie, które w świetny sposób doda nam zdrowej energii oraz rozpieści nasze kubki smakowe. Możemy przygotować go także w słoiczku i zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Gorąco polecam :)

  • Znowu herbata... tym razem czarna.

  • Galaretka z owocami, prosty i pyszny deser, świetnie nadaje się na świąteczne dni i nie tylko.

  • Postanowiłam przyrządzić tą łudząco podobną do piwa propozycję - z idealną pianą "na dwa palce". Wykonanie jest banalne, ale najwspanialszy jest zmieniający się wyraz twarzy miłośników piwa. Kiedy z radością przyjmują informację, że zostaną poczęstowani zimnym piwkiem, tuż po wzięciu szklanki do ręki na ich twarzy maluje się cudowne zdziwienie ;)

  • Świetny niskokaloryczny deser dla dzieci,młodzieży i dorosłych.

  • Świetny deser dla dzieci,jak i również śmieszny psikus dla dorosłych.

  • deser jest pełen witamin i mniej kaloryczny................SMACZNEGO!!!

Artykuły na temat: galaretka truskawkowo-pomarańczowa
  • Jeśli do tej pory nie próbowaliście połączenie truskawek z bananem, szybko zacznijcie nadrabiać zaległości! SKŁADNIKI - 250 g truskawek (3 szklanki) - 150 g banana (1 mały) - 1 szklanka jogurtu naturalnego - 1/2 szklanki mleka PRZYGOTOWANIE Krok 1Truskawki myjemy i usuwamy szypułki. Banana obieramy i kroimy w plasterki.Krok 2Do blendera wrzucamy truskawki, banana, dodajemy jogurt oraz mleko i miksujemy. Podajemy.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Chcesz zaskoczyć bliskich ciekawym deserem, ale nie masz ochoty spędzać w kuchni długich godzin? Skorzystaj ze sprawdzonych przepisów naszych użytkowników! Fot. 123RF/Picsel Planując menu na majówkę, większość z nas zastanawia się głównie nad ciekawymi sposobami na zaserwowanie kiełbasek, karkówki lub innych mięs. Ewentualnie, w grę wchodzi również przygotowanie bezmięsnych przysmaków dla wegetarian. Warto jednak pamiętać, że żaden posiłek nie jest kompletny bez deseru i majówkowe...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentował jurorom przepis na sernik z dodatkiem herbaty matcha. Kruchy spód oraz dekoracja z kruchego ciasta2 szklanki mąki pszennej180 g zimnego, pokrojonego w kostkę masła2 żółtka6 łyżek cukru pudru2 łyżki miodu200 g migdałów bez skórki Pomarańczowa żelka4 sparzone, wyszorowane pomarańcze10 g żelatyny20 g cukru (do smaku) Masa serowawoda do przygotowania produktów na parze400 ml schłodzonej śmietanki 30% 3 żółtka80 g cukru2...

  • W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić... Fot. 123RF Wielka rewolucja w gastronomii nie ominęła Polski. Coraz więcej jest u nas kucharzy, którzy mają świeże spojrzenie na tradycyjne potrawy, eksperymentują i odnoszą sukcesy....

  • Marysia Depereas zdecydowała się na połączenie czekolady z pomarańczą, a jak wiemy, taki duet jest nie do pobicia! Biszkopt3 jaja100 g drobnego cukru do wypieków100 g zmielonych migdałów (bez skórki)38 g mąki pszennej38 g kakao4 białka38 g drobnego cukru do wypieków Ciasteczka100 g mąki pszennej100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 szczypta soli2 jajka250 ml mleka50 g masła Migdały w karmelu150 g cukru40 ml wody 75 g obranych migdałów Pralina50 g gorzkiej czekolady100 g migdałów w...

  • W drugim odcinku programu, w konkurencji autorskiej jurorzy nagrodzili przepis Grzegorza. Zobaczcie jak przygotować deser ze śląskim akcentem "Zmierzch nad grubą". Galaretki z kawy i soku pomarańczowego: 1 szklanka soku pomarańczowego1 szklanka kawy1 łyżeczka żelatyny Czarna kruszonka: 90 g masła100 g mąki80 g cukru pudru szczypta soli 40 g kakao1 łyżeczka sproszkowanego węgla bambusowegosuszone wiśnie - puffingowane, rozdrobnione Mus czekoladowy:90 g żółtek45 g całych jaj110 g cukru100 g...

  • Bardzo fajny pomysł na karpatkę w zupełnie innym wydaniu. Ciasto parzone z krakersem60 g masła60 g cukru trzcinowego80 g mąki pszennej 145 g masła250 ml mleka160 g mąki4 jaja Galaretka prosecco40 g żelatyny 400 g prosecco Krem bawarski105 g mleka3 żółtka50 g cukru12 g namoczonej żelatyny320 ml chłodnej śmietany 36%1 łyżeczka wody z kewry Jeżynowo-lawendowy crème diplomat500 g jeżyn3 gałązki kwiatów lawendy10 g żelatyny namoczonej w wodzie30 g brązowego cukru1 żółtko5 g mąki ziemniaczanej150...

  • Na określenie jednego owocu istnieją trzy słowa, używane w różnych regionach Polski. Jagody, borówki, czernice... owoce, które nieodłącznie kojarzą się nam ze słodkimi pierogami, letnim popołudniem i błogim leniuchowaniem? Owoce leśne! Co o nich sądzisz? Wypowiedz się na Forum! Fot. 123RF/Picsel Aby otrzymać pyszny deser z borówek, wystarczy dodać do nich trochę cukru, i lekko wymieszać, aby nie zgnieść owoców. To takie proste - smak jagód nie wymaga żadnych innych dodatków. Są wspaniałą...

  • Zobacz przepis, jaki Tomasz Batko przygotował w siódmym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!". Biszkopt czekoladowy 250 ml stoutu 250 g masła 75 g kakao 400 g drobnego cukru 140 ml kwaśnej śmietany 2 jaja 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 275 g mąki 2½ łyżeczki sody oczyszczonej   Krem piwny 350 ml piwa miodowego 2-3 łyżki miodu 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 200 g masła 3-4 łyżki brązowego cukru   Galaretka piwno-miodowa 300 ml piwa miodowego 2-3...