• Informacje na temat:

    galareta jak zrobić

Przepisy na temat: galareta jak zrobić
  • Wielkanocne jajka

    Dietetycy zalecają jedno dziennie, ale w święta z pewnością można zrobić wyjątek. Pomysłów na podanie jajek jest mnóstwo, my wybraliśmy najciekawsze. Sprawdzą się nie tylko od święta!

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...estragon. Wlej resztę galaretki. Włóż do lodówki na 3 godz. Gotowe galaretki wyłóż na talerze, ozdób estragonem. IV. Galareta jak tort Za 22 zł: Składniki: ●1,5 l bulionu ●ugotowana pierś(...), doprawionym bulionie rozpuść żelatynę. Odstaw, by galareta zaczęła tężeć. Pierś kurczaka pokrój na w kostkę. Groszek i kukurydzę odsącz. Marchewkę pokrój w paski. Do dużej misy (kształtem przypominającej...

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Z racji, iż ceny masła w ostatnim czasie kolosalnie poszły w górę, coraz większa liczba osób decyduje się robić masło samemu, w domowych warunkach. Jednak jak się za to zabrać?

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Na moim stole zawsze stoi butelka z keczupem i właściwie ciągle po nią ktoś sięga podczas posiłku. Wystarczy jednak wziąć taką butelkę do ręki i wczytać się uważniej w skład, aby włosy stanęły na głowie, co w takim kupnym „keczupie” jest jeszcze oprócz pomidorów. Pomyślałam więc, że zrobię swój własny, prawdziwy keczup, bez chemii i ulepszaczy. I powiem, że chociaż trochę to trwało, warto było. Bo smak domowego keczupu jest rewelacyjny – te ze sklepowych półek mogą się schować.

  • Sos holenderski to dość prosty w przygotowaniu klasyczny sos, może być dodatkiem do wielu potraw, jest też podstawą do innych sosów. Po dodaniu estragonu uzyskujemy na przykład sos bearneński.

Artykuły na temat: galareta jak zrobić
  • Pan Bóg przymknie oko

    ...tradycje, żeby jak najwięcej świętować. Ale najwyraźniej mam jeszcze zaległości (śmiech). Gdzie spędzisz święta? Obowiązkowo we Włoszech, jak zwykle zresztą. Z moją mamą nie ma dyskusji! Wieziesz jakieś polskie potrawy na włoską Wigilię? Nie, tam jest tyle jedzenia, że to nie miałoby sensu! Mama nie jest ciekawa tradycji kraju narzeczonej? Jest tradycjonalistką. Nigdy nawet nie była w Polsce...

  • Większość z nas kojarzy galaretę z nóżek wieprzowych głównie z imieninami u cioci, jednak czy wiedzieliście, że ta potrawa może również pozytywnie wpływać na nasze zdrowie? Fot. 123RF/Picsel Galareta z nóżek wieprzowych - jedni ją uwielbiają, z kolei inni krzywią się na samą myśl o takim posiłku. Nieodzowny element prywatek i jedna z najpopularniejszych zagryzek. Zastanawialiście się może kiedyś nad tym w jaki sposób wpływa na nasze zdrowie? To naprawdę zaskakujące! Wbrew pozorom, zimne nóżki...

  • Jak wyjść za mąż w dwa miesiące?

    Miłość od pierwszego wejrzenia – OK, ale żeby ekspresowy ślub? Przecież przygotowania trwają rok! A można inaczej. Trzy panny młode opowiadają, jak w przyspieszonym tempie zorganizowały ślub i wesele. Każde w innym stylu. Bez wpadek, gaf i stresu.

  • Domowe przysmaki zwykle smakują nam lepiej. Często też są zdrowsze niż rzeczy kupione w sklepie, bo nie zawierają dodatkowych polepszaczy i barwników. Zobaczcie, jak samodzielnie zrobić domowy jogurt! Kucharz Piotr Kucharski podał w "Dzień Dobry TVN" prosty przepis na domowy jogurt. Wystarczy mleko, jogurt i... nieco cierpliwości. Proste? Zobaczcie sami! Dzień Dobry TVN/x-news

  • Bez karpia nie ma wigilii

    Powiedzenie, że tyle sposobów na karpia ile domów w Polsce jest sporą przesadą, bo najważniejszą rzeczą jest po prostu kupienie dobrej ryby, podobnie zresztą jak ze śledziem. Jak go znaleźć?

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Dania mączne cieszą się w Polsce dużą popularnością. Różnego rodzaju pierogi i kluski bardzo często goszczą na naszych talerzach. Ich szczególną wersją są kopytka. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Fot. 123RF/Picsel Współczesna kuchnia polska jest wypadkową kuchni szlacheckiej i kuchni chłopskiej. Ta pierwsza to dania wykwintne, często goszczące na świątecznych stołach, druga jest kuchnią codzienną, ekonomiczną, prostą i szybką. Jej potrawy możemy spotkać w barach szybkiej obsługi,...

  • Święta inaczej

    Co roku ten sam stół, zastawa, a na niej ci sami "goście": karp, pierogi z kapustą, bigos, śledzie w śmietanie. A gdyby tym razem zaprosić kilku nowych uczestników? Pokażemy ci, jak odmienić tradycyjne dania, by miały więcej witamin, były mniej kaloryczne i pozostały tak samo smaczne.

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...

Wideo na temat: galareta jak zrobić
  • Sekrety pysznej galarety

    Każdy Polak zna zimne nóżki, kurczaka czy rybę w galarecie. Łączy je oczywiście jedno. Gościem programu "Pytanie na śniadanie" był Jerzy Sobieniak, który pokazał, jak szybko i sprawnie zrobić pyszną galaretę. W czym tkwi sekret? (Źródło: TVP/x-news)