• Informacje na temat:

    galantyna drobiowa dekorowana

Przepisy na temat: galantyna drobiowa dekorowana
  • Domowa,pyszna,bardzo delikatna,drobiowa galantyna... Same plusy ! Jedyny drobny minus to ilość żelatyny :-(

  • Wypróbowany przepis na "Galantyna drobiowa"

  • Luzowana i faszerowana perliczka, następnie pieczona i podawana w galarecie.

  • Świetna przystawka, przekąska na imprezę lub zamiast wędliny na kanapkę do pracy. Jest trochę czasochłonna ale warta grzechu.

  • Galantyna jest alternatywą dla kupnych wędlin drobiowych .Jest nie tylko smaczniejsza ale również zdrowsza i tańsza .A do tego poczucie dumy że wszystkim smakuje jest bez cenne.

  • Smaczny pomysł na "Galantyna z nóżek i włoszczyzny"

  • Wypróbowany przepis na "Owocowa galantyna"

  • Przepis wart wypróbowania: "Owocowa galantyna"

  • Półki sklepów mięsnych uginają się od różnych wędlin: babuni, dziadunia, w beczki, z komina... wybór ogromy. Niestety większość z nich smakuje bardzo podobnie. Nie ważne czy jemy szynkę, baleron, polędwicę - wszystko ma podobny smak. Dlatego warto czasem samemu przygotować coś dobrego do chleba. Proponowana przeze mnie galantyna jest pracochłonna i wymaga trochę wysiłku przy przygotowaniu, jednak smak jest niepowtarzalny. Zatem do dzieła.

  • Po prostu pyszne, delikatne.

Artykuły na temat: galantyna drobiowa dekorowana
  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Wszystkie ciasta są pyszne, jednak wydaje się, że te pięknie udekorowane smakują nieco lepiej. Oto kilka pomysłów, dzięki którym wasze wypieki nabiorą wyjątkowego charakteru. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie marzył o tym, by przygotowywane przez niego ciasta i torty wyglądały, jak gdyby wyszły spod ręki doświadczonego cukiernika? Wbrew pozorom osiągnięcie takiego efektu wcale nie jest trudne. Wystarczy trochę cierpliwości, wyobraźni, samozaparcia oraz kilka sprytnych pomysłów podpatrzonych w...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Postanowiliśmy sprawdzić, jak wygląda kulinarna rzeczywistość za kratami. Fot. EAST NEWS O posiłkach serwowanych w polskich więzieniach krążą legendy. Jedni twierdzą, iż nic gorszego nie może się przytrafić, inni z kolei przekonują, że osadzeni stołują się całkiem nieźle, porównując ich dietę z obiadkami serwowanymi w domu. Gdzie leży prawda? Tego najprawdopodobniej nigdy nie uda nam się rozstrzygnąć. Możemy jednak przybliżyć wam kilka faktów, które pozwolą wam wyrobić sobie zdanie w tym...

  • Zobaczcie, jakie dania królowały na stołach w sierpniu i kogo nagrodziliśmy 1000 złotych oraz zestawem nagród od marki Ambition. Nasz wielki urodzinowy konkurs dobiegł końca. Przez 10 miesięcy dodaliście aż 9646 przepisów - przerosło to nasze najśmielsze oczekiwania. Ogromnie dziękujemy za wspólną zabawę i zaangażowanie. Poznajcie sierpniowych laureatów, do których powędrują znakomite sprzęty kuchenne marki Ambition. Miejsce 1: Naleśniki z jarmużem, mięsem i pieczarkami - Wanessa Nagroda:...

  • Jedni ją uwielbiają, z kolei inni unikają jej jak ognia. Okazuje się jednak, że wątróbkę można przygotować w taki sposób, aby ze smakiem zjadł ją nawet największy niejadek. Fot. 123RF/Picsel Sporo osób krzywi sie na samą myśl o daniu z wątróbki. Już od dzieciństwa mamy i babcie, zmuszające nas do jej zjadania, jak mantrę powtarzały, że wątróbka to samo zdrowie. W istocie, miały rację. Najnowsze badania potwierdzają, że spożywanie tego rodzaju mięsa to jeden z najlepszych sposobów na walkę z...

  • Z prekursorskiego badania „Apetyt na region”, przeprowadzonego na zlecenie województwa podkarpackiego, wynika że aż 80% wakacyjnych podróżników deklaruje chęć eksplorowania zakątków gwarantujących możliwość doświadczania autentyczności miejsca poprzez kontakt z lokalną kulturą i kuchnią. Fot. Krzysztof ZielińskiPodróżując po Podkarpaciu mamy możliwość przemierzenia szlaku kulinarnego Podkarpackie Smaki i odkrycia wyjątkowej kuchni tego regionu. Tradycje kulinarne Podkarpacia są...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynaja królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF Wbrew pozorom własnoręczne przygotowanie wędlin na świąteczny stół nie jest dużym kłopotem. Wystarczy tylko trochę cierpliwości i pomysłów, aby móc uraczyć naszych bliskich specjałami, których nie...

  • Przed nami końcówka karnawału i kolejna okazja do świętowania – ostatki! Ich nieodłącznym towarzyszem jest zawsze dobre jedzenie, o które dbamy nie tylko na wystawnych przyjęciach, ale także na domówkach i prywatkach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Ważne też, by była prosta w...

  • 10 urodziny Smakera sprzyjają różnego rodzaju podsumowaniom. Z tej okazji postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy cieszyły się waszym największym zainteresowaniem. Rozpoczynający się właśnie karnawał to doskonała okazja do spotkań w gronie bliskich oraz przyjaciół. Trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek przyjęcie bez chociażby jednej sałatki na stole. Z tej okazji postanowiliśmy przyjrzeć się, jakie przepisy w ciągu ostatnich dziesięciu lat cieszyły się największą popularnością wśród...