• Informacje na temat:

    galantyna

Przepisy na temat: galantyna
  • Galantyna z nóżek i włoszczyzny

    Dobrze smakuje i pięknie wygląda.

  • Domowa,pyszna,bardzo delikatna,drobiowa galantyna... Same plusy ! Jedyny drobny minus to ilość żelatyny :-(

  • Luzowana i faszerowana perliczka, następnie pieczona i podawana w galarecie.

  • Wypróbowany przepis na "Owocowa galantyna"

  • Przepis wart wypróbowania: "Owocowa galantyna"

  • Wypróbowany przepis na "Galantyna drobiowa"

  • Półki sklepów mięsnych uginają się od różnych wędlin: babuni, dziadunia, w beczki, z komina... wybór ogromy. Niestety większość z nich smakuje bardzo podobnie. Nie ważne czy jemy szynkę, baleron, polędwicę - wszystko ma podobny smak. Dlatego warto czasem samemu przygotować coś dobrego do chleba. Proponowana przeze mnie galantyna jest pracochłonna i wymaga trochę wysiłku przy przygotowaniu, jednak smak jest niepowtarzalny. Zatem do dzieła.

  • Świetna przystawka, przekąska na imprezę lub zamiast wędliny na kanapkę do pracy. Jest trochę czasochłonna ale warta grzechu.

  • Po prostu pyszne, delikatne.

  • Wypróbowany przepis na "Galantyna z kurczaka"

Artykuły na temat: galantyna
  • Galantyna z kurczaka

    .... 5 . Wywar przecedź i wymieszaj z koncentratem pomidorowym . Galantynę ułóż na półmisku wierzch polej sosem . Gdy galantyna ostygnie , udekoruj rozetkami majonezu , cząstkami limetki i cytryny oraz...

  • Jak wybrać dobre mięso wołowe?

    Słusznie cieszy się uznaniem. Ma niewielką zawartość tłuszczu i dużą wartość odżywczą, a przy tym jest lekkostrawne.

  • JADLODAJNIA  .... dzis LUCIA

    ...... pyszne i lekkostrawne. Ale galantyna polega na tym, ze grube plastry , ktore wygladaja  super ... skora, miesko, miesko mielone, jajo na twardo ... ukladamy na polmisku , mozna udekorowac zielonym...

  • Jak powinno byc, a jak nie jest czyli wielkanocnych wspomnien Luci czesc trzecia i ostatnia

    Powinien sie kisic barszcz czerwony lub stac powinien w lodowce zurek, kupiony w sprawdzonym zrodle. Nie stoi i nie kisi sie, bo nawet gdybym urzadzala...

  • Zjawiska niecodzienne

    ...wstępie. Przy pewnym wysiłku mogłabym opanować anatomię drobiu, ale po co, skoro mam Kubę? Dzięki jego pomocy od święta przyrządzamy włoską wersję galantyny z kurczaka, czyli galantyna di pollo. Tę zimną...