• Informacje na temat:

    galaleta wiprzowa imbir

Przepisy na temat: galaleta wiprzowa imbir
  • Przepis wart wypróbowania: "Red imbir"

  • Świeży imbir jest delikatnie palący w smaku. Nadaje potrawom wyrazistości. Powinien znaleźć się w każdej kuchni. Jednak jest problem z jego obieraniem.

  • Imbir nie zawsze jest doceniany w naszej kuchni. Może kojarzy się z piwem imbirowym, ciasteczkami. A przecież jest to przyprawa, która należny do najstarszych oraz najcenniejszych przypraw dalekiego Wschodu. Korzeń świeżego imbiru możemy kupić w naszych sklepach.

  • Lubię piec kruche ciasteczka, bo można je dłużej przechowywać i wyjmować w razie potrzeby. Dodatek imbiru sprawia że są cudowne.

  • Aromatyczna surówka do obiadu.

  • 1 porcja - 390 kcal.

  • Smaczna wódka/nalewka limonkowo-imbirowa.

  • polecam tak zrobione sledzie bo są przepyszne

  • Super zapas na zimę do deserów i naleśników.

  • Ten koktajl naprawdę ma oczyszczającą moc. Imbir poprawia trawienie, ogórki pomagają w wypłukaniu jelit i nawadniają organizm.

Artykuły na temat: galaleta wiprzowa imbir
  • Imbir to rodzaj intensywnej w smaku i rozgrzewającej przyprawy o szerokich zastosowaniach. Sproszkowany, wchodzi w skład popularnej przyprawy curry. Można go wykorzystywać w kuchni w świeżej i sproszkowanej postaci - będzie miał jednak inny smak i zastosowanie. Imbir sproszkowany i świeży są wykorzystywane do różnych dań. Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje imbiru Imbir w proszku, kupowany jak każda inna przyprawa, świetnie nadaje się do potraw słodkich - do pierników, szarlotek, ciast dyniowych...

  • Sezon przeziębień w pełni, nic wiec dziwnego, że zaczynamy poszukiwać naturalnych sprzymierzeńców w walce z chorobami. W tym wypadku imbir nada sie idealnie, jednak warto wiedzieć, że to nie jedyne korzyści, płynące z włączenia go do diety. W niektórych zakątkach świata imbir znany jest już od ponad 3000 lat, co tym samym czyni z niego jedną z najstarszych roślin uprawnych świata. Początkowo hodowano go tylko na Bliskim Wschodzie, jednak nie potrzeba było wiele czasu, aby wraz z...

  • Kuchnia tajska łączy w sobie przyjemność i harmonię. Opiera się na zasadzie pięciu smaków, każda z potraw powinna być połączeniem smaku słodkiego, słonego, ostrego, kwaśnego i goryczy. Sprawdź jak Pascal przygotowuje sałatkę w stylu tajskim! Do przygotowania sałatki potrzebne będą: - sałata rzymska - ogórek - pomidory koktajlowe - bazylii - czerwona cebula - tajska kolendra - orzechy nerkowca - rozbeft Marynata: - sos sojowy - sos rybny - brązowy cukier - czosnek - imbir Co...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2 jaja -10 dag...

  • Tym razem Pascal Brodnicki na weekendowe grillowanie proponuje lakierowaną pierś z kaczki w marynacie z przyprawą 5 smaków, która zawiera anyż. Sprawdź jak szybko i łatwo można przygotować ten rarytas. Anyż, który jest składnikiem przyprawy 5 smaków był znany już od czasów średniowiecznych lecz nie jako przyprawa, wierzono że ma moc odstraszania złych snów. Do przygotowania potrawy potrzebne będą: - pierś z kaczki - mix sałat - oliwa truflowa Na marynatę: - przyprawa 5 smaków - sos...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Jak prawidłowo wydobyć serce karczocha? Czy powinno się obierać imbir? Jak poradzić sobie z tuszką kurczaka i pokroić rybę na sashimi? Każdy, kto lubi gotować - na co dzień w domu czy zawodowo - powinien poznać tajniki posługiwania się nożem. Nie zawsze bowiem, kierując się jedynie intuicją, efektywnie używamy tego podstawowego w kuchni narzędzia.     Ten bogato ilustrowany poradnik prezentuje nowoczesne noże i inne narzędzia do krojenia i obierania. Dzięki niemu wybierzesz właściwy nóż i...

  • Wspomagajmy nasz organizm w walce z wirusami i bakteriami. Jak to zrobić? Zobaczcie nagrodzone w konkursie odpowiedzi. Wasze odpowiedzi wskazują na to, że aby wzmocnić odporność organizmu, nie tylko sięgacie po sprawdzone babcine metody. Korzystacie również z wielu nowych odkryć, jak np. jagody acai, olej kokosowy czy ziele czystka, co bardzo nas cieszy. Spośród wszystkich nadesłanych zgłoszeń. Postanowiliśmy nagrodzić odpowiedzi: Pani Justyny "Zamiast kisić w sobie złość z powodu kolejnej...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...