• Informacje na temat:

    g termomix

Przepisy na temat: g termomix
  • najlepsze jakie do tej pory smażyłam

  • Jako, iż piernik musi dojrzeć warto go wkrótce przygotować, aby był smakowity na święta!

  • najlepszy do pizzy

  • pierogi są bardzo smaczne, ja zazwyczaj robię z mięsem z rosołu.

  • przez przypadek trafiłam na program g.r. i zainteresował mnie przepis. Nie jest on 100% wg. jego zaleceń poniewaz nie spisałam proporcji i zrobiłam z pamięci, mimo braku idealnych proporcji tarta wyszła bardzo smaczna podałam do niej moją ulubioną ost. sałatkę.

  • Bajkowy smak

  • Nie ma to jak domowe musli. Każdy może skomponować swoje, w/g upodobania. Polecam :)

  • Lody zamknięte w dwóch kawałkach pysznego ciasteczka są oryginalną przekąską nie tylko latem.W przepisie znajdziesz tylko naturalne składniki.Nic bowiem nie zastąpi jednolicie gładkiej pasty zawierającej 100% mielonych orzechów laskowych. Lody nabiorą głębokiego orzechowego aromatu, zachowując przy tym aksamitnie gładką strukturę.

  • Maliny uwielbiam a sok malinowy darzę miłością absolutną. Taki soczek nie dość, że smakuje obłędnie, to jeszcze ma mnóstwo witamin. Maliny są bogatym źródłem witaminy: A, B1, B2, B6, C, zawierają kwas pantotenowy i biotynę oraz składniki mineralne takie jak: wapń, potas, cynk, miedź, żelazo, magnez i mangan. Owoce są pełne pektyn i błonnika. Potas, magnez i wapń, zawarte w soku z malin, wzmacniają serce, obniżają ciśnienie krwi i mają działanie przeciwmiażdżycowe. Sok malinowy warto pić,...

Artykuły na temat: g termomix
  • Dwie połówki portfela

    ...w nocy. Sześć lat po ślubie. Wojtek i dwuletni Staś są na biwaku. Marta została w Warszawie. Budzi ją dźwięk sms-a. "Kupiłem na raty termomix!", czyta Marta wściekła. Dwa dni potem Wojtek wraca z wakacji z wielofunkcyjnym robotem kuchennym. Tłumaczy: akwizytorka przekonywała, że termomix zastępuje w kuchni dwadzieścia kobiet, obniżyła cenę do trzech tysięcy. Marta odpowiada, że mają już robot za...

  • Najbardziej znany tort na całym świecie, którego smak zachwyca wszystkich niezależnie od miejsca zamieszkania. Krzysztof Ilnicki zdradza przepis, dzięki któremu samodzielnie przygotujecie ten pyszny deser w domu. Ciasto150 g masło75 g cukier kryształ do żółtek130 g żółtko75 g cukier kryształ do bezy200 g białko180 g czekolada gorzka 60-70%50 g maizena50 g mąka T-45020 g proszek kakaowy60 g mielone migdały Masło rozpuścić. Żółtka ubić z cukrem, a następnie połączyć z masłem. Osobno ubić bezę...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off..." Krzysztof Ilnicki przygotował dla uczestników trudne zadanie. Jego przepis na panna cottę wymaga precyzji i sporej wiedzy kulinarnej. Spróbujecie? Panna Cotta 250 g mleka 3 szt wanilii Masa żelatynowa: 218 g białej czekolady 5 g żelatyny 25 g wody 31 g masy żelatynowej 343 g śmietanki 36% Zagotować mleko z wanilią. Zalać nim czekoladę i masę żelatynową. Połączyć. Dodać zimną śmietankę. Gdy zacznie tężeć, napełnić słoiki ustawione pod kątem 35-45°....

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Tradycyjna potrawa wielkanocna w nieco innym wydaniu. Jak wam się podoba taki przepis na paschę, wypróbujecie? Ciasto kruche70 g masło35 g cukier puder1 g sól25 g jaja100 g mąka pszenna30 g mąka migdałowa Utrzeć pierwsze trzy składniki. Dodać jaja i dwie mąki. Wyrobić ciasto i schłodzić. Rozwałkować i wyciąć dwa kwadraty większe niż rozmiar formy. Odpiec dwa spody na blaszce. Po upieczeniu, gdy są jeszcze ciepłe, dociąć do rozmiaru formy. Masa żelatynowa 150 g woda30 g żelatyna 180 bloom...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Obłędnie smaczny tort, który był prawdziwym wyzwaniem dla uczestników show. Zobacz, jak go zrobić. Krem czekoladowy: 8 g żelatyny 40 g wody 64 g żółtka 48 g cukru drobnego 450 g mleka UHT 3,2% 320 g czekolady 70%   Zalać żelatynę wodą. Gdy napęcznieje, upłynnić. Przygotować krem angielski (wymieszać żółtka z cukrem, zagotować mleko i gorące dodawać do utartych żółtek, cały czas mieszając. Mieszać, podgrzewając, aż lekko zgęstnieje (około 85oC). NIE DOPROWADZIĆ DO JAJECZNICY!!!...