• Informacje na temat:

    g pyszne 25

Przepisy na temat: g pyszne 25
  • Kotleciki są pyszne

    Z dodatkiem warzyw, sosu, specjalnych przypraw ze zwykłych kotletów zrobimy coś naprawdę pysznego! Zapraszamy do eksperymentowania w kuchni!

  • najlepsze jakie do tej pory smażyłam

  • Pyszne sałatki ziemniaczane!

    ...jasnych i ciemnych winogron (bez pestek) 4 gałązki natki 15 dag sera camembert 1/2 główki czerwonej sałaty sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz, zalej wodą, gotuj 25 minut. Cebulę(...) wodą i gotuj 20-25 minut. Odcedź, przestudź. Jabłko obierz, oczyść z pestek. Ogórek obierz, przekrój wzdłuż na pół. Usuń pestki, miąższ pokrój w kosteczkę. Tak samo pokrój korniszony i jabłko...

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka rzymska z twarogiem - w 25 minut"

  • Łosoś na dwa pyszne sposoby

    ..., środek pokrój w plastry. Przed podaniem posyp pozostałym koperkiem. Łosoś z serem zapiekany w kruchym cieście Składniki: Ciasto: 25 dag mąki 15 dag masła łyżka zimnego mleka sól cukier...

  • Ciasto makowe szybkie, smaczne, wilgotne ,znika również szybko. Polecam może na święta?

  • Pyszne i szybkie pasty kanapkowe

    ...bruschetty. Pasta z bobiku z dodatkiem awokado, ziemniaka i bazylii Składniki: 25 dag bobiku gotowanego (np. marki Jasmeen) 1 dojrzałe awokado 1 ugotowany ziemniak 1 łyżka jogurtu...

  • Smaczny pomysł na "Pyszne ciasto gruszkowe"

  • Kruche i pyszne!

    .... Piecz ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasteczka bardzo czekoladowe Składniki: 300 g mąki 250 g miękkiego masła 140 g brązowego cukru 50 g gorzkiego kakao...

  • Szybkie i pyszne danie:)

Artykuły na temat: g pyszne 25
  • Pyszne serniki

    Soczyście limonkowy w stylu sycykijskim Składniki: 7,5 dag masła, 15 dag herbatników, 3 limonkiDD1 pomarańcza, 25 dag serka mascarpone, 50 dag mielonego twarogu, 20 dag białego cukru, 2 torebki cukru wanilinowego, 5 jajek, 3 dag mąki ziemniaczanej, 4 łyżki brązowego cukru, tłuszcz do posmarowania formy. Masło stopić, wystudzić. Herbatniki drobniutko pokruszyć, wymieszać...

  • Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i skorzystać z ich instrukcji, by w rozsądnym czasie i proporcjach przygotować smaczne dania, którymi zachwycą się zaproszeni goście. Oto garść kulinarnych pomysłów Marco Ghia - szefa kulinarnych warsztatów i mentora na kursach gotowania Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Na przystawkę: Agnolotti z nadzieniem z wołowiny Poziom trudności:...

  • pyszna szarlotka

    ...część ciasta na wierzch. Następnie nagrzewam piekarnik na termoobiekt i wstawiam ciasto ponownie do piekarnika i pieke przez 25 minut. Następnie upieczone pyszne ciasto wyjmuje z piekarnika i kroje na...

  • W I jak tu nie jeść! Beata Sadowska udowadnia, że nawet niezwykle zapracowane i zabiegane kobiety, młode mamy, mogą jeść zdrowo i pysznie. Na luzie, bez sztywnych reguł, wykorzystując to, co akurat ma w lodówce, przygotowuje rozgrzewające zupy, nietuczące słodkości, sycące pasty czy zdrowe zamienniki dziecięcych słoiczków.63 proste, ale oryginalne, wypróbowane przepisy opatrzone pięknymi, smakowitymi fotografiami rozbudzą apetyt na zdrowe posiłki nawet u tych, którzy do tej pory gotowali...

  • Pyszne drożdżowe

    Rogaliki z powidłami Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej sztuki 0,50 zł. Składniki na 25 sztuk: - 3 szklanki mąki pszennej, - 3/4 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany, - 40 g drożdży, - 4 łyżki cukru, - pół kostki masła, - łyżka cukru waniliowego, - gęste powidła lub marmolada do nadzienia, - jajko do posmarowania i cukier puder do posypania rogalików. 1. Drożdże rozcieramy z cukrem...

  • W kioskach i salonach prasowych możecie już znaleźć najnowszy numer Magazynu Pyszne. Jak zwykle, znajdziecie w nim mnóstwo przepisów i inspiracji kulinarnych, które ułatwią wam codzienne gotowanie. Najnowsze PYSZNE już szykują się do świąt wielkanocnych. Na tapetę wzięliśmy jajko - z pozoru zwykłe i nudne, ale my udowadniamy, że można z niego stworzyć bardzo urozmaicone menu: na słodko i na wytrawnie, na co dzień i od święta. Poza tym w naszych warsztatach kulinarnych przygotowujemy...

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    ...w 400 ml wody, zalewamy nim całe danie, zagotowujemy i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu ok. 20 - 25 min (do miękkości ziemniaków), od czasu do czasu mieszając. Smacznego! Po więcej pomysłów...

  • W najnowszym wydaniu PYSZNYCH grillujemy to, co w tym sezonie najmodniejsze, czyli burgery. Przyrządzamy je jednak po swojemu, na przykład z oscypkiem albo hummusem. Oddajemy też hołd pomidorom, choć - kto wie - może to nawet miłość? Z miłości bowiem człowiek robi różne dziwne rzeczy, choćby dżem z pomidorów. W Domowej piekarni pieczemy... chleb, a jakże! Każdy znajdzie w naszej piekarence coś dla siebie. Poza tym odkrywamy smakowite sekrety oleju i oliwy, przygotowujemy przetwory na zimę,...

  • Anna Starmach, Pyszne 25

    ...! W Pyszne 25 każdy znajdzie coś dla siebie: mięsożercy i wegetarianie, miłośnicy czekolady, deserów i ci dbający o linię, którzy preferują lekkie sałatki! Tu znajdziesz przepisy przepisy z najnowszej(...) autorski program na antenie TVN Style Pyszne 25. Odbyła staże w słynnych restauracjach w Polsce i Europie. Jej pierwsza książka, Pyszne 25, stała się natychmiastowym bestsellerem.

  • Najnowszy numer magazynu PYSZNE to prawdziwa laurka na cześć wiosny. Na tapetę wzięliśmy szparagi - białe i zielone - i odkryliśmy wszystkie ich tajemnice. Wiemy, jak je przyrządzać i jakie cuda można z nich przygotować, więc zapraszamy do lektury wszystkich tych, którzy do tej pory podawali je tylko z bułką tartą przesmażoną na maśle. Nieśmiało przygotowujemy się też do grilla. Wiosenna pogoda rozkręca się w tym roku powoli, ale my się tym nie zrażamy i - jak na majówkowy numer przystało -...