• Informacje na temat:

    g polewa z żelatyną

Przepisy na temat: g polewa z żelatyną
  • Deser z pyszną polewą

    Warto go podać po niedzielnym obiedzie.

  • Czekoladę zawsze rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Szklaną miseczkę należy umieścić nad parująca wodą.

  • Składniki: Ciasto: 120 g masła, 2 jajka, 100 g cukru, 100 ml ajerkoniaku, 160 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, proszek do pieczenia, 80 g czekolady. Masa: 8 łyżeczek żelatyny, 250 g mrożonych lub świeżych jagód, 6 łyżek ajerkoniaku, 100 g cukru, cukier waniliowy, 350 g twarogu, 350 ml śmietany. Polewa: 250 g jagód, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 50 g cukru.

  • Aksamitna i aromatyczna polewa czekoladowa - idealna do wszelkiego rodzaju wypieków!

  • Piegowaty jabłecznik

    ...°C. Wyłóż jabłka. Resztę ciasta rozwałkuj na prostokąt, przykryj nadzienie. Piecz 40 minut. 3. Polewa: podgrzej mleko z siemieniem i cukrem. Mango zmiksuj. Ciepłe mleko połącz z żelatyną i mango. Wylej na zimne ciasto. Odstaw, by polewa zastygła.

  • Polewę tą można wykorzystać nie tylko na ciasta, ale również na różnego rodzaju ciasteczka oraz rogaliki.

  • Biszkopt z kremem i kokosem

    Składniki: 6 jajek 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao polewa czekoladowa Krem: 60 dag twarogu 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny(...) pół. 2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

  • Muszę się Wam przyznać do mojej kolejnej słabości, którą było przygotowywanie polewy czekoladowej. Często miałam z nią problem, bo albo za szybko stygła, albo wręcz przeciwnie i nie chciała wcale zastygnąć, była albo za gęsta, albo za rzadka, albo zwyczajnie miała grudki. Jeśli też tak macie, to mam dobre wieści, bo w końcu znalazłam przepis idealny. Zapraszam zatem na idealną polewę czekoladą, którą bardzo często wykorzystuje do ozdabiania, polewania moich ciast i deserów. :)

  • Rolada czekoladowa

    Smakowity deser!

  • Szybki przepis na polewę

Artykuły na temat: g polewa z żelatyną
  • Limonkowo-cytrynowy na zimno

    Kwaśna polewa przełamie słodycz ciasta.

  • Co ma wspólnego choroba szalonych krów z galaretką? Jak wykorzystuje się żelatynę w farmacji i kosmetyce? W jaki sposób zrobić galaretkę z kiwi? Odkrywamy zastosowanie żelatyny. Fot. 123RF/PicselŻelatyna jest substancją pozyskiwaną ze zwierzęcych kości, skóry i chrząstek. Ze względu na właściwości żelujące, a więc zdolność do zamieniania płynu w ciało stałe, znalazła szerokie zastosowanie w kuchni. Wytwarza się ją z wołowiny, wieprzowiny, a także z ryb. Można ją pozyskać, samodzielnie gotując...

  • Biszkopt makowy: 250 g maku, 6 dużych jajek, 1 szklanka cukru, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki miodu, 300 g konfitury z dzikiej róży Polewa czekoladowo-jabłkowa: 120 ml przecieru (musu) z kwaśnych jabłek, 100 ml miodu, 120 g cukru, 150 ml śmietanki kremówki 30%, 60 g kakao, 10 g żelatyny. Biszkopt makowy: oczyszczony mak zalać gorącą wodą i gotować na bardzo małym ogniu przez około 40 minut, od...

  • Ania Zakrzewska przygotowała przepiękny czekoladowy tort. Taki wypiek możecie podać na każdej wyjątkowej uroczystości. Biszkopt20 g masła3 jajka70 g cukru60 g mąki12 g kakao Nasączka100 g naturalnego soku z malin sok z połowy cytryny (do smaku)50 g cukru Mus z ciemnej czekolady10 g żelatyny50 g zimnej wody100 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%gałązka świeżego rozmarynu100 g czekolady 70%380 g śmietanki 36% Mus z mlecznej czekolady10 g żelatyny 50 g zimnej wody70 g mleka 3,2%60 g śmietanki 36%100...

  • Sernik  na zimno

    ..., odcisnąć z nadmiaru wody). 3. Twaróg zmiksować na gładko ze śmietanką oraz cukrem pudrem i cukrem waniliowym, podzielić na dwie części. Jedną zmiksować z żelatyną, wylać na spód ciasta, odstawić do...

  • Ania zaskoczyła wszystkich, postanowiła upiec nietypowe biszkopty:" genueński i z orzechów laskowych. Przełożyła je kremem z marakui, hibiskusowym i maślanym. Biszkopt genueński40 g masła6 jaj150 g drobnego cukru100 g tortowej mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej Biszkopt z orzechów laskowych2 białka 100 g cukru180 g jajek (3 jajka)70 g żółtek (2 żółtka)220 g cukruszczypta soli260 g mąki z orzechów laskowych120 g mąki pszennej Krem z marakui6 g żelatyny30 g zimnej wody150 g pulpy z marakui...

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    Dżem czy marmolada? Masło ogrzane czy z lodówki? Lukier czy polewa? Oto kilka prostych rad, które pozwolą uniknąć kulinarnej wpadki przy przygotowywaniu świątecznych wypieków.

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Z wiśniowego sadu

    ..., 20 dag wiśni, polewa czekoladowa, 5 dag czekolady. Białka ubij z cukrem. Potem, nie przerywając ubijania, dodaj żółtka, mąkę oraz kakao. Przelej do tortownicy. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Gdy...

  • Czekoladowy krem z dodatkiem mango, polewa malinowa - to wszystko znajduje się w cieście zaproponowanym przez Rafała. Ciasto parzone125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej5 jaj Krem czekoladowy z mango750 ml mleka160 g drobnego cukru do wypieków1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej2 czubate łyżki kakao150 g czekolady deserowej250 g masła (w temperaturze pokojowej)1 mango Polewa malinowa¾ szklanki malin6 łyżek wody1 łyżka skrobi ziemniaczanej Dekoracjaświeże...