• Informacje na temat:

    g polewa z żelatyną

Przepisy na temat: g polewa z żelatyną
  • Deser z pyszną polewą

    Warto go podać po niedzielnym obiedzie.

  • Czekoladę zawsze rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Szklaną miseczkę należy umieścić nad parująca wodą.

  • Składniki: Ciasto: 120 g masła, 2 jajka, 100 g cukru, 100 ml ajerkoniaku, 160 g mąki pszennej, 50 g mąki ziemniaczanej, proszek do pieczenia, 80 g czekolady. Masa: 8 łyżeczek żelatyny, 250 g mrożonych lub świeżych jagód, 6 łyżek ajerkoniaku, 100 g cukru, cukier waniliowy, 350 g twarogu, 350 ml śmietany. Polewa: 250 g jagód, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 50 g cukru.

  • Polewę tą można wykorzystać nie tylko na ciasta, ale również na różnego rodzaju ciasteczka oraz rogaliki.

  • Piegowaty jabłecznik

    ...°C. Wyłóż jabłka. Resztę ciasta rozwałkuj na prostokąt, przykryj nadzienie. Piecz 40 minut. 3. Polewa: podgrzej mleko z siemieniem i cukrem. Mango zmiksuj. Ciepłe mleko połącz z żelatyną i mango. Wylej na zimne ciasto. Odstaw, by polewa zastygła.

  • Aksamitna i aromatyczna polewa czekoladowa - idealna do wszelkiego rodzaju wypieków!

  • Biszkopt z kremem i kokosem

    Składniki: 6 jajek 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao polewa czekoladowa Krem: 60 dag twarogu 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny(...) pół. 2. Żelatynę rozpuść. Twaróg zmiel kilkakrotnie, zmiksuj z mleczkiem kokosowym, żelatyną, wiórkami. Wyłóż na biszkopt, przykryj drugim blatem. Posyp wiórkami. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

  • Szybki przepis na polewę

  • Piegusek z bananami

    ..., wymieszaj z żelatyną. Jogurt z czekoladą połącz z masą bananową, a potem ze śmietaną z żelatyną. Kiedy mus zacznie gęstnieć, dołóż pierniczki.  3. Czekoladowy spód ułóż na dnie tortownicy, nałóż masę. Wstaw...

  • Z pewnością jest kilka bardzo podobnych przepisów na polewę, ja właśnie taką robię od dłuższego czasu i jest niezawodna, zawsze się udaje... Szybka do zrobienia, smaczna i co najważniejsze podczas krojenia nie kruszy się

Artykuły na temat: g polewa z żelatyną
  • Limonkowo-cytrynowy na zimno

    Kwaśna polewa przełamie słodycz ciasta.

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Biszkopt makowy: 250 g maku, 6 dużych jajek, 1 szklanka cukru, 2 łyżki bułki tartej, 2 łyżki miodu, 300 g konfitury z dzikiej róży Polewa czekoladowo-jabłkowa: 120 ml przecieru (musu) z kwaśnych jabłek, 100 ml miodu, 120 g cukru, 150 ml śmietanki kremówki 30%, 60 g kakao, 10 g żelatyny. Biszkopt makowy: oczyszczony mak zalać gorącą wodą i gotować na bardzo małym ogniu przez około 40 minut, od...

  • Krzysztof Ilnicki postawił przed uczestnikami programu nie lada wyzwanie. Poprosił ich o przygotowanie mini bez, które doskonale sprawdzą się jako deser na przyjęcia. Oto przepis, z którym musieli się zmierzyć uczestnicy. Beza 195 g białka 5 g octu z białego wina 360 g cukru 45 g wrzątku Odmierzyć białka, ocet i cukier, a następnie przygotować z nich bezę francuską ręcznym mikserem. Gdy beza się usztywni, dodać wrzątek. Ubijać jeszcze kilka minut. Przenieść bezę do worka z okrągłą tylką....

  • Sernik  na zimno

    ..., odcisnąć z nadmiaru wody). 3. Twaróg zmiksować na gładko ze śmietanką oraz cukrem pudrem i cukrem waniliowym, podzielić na dwie części. Jedną zmiksować z żelatyną, wylać na spód ciasta, odstawić do...

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    Dżem czy marmolada? Masło ogrzane czy z lodówki? Lukier czy polewa? Oto kilka prostych rad, które pozwolą uniknąć kulinarnej wpadki przy przygotowywaniu świątecznych wypieków.

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • Z wiśniowego sadu

    ..., 20 dag wiśni, polewa czekoladowa, 5 dag czekolady. Białka ubij z cukrem. Potem, nie przerywając ubijania, dodaj żółtka, mąkę oraz kakao. Przelej do tortownicy. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Gdy...

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...