• Informacje na temat:

    g piers z kaczki

Przepisy na temat: g piers z kaczki
  • Pierś kaczki marynowana w soku ze śliwek, z komosą ryżową

    ...w drobne paseczki i dodaj do komosy. Tuż przed podaniem wrzuć posiekaną świeżą miętę. 5 Podawaj piersi kaczki pokrojone w plastry, na komosie z cytryną i mango.(...) rozgrzej masło i wrzuć przekrojoną na pół papryczkę chilli. Podsmaż, następnie dodaj komosę, skórkę z cytryny, bulion. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. 3. Na suchej patelni podsmaż z obu stron piersi...

  • Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

    Sposób przygotowania Śliwki zalewamy wodą i śliwowicą, dodajemy rozmaryn, skórkę z cytryny, podgrzewamy, aż śliwki zmiękną, a następnie studzimy. Do wystudzonej marynaty wkładamy piersi kaczki(...). Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i na suchej zaczynamy smażyć piersi z kaczki, zaczynając od skóry. Jak się ładnie zarumieni odwracamy pierś z kaczki na drugą...

  • Smaczne połączenie kaczki z ulubionym śmietanowym sosem kurkowym.

  • Kaczka w cieście francuskim z orzechami

    Sposób przygotowania 1. Pierś z kaczki umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Przyprawy wrzuć do litra wody, zagotuj, włóż mięso, duś pod przykryciem 40 minut. Wyjmij mięso, ostudź. 2. Orzechy posiekaj, dodaj dwa jajka, mąkę,przyprawy. Wymieszaj, wyrób dłonią farsz. Ułóż go na cieście, na nim kawałki mięsa. Całość zawiń w rulon. Piecz do zrumienienia ciasta. Podawaj pokrojone.

  • Przygotowanie kaczki według mojego przepisu nie jest zbyt pracochłonne,ale za to efekt koncowy jest wspaniały dla naszego podniebienia.

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    ...postępujemy następująco: "Umyte i osuszone piersi z kaczki solimy, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i nakłuwamy gałązkami rozmarynu. Pozostawiamy na 2 godziny w lodówce pod przykryciem. Wyjmujemy(...)Kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym - do jej przygotowania potrzebne będą: 4-5 kaczych piersi, 6 brzoskwiń, 2-3 gałązki świeżego rozmarynu, 2 łyżki gęstego octu balsamicznego...

  • Smaczny pomysł na "Pierś kaczki z czereśniami"

  • Pierś z kaczki z salsą śliwkową i ryżem z orzeszkami

    Składniki: 2 cebule pół papryczki chili 400 g śliwek 1 łyżka brązowego cukru 75 g octu balsamicznego sól, pieprz 2 piersi z kaczki 3-4 łyżki oleju kawałek imbiru (ok. 1 cm) 2 ząbki czosnku 6-8 łyżek sosu sojowego 75 g prażonych orzeszków ziemnych 250 g ryżu basmati 300 g zielonej cebulki trybulka do dekoracji Przygotowanie: Na salsę: cebulę i śliwki pokroić w drobną kostkę...

  • Przepyszne, proste danie, pełne zdecydowanych smaków. Bardzo aromatyczne

Artykuły na temat: g piers z kaczki
  • Pierś kaczki z soczewicą

    ...rozcinamy wzdłuż, usuwamy gniazda nasienne, myjemy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę i selera obieramy i także kroimy w drobną kostkę. Chili, cebulę i seler szklimy w wywarze z piersi kaczki, około 5 minut na(...)Przygotowanie: Pierś kaczki nacieramy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, skórę nacinamy na krzyż. Na teflonowej patelni podsmażamy pierś kaczki najpierw na stronie ze skórą, na małym ogniu około...

  • Wraz z minioną majówką sezon grillowy można uznać za otwarty. A jeśli czas na grilla, to również czas na szaszłyki. Tym razem spróbujmy odmienić ich oblicze dzięki nutce azjatyckiego smaku. Fot. 123RF/Picsel Tym razem, żeby zaskoczyć zgromadzonych przy stole, zamiast tradycyjnych szaszłyków zróbmy azjatyckie sataye. Są to nadziane na bambusowe patyczki plastry mięsa lub ryby w charakterystycznej, pełnej egzotycznych przypraw marynacie, grillowane i podawane z sosami, najczęściej ostrymi....

  • Pierś z kaczki z figami i sosem miodowo-pieprzowym

    ...1. Piersi z kaczki natnij w kratkę od strony tłuszczu i dopraw solą. Przełóż na zimną patelnię tłuszczem do dołu i smaż na średnim ogniu 6-7 minut, następnie odwróć i smaż kolejne 6-7 minut. Przełóż(...) sos. Gotuj na wolnym ogniu jeszcze chwilę. 4. Na talerz przełóż piersi z kaczki, pokrój w poprzek na grube plastry. Serwuj z figami, całość polej sosem miodowo-pieprzowym. Przepis pochodzi...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...

  • Pierś kaczki z jabłkami! Zdradzamy, czym natrzeć mięso przed pieczeniem

    Jabłka umyj, ale ich nie obieraj.  Usuń gniazda nasienne i pokrój  w ósemki. Piersi kaczki natnij od strony skóry w krateczkę do głębokości mięsa. Dopraw solą, pieprzem  i natrzyj startą skórką pomarańczy. Ułóż na zimnej patelni, skórą do dołu. Podgrzej i poczekaj, aż tłuszcz od strony skóry ładnie się wytopi. Dorzuć rozgnieciony czosnek. Przełóż na drugą stronę i lekko podsmaż. Następnie piersi...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Soczysta pierś kaczki

    ...). Pierś kaczki jest sprzedawana ze skórą na podszewce z tłuszczu i to właśnie tę część powinniśmy po umyciu piersi przekroić kilkakrotnie na krzyż. Przyprawioną pierś kładziemy na mocno grzanej suchej patelni skórą do dołu. Wówczas tłuszcz szybko się wytopi i będzie nam służył do smażenia mięsnej części i do przyrządzania sosu.  Z owocami Do piersi kaczki pasują cytrusowe sosy, a także borówki...

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...

  • Filety z kaczki w aromatycznym balsamico

    Dwa rozne miesa, na sobotni i niedzielny obiad. Oba pyszne i nowe wiec polecam. Filety z kaczki 4 osoby 1 h marynaty 10 minut przygotowania i smazenia...

  • Jak smakują podróże? W pierwszej odsłonie podróży kulinarnych po krajach basenu Morza Śródziemnego zapraszamy na… pomarańcze. Dania bazujące na tych owocach można przygotować zarówno na przystawkę, obiad czy deser. Trzy miejsca, trzy przepisy pełne pomarańczy. Włochy na przystawkę - Pierwszym przystankiem podróży będzie Rzym i Park Savello, zwany kiedyś Ogrodem Pomarańczy. Tutaj Fellini nakręcił część Nocy Cabirii i to z tarasu tego parku rozciąga się widok na Tybr, Trastevere i Forum...

Wideo na temat: g piers z kaczki
  • Zmysłowe smaki: Kaczka z rozmarynem

    Kaczka gości na naszych stołach zdecydowanie zbyt rzadko. Proponujemy to zmienić! Koniecznie wypróbujcie przepis na wspaniałą pierś kaczki z rozmarynem w aksamitnym, winnym sosie. Kaczka z rozmarynem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Przepis na kruchą kaczkę

    Przyrządzenie kaczki wielu sprawia trudność. Łukasz Konik podając przepis na smażoną pierś kaczki w sosie pomarańczowym zdradził sekret przygotowania perfekcyjnie kruchego mięsa. Danie podane na blanszowanych marchewkach na pewno sprawdzi się podczas wystawnego obiadu.

  • Polska kuchnia w wykonaniu Katarzyny Bosackiej

    Katarzyna Bosacka przygotowała w "Dzień Dobry TVN" klasyczne dania kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie. Na stole pojawił się śledź w mrożonych, cytrynowych łódkach, krem z buraków z porto, pierś kaczki w miodzie pitnym z pietruszkowymi kopytkami oraz pierogi czekoladowe z serem, jabłkiem i białą czekoladą na deser. (Dzień Dobry TVN/x-news)