• Informacje na temat:

    g piernik magda gessler

Przepisy na temat: g piernik magda gessler
  • :) Inspirowany nową książką Magdy Gessler

  • Po obejrzeniu kuchennych rewolucji skusiłam się na golonkę wg. przepisu Magdy Gessler. Wyszła naprawdę rewelacyjnie! Mięsko odchodziło od kości, było delikatne, soczyste i aromatyczne.

  • dziś ostatki więc usmażyłam pączki na bogato z przepisu pani Magdy Gessler. Pączki są mięciutkie i przepyszne. Wiem jajek jest całe mnóstwo ale raz do roku na takie pączki można sobie pozwolić. Z podanych składników wyszło mi 28 pączków...

  • Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bretońsku. Z oryginalnego przepisu Magdy Gessler usunęłam 2 składniki, przez które sos pomidorowy nie byłby jedwabiście gładki, a taki właśnie lubię, no i dałam więcej mięsiwa:) W oryginalnym przepisie dodaje się jeszcze 2 cebule i pomidory z puszki, ja z nich jednak zrezygnowałam.

  • Być może dla wielu z Was będzie to kontrowersyjne połączenie. Gwarantujemy jednak satysfakcję smaku.

  • Pyszna drożdżowa babka pachnąca skórką cytrynową i bakaliami.

  • Smaczny burger domowej roboty. Mega kaloryczny ,mega soczysty. Czasami człowiek musi... :D Lubimy takie :D Yummy!

  • Jako, iż piernik musi dojrzeć warto go wkrótce przygotować, aby był smakowity na święta!

  • Baaaaaaardzo polecam tę zupę! Wychodzi jej cały gar, a u mnie w domu każdy brał dokładkę ;) Mniam! Przepis ten pochodzi z nieistniejącej już restauracji "Capri" w Pile, w której Magda Gessler przeprowadzała Kuchenne Rewolucje.

Artykuły na temat: g piernik magda gessler
  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

  • W książce znajduje się blisko 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów programu Kuchenne Rewolucje. Dzięki nim przygotujesz sycące zupy, aromatyczne mięsa, wyśmienite desery. Niech Twoją kuchnię wypełni kusząca woń świeżych ziół, pełne kolorów warzywa i owoce, wyraziste smaki mięs. Magda Gessler, najbardziej znana polska restauratorka i kreatorka smaku, zdradza przepisy, które odmieniły kulinarne oblicze Polski. Zainspiruj się i zrewolucjonizuj kuchnię w swoim domu! Gulasz z...

  • Magda Gessler o świątecznych przysmakach

    Tydzień przed marynujemy śledzie i sporządzamy zakwas do barszczu czerwonego. A potem mamy już z górki! Świąteczne przysmaki Magdaleny Gessler.

  • Magda Gessler zabrała już widzów w kulinarną podróż po Peru. Tym razem z ekipą TVN Style w aż dwóch dokumentach odkryje tajniki kuchni z różnych rejonów Meksyku. Burrito, nachos, tacos, papryczki chili, fasola, enchiladas, kukurydza, salsa… Po prostu palce lizać! Kuchnia meksykańska kojarzy się z kolorami, intensywnymi zapachami, pachnącymi przyprawami oraz celebrowaniem w gronie rodziny i znajomych. W Meksyku kulinaria stanowią bardzo ważny element codziennego życia i są kluczem do poznania...

  • Bez karpia nie ma wigilii

    ...i pianę z białka. Magda Gessler(...) żydowsku najważniejsza jest bowiem zaprawiona octem rybia krew, dodana później na gorąco do sosu z migdałami, rodzynkami, czerwonym winem i odrobiną suchego, tartego piernika. Jest to danie...

  • Magda Gessler, jak mało kto, wpłynęła na kształt polskiej gastronomii. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy bardzo chętnie korzystają z jej przepisów. Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków. Dzięki niej wielu z nas zaczęło zwracać zdecydowanie większą uwagę na to, co zjadamy. Co więcej, to właśnie Magda Gessler nauczyła Polaków doceniać tradycyjne, regionalne produkty i potrawy. Restauratorka ma ogromną rzeszę fanów...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    Żaden inny dzień nie pachnie jak polska Wigilia Magda Gessler (63 l.) jurorka w programie MasterChef, prowadzi "Kuchenne rewolucje", jest właścicielką kilku restauracji, autorką wielu książek(...) października, nastawiam ciasto na pierniki. Bo ciasto na pierniki powinno leżakować minimum 4 tygodnie. A na początku grudnia zabieram się za pieczenie. Każdego roku piekę z półtora tysiąca pierników...

  • Staropolski piernik, jak Pan Bóg przykazał, wymaga niemal miesięcznych przygotowań. Dlatego bijemy w piernikowy dzwon! Jeśli dziś zabierzemy się do dzieła, to na świąteczny stół uda nam się podać prawdziwe, domowe pierniki. Choć mówi się o staropolskich piernikach, a myśli o piernikach toruńskich, warto pamiętać, że to charakterystyczne, aromatycznie przyprawione ciasto zawitało do Europy z Armenii, przywiezione przez mnicha Grzegorza Makarego. Makary został później kanonizowany, być może...

  • Karnawał to czas zabawy i radości. Ważną częścią każdego udanego przyjęcia jest także pyszne jedzenie. Jeśli właśnie planujesz imprezę i poszukujesz kulinarnych inspiracji, sprawdź, co proponuje mistrz sztuki kucharskiej Mateusz Gessler, Ambasador Centrów Handlowych Pasaż Tesco. Najprostszym rozwiązaniem na spotkanie ze znajomymi będą ciekawe przekąski. Najlepiej, aby takie mini dania były zróżnicowane pod względem smaków (wytrawne i słodkie) oraz sposobu podania (na zimno i na ciepło). Oto...

  • Walentynki za parę dni a Wy dalej nie macie planów? Może w tym roku zamiast kina i wizyty w restauracji, zaskoczysz swoją drugą połówkę własnoręcznie przygotowaną kolacją? Fot. 123RF/Picsel Dania gotowane z miłością smakują najlepiej. Oto pomysł na pyszną i prostą w przyrządzeniu kolację według Mateusza Gesslera, Ambasadora Centów Handlowych Pasaże Tesco. Wegetariański bulion z soczewicy SKŁADNIKI: 200 g brązowej soczewicy 3 ząbki czosnku Włoszczyzna (seler, pietruszka, marchew) 3...