• Informacje na temat:

    g na leczo

Przepisy na temat: g na leczo
  • Zimowe leczo

    Sposób przygotowania Kiełbasę i boczek pokrój w plasterki, obsmaż na łyżce oleju. Wrzuć mrożone warzywa. Wlej pół szklanki wody. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu 30 minut. Leczo dopraw solą, pieprzem, mieloną papryką i ziołami.

  • Leczo jedno z moich ulubionych dań jednogarnkowych. Danie obowiązkowo musi być pikantne. Super smakuje i przygotowuje je nawet w środku lata :) ;

  • Leczo

    Węgierska potrawa idealna na domową imprezę

  • Najbardziej znana w Polsce węgierska potrwa.

  • Węgierskie leczo

    Kabaczki obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki.

  • Jak zawsze przystało, sezonowe przysmaki królują w naszej kuchni. A bez takiego specjału?!? Never…na a! Smakuje nawet na zimno…czasami sądzimy, że nawet lepiej ;)

  • Leczo z kurczakiem

    ...pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i kurczaka.  Leczo doprawiamy do smaku i gotujemy przez około pół godziny. Następnie podajemy z ciemnym pieczywem.

  • szybkie danie jednogarnkowe

  • Sycące leczo z pomidorami

    W sam raz na lato

  • Idealne, sycące danie.

Artykuły na temat: g na leczo
  • Ekspresowe leczo

    Teraz papryka jest najsmaczniejsza.

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Leczo z kiełbasą

    Przygotowanie: Cebule oraz czosnek obierz z łupin, drobno posiekaj. Pomidory natnij w kilku miejscach ostrym nożem, włóż na ok. 1 min do wrzącej wody....

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Bałkańskie leczo

    Prosta i pyszna .

  • Pestki dyni do popularna przekąska nie tylko w sezonie dyniowym. Okazuje się, że te zwykłe pestki są dużo zdrowsze niż nam się wydaje… Czy to zwykła przekąska? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Pestki dyni pomagają na serce i obniżają cholesterol Zawarte w pestkach dyni (oraz w np. orzechach) fitosterole mają podobną budowę do cząsteczek cholesterolu. Ale równocześnie działają na nas inaczej - roślinne sterole zmniejszają jego wchłanianie, dzięki czemu obniżają poziom cholesterolu całkowitego i...

  • Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy

    Do leczo warto dodać kabaczki oraz pokrojoną marchewkę podsmażoną na oleju. Zamiast kiełbasy można włożyć grillowane serdelki.

  • Kolorowe warzywa doskonale prezentują się na naszych talerzach – pobudzają zmysły i zachęcają do jedzenia. Ale czy wiedzieliście, że za włączeniem ich do diety przemawiają nie tylko względy estetyczne? Szczególnie cenne są fioletowe warzywa, gdyż mogą uchronić nas przed rakiem. Fot. 123RF Śliwki, bakłażany, kapusta, porzeczki, borówki oraz buraki - co je łączy? Z pozoru, poza doskonałym smakiem, niewiele, Jeśli jednak przyjrzycie się im dokładniej, z pewnością rzuci wam się w oczy ich...

  • Leczo wegetariańskie z ogórkami małosolnymi i pestkami dyni

    Błyskawiczne i zdrowe.

  • Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekoracje na Halloween. Dynia zasługuje na znacznie więcej niż wydrążenie. Dynię warto jeść bo... 100 gram tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę A. Ten...

Zdjęcia na temat: g na leczo
Wideo na temat: g na leczo
  • Prosty przepis na wyborne leczo

    Leczo - wyborne danie z rodzaju gulaszów, który uwielbia każdy. Można go robić na kilkadziesiąt sposobów, z różnymi dodatkami - i ma swoich amatorów w wielu odsłonach. Jak przyrządzić wyborne leczo? Poznajcie nasz sekretny przepis na proste, szybkie leczo!

  • Prosty przepis na wyborne leczo

    Leczo - wyborne danie z rodzaju gulaszów, który uwielbia każdy. Można go robić na kilkadziesiąt sposobów, z różnymi dodatkami - i ma swoich amatorów w wielu odsłonach. Jak przyrządzić wyborne leczo? Poznajcie nasz sekretny przepis na proste, szybkie leczo!

  • Jak zrobić leczo z cukinii

    Leczo z cukinii to wyjątkowa propozycja na letnie, gorące dania, które będą nie tylko zdrowe, ale i pożywne! Cukinia, niezwykle tanie warzywo i bardzo łatwo dostępne w sezonie letnim, świetnie nadaje się do zrobienia przepysznej potrawki, która zachwyci wszystkich! Delikatne, mocno pomidorowe leczo, ze sporym dodatkiem drobno pokrojonej kiełbaski - to kapitalna propozycja dla wszystkich