• Informacje na temat:

    g na dorsza

Przepisy na temat: g na dorsza
  • Dorsz pod pierzynką

    .... Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Żaroodporną formę posmaruj masłem. Ułóż w niej  porcje ryby. Na każdym kawałku dorsza rozsmaruj trochę masła ziołowego. Posyp przygotowaną wcześniej posypką...

  • :) Bardzo lekka i pożywna.

  • Dorsz na warzywach

    ....  3. Warzywa z patelni przełóż do żaroodpornej formy. Filety z dorsza opłucz, dobrze osusz, skrop sokiem z cytryny. Posyp solą i pieprzem. Ułóż na warzywach.  4. Na każdym kawałku ryby połóż porcję śmietany...

  • Wspaniały przepis na smaczne danie z dorsza. Ten sam polski smak jednak w holenderskim wydaniu o jakże innym charakterze.

  • Dorsz pod pierzynką

    Dorsza można przyrządzić na wiele sposobów. Oto jeden z nich!

  • Dorsz z jesiotrem

    Przygotowaliśmy dla Was specjalną wariację kulinarną łącząc pieczonego dorsza z wędzonym jesiotrem. A to wszystko w towarzystwie marynowanej brukselki z twarożkiem.

  • Soczyste paluszki rybne z dorsza z sosem jogurtowym

  • Dorsz z kuskusem

    Składniki: 80 dag dorsza 40 dag kaszy kuskus 500 ml bulionu warzywnego 2 marchewki cytryna 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie: 1. Dorsza opłucz, posól, skrop sokiem z połowy cytryny i oliwą. Piecz 15 minut w 180˚C. 2. Kuskus zalej gorącym bulionem, odstaw. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na maśle...

  • najlepsze jakie do tej pory smażyłam

Artykuły na temat: g na dorsza
  • Dorsz w pomidorach

    Przygotowanie: Filety z dorsza rozmrażamy i osuszamy. Jeśli wybraliśmy świeże ryby, myjemy je i osuszamy. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy na półplasterki, a czosnek na cienkie plastry(...) wypełniamy pomidorowym sosem. Kładziemy na nim kawałki dorsza. Ryby smarujemy grubą warstwą masy powstałej z masła i bułki tartej, która podczas pieczenia stworzy aromatyczną, chrupiącą skórkę. Całość...

  • Ludzie dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać karpia na świątecznym stole i na tych, którzy naprawdę zjedzą wszystko, tylko nie karpia. Tym drugim przychodzimy z pomocą prezentując kilka przepisów, które doskonale sprawdzą się w czasie świąt Fot. 123RF/Picsel Jak to się stało, że karp przebojem wdarł się na wigilijne stoły Polaków? Mylą się ci, którzy sądzą, że to wielowiekowa tradycja. Historia karpia sięga zaledwie lat 50. XX wieku i zapoczątkowali ją komuniści, a dokładnie...

  • Pigwa do dorsza

    ...pigwy z gatunku membrillo jako glazury do pieczonej kaczki w połączeniu ze świeżymi liśćmi szałwii. Pigwa niezastąpiona jest też jako dodatek do... zupy z dorsza. Na sam finał gotowania zupy...

  • Świeża ryba? Tylko nad morzem, a najbliżej mamy nad Bałtyk. Czy na pewno jemy świeżą rybę i czy wiemy za co płacimy? Smażona rybka to punkt obowiązkowy w każdej nadmorskiej miejscowości. W menu halibut, sandacz, łosoś, dorsz, węgorz, flądra i śledź. Ceny na pierwszy rzut oka przystępne, ale gdy przychodzi do płacenia - rachunek przekracza 70 złotych za porcję. No, ale za świeżą rybę, z własnego połowu musimy zapłacić. Tylko czy na pewno jest ona świeża?   Sprzedawcy zazwyczaj podają ceny za...

  • Gołąbki z dorszem

    Przygotowanie: Sprawdź, czy w filetach z dorsza nie ma ości i pokrój je na kawałki. Posól i popieprz. Wytnij z kapusty głąb i obgotuj ją. Zdejmij liście. Do ryby dodaj pokrojoną drobno cebulę, jajka, a następnie dopraw gałką muszkatołową i dokładnie wyrób. Ugotuj soczewicę do miękkości, mieszając co pewien czas, bo łatwo ją przypalić. Oczyszczoną dynię pokrój w kostkę i podsmaż delikatnie na...

  • Już wkrótce usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Nawet jeśli cierpimy na celiakię lub z innych powodów zrezygnowaliśmy z glutenu, na naszym stole mogą zagościć tradycyjne potrawy. Przekonajcie się, jak je przyrządzić, eliminując gluten, a będą to naprawdę niezapomniane święta, pełne nowych doznań smakowych! Boże Narodzenie to wyzwanie dla bezglutenowców, którzy poszukują nowych dań i smaków, a także świetna okazja, żeby przekonać innych, że posiłki bezglutenowe mogą być naprawdę smaczne i...

  • Dorsz panierowany w cieście

    Dorsza możesz podać z sosem tatarskim i cytryną.

  • Przygotuj Lava cake według przepisu jurora "Bake off - Ale Ciacho!". Gwarantujemy, że jeśli będziesz trzymać się przepisu i krok po kroku wykonasz wszystkie wskazówki Krzysztofa, ciasto wyjdzie bajecznie pyszne. Żel truskawkowy 80 g cukru kryształu300 g  mrożonych truskawek8 g   maizeny16 g  cukru kryształu Skarmelizować na sucho 80 gramów cukru. Wrzucić do niego posiekane mrożone truskawki. Redukować przez chwilę, a następnie dodać 16 gramów cukru połączone z maizeną. Doprowadzić do wrzenia....

  • Dorsz z pomidorami

    Składniki: dorsz Oliwa z oliwek Cytryny Natka pietruszka Pomidory koktajlowe Sól Pieprz czarny  Posiekaj natkę i pokrój pomidory. Umieść dorsza w rękawie do pieczenia, dopraw solą i pieprzem. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Dodaj natkę i pomidory. Zamknij rękaw. Piecz 25 minut w 180 st. C.

  • Niektóre smażalnie ryb nad Bałtykiem odstraszają. Jedno menu dla wszystkich klientów, niedomyta podłoga, czy długi czas oczekiwania na danie, to tylko kilka przewinień w nadmorskich knajpach. Gorzej, jeśli grzeszki restauratorów, dotyczą bardziej poważnych spraw. Brudno, jak w restauracji Już czystość w lokalu, może nam wiele powiedzieć o jakości podawanego tam jedzenia. Uciekaj, gdzie pieprz rośnie, jeśli od wejścia czujesz spalony olej, a pierwsze, co rzuca ci się w oczy to nie posiłek,...

Zdjęcia na temat: g na dorsza
Wideo na temat: g na dorsza
  • Przepis na dorsza z topinamburem

    Topinambur powoli przestaje być postrzegany jako "hipsterski" dodatek w kuchni. Bulwy tego niepozornego słonecznika bulwiastego świetnie nadają się na zamiennik ziemniaków w klasycznych obiadowych daniach, a także wybornych w smaku sosów i dodatków. Przygotowaliśmy dla was przepis na delikatny filet z dorsza z sosem z topinamburu - to elegancka i wyjątkowa w smaku propozycja, która posmakuje

  • Curry z dorszem

    Dorsz - wyjątkowa ryba, której Polacy jedzą coraz więcej. Tym razem mamy dla was przepis, który zachwyci każdego. Zobaczcie, jak szybko i tanio przygotować dorsza w curry.

  • Curry z dorszem

    Dorsz - wyjątkowa ryba, której Polacy jedzą coraz więcej. Tym razem mamy dla was przepis, który zachwyci każdego. Zobaczcie, jak szybko i tanio przygotować dorsza w curry.