• Informacje na temat:

    g kielbasa z piekarnika

Przepisy na temat: g kielbasa z piekarnika
  • Zimowy obiad z piekarnika

    Gdy temperatura spada, rośnie apetyt na mięso, gęste sosy, sery, ziemniaki i makaron. Te zapiekanki z pewnością go zaspokoją!

  • Bardzo smaczne danie jako wczesna kolacja, z kromka chleba z maslem, lub tez jako pyszny obiad - doskonale bedzie pasowal wtedy ryz na sypko, ale mozna zjesc takze bez niczego - super!! Uwielbiam ! Jednak zawsze przeszkadzaly mi skorki z papryki, ktore trzeba wypluwac :-( tym razem pozbylam sie ich wczesniej - opiekajac papryki w piekarniku, tak wiec nic nie zaklocalo tej uczty dla podniebienia. Polecam serdecznie - najwspanialszy smak !

  • Kiełbasa w piwie

    ...i olejem. Przypraw rozmarynem i ew. odrobiną soli. Posmaruj tym kiełbaski. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Zapiekaj ok. 20 minut. W czasie pieczenia polewaj resztą piwa.

  • Ciasto w wafelkach- Świetny pomysł na piknik oraz przyjęcia dla dzieci. Zamiast czereśni można wziąć truskawki lub inne owoce.

  • Tarta z kiełbasą

    ...startym żółtym serem i szczypiorem. Zalej jajkami ze śmietaną. Wyrównaj. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180°C.

  • Pączki z dziurką, ale nie tradycyjnie smażone, a pieczone w piekarniku. Fajna propozycja na tłusty czwartek.

  • Biała kiełbasa pieczona z szalotką i rozmarynem

    ...żaroodpornego i wyłożyć na nią kiełbasę (nacięciami do góry). Wierzch posypać pokrojoną w piórką szalotką i polać pozostałą oliwą. Naczynie żaroodporne przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200

  • W zeszłym roku piekłam odchudzone pączki z piekarnika a w tym roku postanowiłam zrobić z tego samego przepisu donaty,mniej kaloryczne ,nie trzeba się bać,że wejdą w boczki ;-)

  • A’la pizza z oscypkiem i kiełbasą myśliwską

    ...ułóż plasterki pomidorów. ew. lekko posyp je suszonymi ziołami i solą.  4. Pizzę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 185 st. C. Zapiekaj ok. 20 minut. Udekoruj, np. świeżymi ziołami.

  • Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na lżejszą wersję faworków, bo nie smażonych, a pieczonych w piekarniku. Faworki są bardzo smaczne, puszyste, proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis.

Artykuły na temat: g kielbasa z piekarnika
  • Biała kiełbasa

    Posiekane cebule i czosnek wymieszaj z olejem, musztardą i goździkami. Mieszanką posmaruj kiełbaski. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i wlej piwo. Oprósz majerankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 190°C przez godzinę, aż wierzchy kiełbasek ładnie się zarumienią. W czasie pieczenia polewaj wytworzonym sosem. Puszysty sernik...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Hiszpańska tortilla z kiełbasą

    ...jajeczną, dołożyć pokrojonego w kostkę pomidora, wstawić  na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Podawać na gorąco lub na zimno. Kiedy warto sięgnąć po kuracje z sodą...

  • Z Pawłem Małeckim, jednym z najbardziej znanych polskich cukierników, rozmawiamy o słodkościach, rekordach Guinessa i kulinarnych inspiracjach. Przekonajcie się, czy czekolada może się znudzić. Czy czuje pan, że cukiernictwo to raczej domena pań? Paweł Małecki: Jeżeli ktoś ma pasję, to płeć nie ma tu znaczenia. Wybitnym cukiernikiem może być zarówno kobieta, jak i mężczyzna. W Polsce mamy bardzo dobrych cukierników. Badania faktycznie wskazują, że amatorsko wypiekami i słodkościami częściej...

  • Kiełbasa w piwie

    Przygotowanie: Posiekane cebule i czosnek wymieszaj z olejem, musztardą i goździkami. Posmaruj tym kiełbaski. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i zalej jasnym piwem. Całość oprósz majerankiem, solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 °C. Piecz przez godzinę, aż wierzchy kiełbasek ładnie się zarumienią. W czasie pieczenia wędlinę polewaj wytworzonym sosem. Zobacz także:

  • Czego nie wiemy o kiełbasie? Fot. Wikimedia Commons / Dobromila 1. Biała kiełbasa jest robiona często z… mięsa drobiowego! Producenci, tnąc koszty, zamieniają mięso wieprzowe lub cielęce, z którego powinno się robić kiełbasę, na tańsze mięso z kurczaka lub indyka. 2. W gorszej kiełbasie zamiast mięsa znajdziemy kości, skórę i popiół W niektórych wędlinach w składzie pojawia się tajemnicza nazwa - "mięso oddzielone mechanicznie" lub w skrócie "MOM". MOM bywa nazywany także "mięsem odzyskanym...

  • Omlet z piekarnika z warzywami

    Kolorowe dodatki są nie tylko pyszne. Dzięki nim dania wyglądają wyjątkowo apetycznie.

  • Polacy coraz chętniej spędzają wolny czas na grillowaniu pod chmurką. Naukowcy alarmują jednak, aby nie robić tego bezmyślnie. Grillujmy z umiarem i przestrzegajmy kilku zasad. Fot. 123RF/PicselGrillowanie staje się naszym sportem narodowym. Gdy tylko wartości pokazywane na termometrach idą w górę, przestaje padać, a trawa zaczyna się zielenić, ludzie z radością wyciągają pochowane na zimę grille. Rokrocznie pojawia się wiele pytań o to, czy aby na pewno jest to bezpieczna i zdrowa forma...

  • Pomidory faszerowane kaszą z serem i kiełbasą

    Wyglądają wspaniale, jeszcze lepiej smakują.

  • Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy? Nie ma takiej możliwości! I nieważne, w której części Polski mieszkasz - biała kiełbasa i tak zapewne pojawi się na twoim stole. I choć może nie należy do najpiękniejszych dań, to z pewnością nadrabia wyśmienitym smakiem. Ale czy na pewno wiesz, czym właściwie jest biała kiełbasa? Fot.123RF/Picsel Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym...