• Informacje na temat:

    g golonka po bawarsku

Przepisy na temat: g golonka po bawarsku
  • Bawarskie przysmaki na Oktoberfest

    ...piwa. Golonka z kapustą Składniki: - 2 średnie marchewki, - 4 cebule, - sól, - 4 listki laurowe, 10 owoców jałowca, - 4 goździki, łyżka ziaren pieprzu, - 8 ziaren ziela angielskiego(...) brytfanki z kapustą i golonkami. Wstawić do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika na 1,5 godziny. W czasie pieczenia golonki obracać i skrapiać pozostałym wywarem. Przed podaniem doprawić kapustę solą...

  • Dziś w munu rewelacyjna golonka po bawarsku. Palce lizać! Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach mięso! Ulubione danie wszystkich facetów .Golonka po bawarsku, bo marynowana w piwie i pieczona w owej piwnej marynacie. A podana z musztardą i chrzanem to prawdziwy rarytas. W dobrze upieczonej golonce mięso ma właśnie odchodzić od kości .Jak to zrobić? Chcecie żeby Wasza golonka wyglądała, tak jak na zdjęciu, i smakowała jak w Monachium..

  • Oktoberfest w twojej kuchni

    ...okazję przygotowany przez Ewę Wachowicz. "Dużo i tłusto", czyli smakołyki po bawarsku Kuchnia niemiecka najczęściej kojarzona jest z wszelkiego rodzaju wariacjami na temat mięsa wieprzowego. Od...

  • Przepis wart wypróbowania: "Golonka po bawarsku"

  • Pomimo, że piwa jest w marynacie dość sporo, nie czuć go w przytłaczający sposób. Jest delikatny, przyjemny posmak, mięsko fajnie odchodzi od kości, a sos po ostygnięciu zmienia się w piwno-golonkową galaretkę, którą osobiście uwielbiam :) Do oryginalnego przepisu wprowadziłam swoje niewielkie modyfikacje.

  • schab po bawarsku

  • malutkie pączki z rodzynkami

  • Smaczny pomysł na "Kremowy deser po bawarsku z szampańską galaretką"

  • Smaczny pomysł na "Kapuśniak po bawarsku"

  • Przepis wart wypróbowania: "Roladki po bawarsku"

Artykuły na temat: g golonka po bawarsku
  • Golonka po bawarsku

    Przygotowanie: 1. Umyte golonki włóż do garnka. Zalej wodą, dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu, obraną 1 cebulę i marchewki. Gotuj ok. 1,5 godziny....

  • Mówi się, że golonka to niezdrowe i tłuste mięso. Mimo tego, bardzo często gości na naszych stołach. W końcu zjedzona raz na jakiś czas nie powinna nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, przygotowanie smacznej golonki wcale nie jest proste. Jeśli zostanie to zrobione w nieodpowiedni sposób, możemy zaserwować gościom niemal niejadalny kawałek mięsa. Ugotowanie jej w taki sposób, aby była soczysta i delikatna, to prawdziwa sztuka, która udaje się tylko nielicznym. Nie wiecie jak to...

  • Ciekawe miejsca w Monachium

    Zabytkowe, nowoczesne, pełne bawarskiego uroku i atrakcji – takie właśnie jest to niemieckie miasto nad rzeką Izarą.

  • Jak, po 18 latach spędzonych w Polsce, Hindus świętuje Wielkanoc? Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji Ganesh, który ostatnio opowiadał nam o swojej przygodzie w Polsce, stawia na kuchnię fusion. Fot. 123RF/Picsel Łączenie tradycyjnych światecznych dań z indysjkimi smakami może przynieść zaskakujące efekty. Gotowi na wielkanocny eksperyment? Jesteśmy narodem mocno przywiązanym do tradycji. Niezmiennie celebrujemy swoje święta oraz związane z nimi obrzędy. Tyczy się to w szczególności...

  • Monachium

    Zabytkowe, nowoczesne, pełne bawarskiego uroku i atrakcji – takie właśnie jest to niemieckie miasto nad rzeką Izarą.

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...

  • Grudniowy wypad do Monachium

    Słynie nie tylko z odbywającego się hucznie w październiku Oktoberfestu, czyli święta piwa. Równie sławny jest rozpoczynający się przed pierwszą niedzielą Adwentu (w tym roku 27 listopada) na placu Mariackim bożonarodzeniowy jarmark Dzieciątka Jezus.

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot.Materiały prasowe Nalewki, zarówno te ziołowe, jak i owocowe, świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań wytrawnych, jak też do słodkich ciast i deserów. Przygotowanie tego trunku nie jest trudne, a jedynie...

  • Wschodnia Bawaria. Kraina dla ciała i dla ducha

    To brzmi jak herezja, ale... O Ratyzbonie zrobiło się głośniej z okazji... jubileuszu Chrztu Polski. Niektórzy historycy sądzą, że to tutaj 14 kwietnia 966 roku Mieszko I przyjął chrzest.

  • Niezwykły poradnik zawierający 1500 przepisów na potrawy z kasz, ziemniaków, ryżu i makaronu, warzyw i grzybów, owoców morza i ryb, mięsa i podrobów, na dania główne, zupy, desery, sałatki, sosy, napoje zimne i gorące... Wśród nich przepisy na potrawy szybkie i łatwe oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej czasu i uwagi. Obszerne wprowadzenie omawiające podstawy zdrowego gotowania oraz liczne porady dotyczące doboru odpowiedniego sprzętu kuchennego, sposobu sprawiania ryb, dzielenia...