• Informacje na temat:

    g

Przepisy na temat: g
Artykuły na temat: g
  • G Riz

    Przepis z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni".

  • Najbardziej znany tort na całym świecie, którego smak zachwyca wszystkich niezależnie od miejsca zamieszkania. Krzysztof Ilnicki zdradza przepis, dzięki któremu samodzielnie przygotujecie ten pyszny deser w domu. Ciasto150 g masło75 g cukier kryształ do żółtek130 g żółtko75 g cukier kryształ do bezy200 g białko180 g czekolada gorzka 60-70%50 g maizena50 g mąka T-45020 g proszek kakaowy60 g mielone migdały Masło rozpuścić. Żółtka ubić z cukrem, a następnie połączyć z masłem. Osobno ubić bezę...

  • Gratis - emocjonalny punkt G

    Słowo gratis daje nam takiego emocjonalnego kopa, że to, co się nam oferuje, postrzegamy jako bardziej wartościowe, niż naprawdę jest - przekonuje prof. Dan Ariely. Autor książki o potędze irracjonalności uważa, że gratis to źródło nieracjonalnego podniecenia.

  • W ostatnim odcinku "Bake Off..." Krzysztof Ilnicki przygotował dla uczestników trudne zadanie. Jego przepis na panna cottę wymaga precyzji i sporej wiedzy kulinarnej. Spróbujecie? Panna Cotta 250 g mleka 3 szt wanilii Masa żelatynowa: 218 g białej czekolady 5 g żelatyny 25 g wody 31 g masy żelatynowej 343 g śmietanki 36% Zagotować mleko z wanilią. Zalać nim czekoladę i masę żelatynową. Połączyć. Dodać zimną śmietankę. Gdy zacznie tężeć, napełnić słoiki ustawione pod kątem 35-45°....

  • Sesderma: Factor G Renew

    Factor G Renew firmy Sesderma to linia produktów przeciwstarzeniowych, w której znajdziesz najnowsze osiągnięcia kosmetologii – czynniki wzrostu, nanotechnologię, komórki macierzyste oraz bogaty koktajl antyoksydacyjny, opóźniające procesy starzenia komórek.

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Kobiety w świecie marek P&G

    Jak innowacyjne podejście do reklamy zmienia postawy społeczne

  • Tradycyjna potrawa wielkanocna w nieco innym wydaniu. Jak wam się podoba taki przepis na paschę, wypróbujecie? Ciasto kruche70 g masło35 g cukier puder1 g sól25 g jaja100 g mąka pszenna30 g mąka migdałowa Utrzeć pierwsze trzy składniki. Dodać jaja i dwie mąki. Wyrobić ciasto i schłodzić. Rozwałkować i wyciąć dwa kwadraty większe niż rozmiar formy. Odpiec dwa spody na blaszce. Po upieczeniu, gdy są jeszcze ciepłe, dociąć do rozmiaru formy. Masa żelatynowa 150 g woda30 g żelatyna 180 bloom...

  • Zmień swój mózg, zmień swoje ciało, Daniel G. Amen

    Badania potwierdzają, że związek między mózgiem i ciałem jest naprawdę zadziwiający. Jeśli chcesz pozbyć się „oponki”, musisz poprawić funkcjonowanie płatów czołowych. Jeżeli chcesz pożegnać się z bólami głowy, musisz uspokoić mózg. Doktor Daniel G. Amen pokaże ci, jak usprawnić funkcjonowanie mózgu i dzięki temu poprawić kondycję fizyczną, zgubić zbędne kilogramy i zachować młodość.

  • W finale odcinka, w konkurencji technicznej cukiernicy zmierzyli się z wyjątkową recepturą mistrza na magiczną czekoladową kulę. Jeśli chcesz przygotować taki deser, skorzystaj z przepisu Krzysztofa Ilnickiego. Dobos kakaowy210 g żółtko75 g cukier kryształ120 g białko75 g cukier kryształ50 g śmietanka 30%70 g płynne masło 1 szt. skórka pomarańczowa130 g mąka T-45030 g kakao Ubić żółtko z cukrem. Osobno ubić białko z cukrem. Połączyć. Wymieszać masło ze śmietanką i zemulgować z jajami. Dodać...

Zdjęcia na temat: g
  • HEPARIZEN 8,5 mg/g (1000 j.m./g), żel
  • HEPARIZEN 8,5 mg/g (1000 j.m./g), żel
  • HEPARIZEN 8,5 mg/g (1000 j.m./g), żel
Wideo na temat: g