• Informacje na temat:

    frytki udko

Przepisy na temat: frytki udko
  • Przyrządź marynatę z przypraw, oleju, miodu i wódki. Udka kurczaka ofiletuj (tj. obierz ze skóry i usuń kości), a następnie zostaw w marynacie na godzinę. Piecz w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, polewając wodą lub piwem co 10 minut. Podawaj z borówkami lub żurawiną. Od siebie mogę polecić jeszcze frytki ze słodkich ziemniaków. Porcja dla 3 osób.

  • Udka są bardzo dobre, skórkę mają chrupiącą.. Danie nadaje się dla rodziny na obiad jako drugie danie, ale również dla gości. Podane z Ryżem Balbinki i z surówką z kiszonej kapusty smakują rewelacyjnie. Życzę wszystkim Smacznego!

  • Frytki

  • niby banalny przepis a jednak.....

  • Frytki najchętniej jadane są przez dzieci, są ulubionym dodatkiem do krótko smażonych mięs bez sosu. Oczywiście równie smakowite są z majonezem czy z ketchupem:)

  • ZKRÓJ ZIEMNIAKI PRZYGOTUJ OLEJ WLEJ OLEJ DO FRYTKOWNICY WŁACZ GAZ WRZUĆ POROJONEKARTOFLE CZEKAJ AZ SIE PODSMAZĄ I PRZYRUMIENIA SMACZNEGO

  • Idealny główny składnik obiadów. Wystarczy zrobić do tego jeszcze surówka i czy młode ziemniaczki.

  • frytki nie tylko solone

  • Bez ziemniakowe frytki :)

  • Smażone frytki ziemniaczane, idealne do wielu dań zamiast tradycyjnych ziemniaków z wody.

Artykuły na temat: frytki udko
  • Udka na 7 sposobów

    Twoi bliscy uwielbiają dania z kurczaka w roli głównej? Zrób im niespodziankę i przygotuj je w fantazyjny sposób.

  • Frytki Belgijskie serwowane na ul. św. Wawrzyńca 16 okazały się tegorocznym hitem wśród internautów i zwyciężyły w konkursie „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!", w którym wybierano wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa. Drugie miejsce zdobyła Kremówka z Cocktail-baru Cukierni „Czarodziej" z ul. Karmelickiej 15, a trzecie Krakowski Kumpir z ul. Grzegórzeckiej 3.W drugim etapie konkursu internauci wypełnili 1937 ankiet. Głosować można było na jedną z siedmiu propozycji, które wskazali w pierwszym...

  • Pałeczki na ostro

    Przygotowanie: Udka z kurczaka umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Odstaw. Cytryny cienko obierz, skórkę zachowaj i wyciśnij z nich sok. 1/4 szklanki...

  • Philips Airfryer to doskonałe rozwiązanie, jeśli Twoje dziecko jest fanem frytek, a Ty preferujesz zdrową kuchnię. Dzięki urządzeniu Airfryer do beztłuszczowego smażenia, pieczenia i grillowania ulubione frytki Twojego dziecka mogą zawierać nawet do 80% mniej tłuszczu! Nie chcesz odmawiać swojemu dziecku odrobiny kulinarnych przyjemności w postaci frytek, ale czujesz, że te ociekające tłuszczem kawałki ziemniaków nie są zdrowe i starasz się maksymalnie ograniczać ich serwowanie w Twoim domu?...

  • Ten Francuz z telewizji

    ...kanapie i smażymy frytki, po czym skrupulatnie usuwamy ślady naszego przestępstwa. Co jeszcze lubicie robić razem? - Grać w kalambury, w piłkę, pójść na gokarty. Teraz wróciliśmy z Tajlandii...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia żabich udek...

  • Morelowo-migdałowe clafoutis i menu na ten tydzień

    ...krwisty i frytki domowe.   Kolacje   Niedziela – dziś piknik zbiorowy… zabieram melony, szynkę parmeńską, clafoutis z morelami     Poniedziałek – płaska, duża fasolka szparagowa i jakaś...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Osłódź sobie jesień

    Słodko pachnące, złociste dania z miodem to znakomite antidotum na jesienną pluchę. Mięso upieczone w ten sposób zaskoczy cię soczystością.

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka jest...