• Informacje na temat:

    frykadelki

Przepisy na temat: frykadelki
  • Frykadelki z mozzarellą

    Smaczne i sycące danie

  • Śledź to specjał kuchni norweskiej, ale w Polsce też jest bardzo lubiany. Proponuję przepis właśnie z kuchni norweskiej. Doskonale pasuje na ciepło jaki na zimno. Można podać z pieczywem, ale też i gotowanymi warzywami.

  • Frykadelki po grecku

    ...placuszków. Na każdym połóż porcję sera z tymiankiem. Zlep, formując równe kulki. 3. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, włóż frykadelki, smaż je 15 minut, często obracając, aby zrumieniły się równomiernie. 4. W garnku rozgrzej resztę oleju, zeszklij na nim pozostałą cebulę. Dodaj pomidory i resztę koncentratu. Sos zagotuj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej frykadelki, podawaj z dodatkiem np...

  • Mieliśmy chęć na kotlety mielone, takie zwyczajne, z pyrami i buraczkami. Jednak "wspaniała" pogoda zniechęciła nas wyściubienia nosa spoza chawiry. Postanowiliśmy więc sporządzić coś, co pod ręką mieliśmy.

  • Frykadelki cielęce z serem

    ...ziemniaki, a na wierzch gorące cielęce frykadelki. Całość posypać pozostałym starkowanym serem i listkami świeżego oregano. Smacznego! Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona...

  • jest to wersja z mozarellą i papryką

  • Frykadelki z mozzarellą oraz pesto

    ...w plasterki. Frykadelki wysuń z piekarnika.Rozłóż na nich ser i pesto. Zwiększ temperaturę do 200 st. Piecz jeszcze ok. 5 minut, aż ser zacznie się topić. Usmażone warzywa wymieszaj z sosem pomidorowym...

  • Sprawdzony przepis na "Aromatyczne frykadelki"

  • Kukurydziane frykadelki z sałatką ziemniaczaną

    ...solą i pieprzem. Formować frykadelki. Z każdej strony obsmażać przez 5 minut. Podawać z sałatką ziemniaczaną. Czas przygotowania 60 minut Jedna porcja zawiera 4750 kJ/1135 kcal...

  • Sprawdzony przepis na "Mrugające frykadelki"

Artykuły na temat: frykadelki
  • Frykadelki nadziane fetą

    ...feta. 3. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Włóż frykadelki i smaż je na rumiano ze wszystkich stron przez 8 minut. 4. Na drugiej patelni rozgrzej pozostałą oliwę. Wrzuć pokrojone warzywa. Smaż je przez 5 minut, często mieszając. Dołóż koncentrat pomidorowy, wlej bulion. Przypraw pieprzem, solą i cukrem. Duś jeszcze przez 4 minuty. Gotowe frykadelki podawaj z warzywami. Polecamy: Ciasta...

  • Frykadelki soczewicowo-cukiniowe

    Wystarczy poświęcić trochę czasu i powstaje wspaniałe dzieło kulinarne o niezwykłym smaku, wspaniałym wyglądzie, będące oryginalnym połączeniem wielu składników.

  • Frykadelki z jajkiem

    ...paprykę do smaku. Masę dobrze wyrobić. 3. Ugotowane na twardo jajka oblepić mięsną masą. Frykadelki ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piec 20-25 minut - na rumiano. Gotowe frykadelki podawać z ketchupem lub innym pikantnym sosem do mięs.

  • Frykadelki z jajkiem na twardo

    ...minut. Frykadelki podawać z ketchupem (innym pikantnym sosem do mięs).

  • Te mielone cię zachwycą

    Klopsiki, pulpety, frykadelki... Delikatne i aromatyczne. Mieszaj, przyprawiaj i podawaj.

  • Klopsiki na winie

    Z mięsa zdejmujemy błonę, płuczemy, osuszamy i mielimy. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Do mięsa dodajemy jaja, tarty ser, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy.  Z mięsnej masy formujemy kulki wielkości wiśni, obtaczamy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Śmietanę mieszamy z winem i zalewamy frykadelki. Podpiekamy kilkanaście minut w 180ºC, by śmietana się ścięła.  Zobacz także: 

  • Klopsy po królewsku

    Z mięsa zdejmujemy błonę, płuczemy, osuszamy i mielimy. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Do mięsa dodajemy jaja, tarty ser, doprawiamy pieprzem, solą i wyrabiamy.  Z mięsnej masy formujemy kulki wielkości wiśni, obtaczamy w mące i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Śmietanę mieszamy z winem i zalewamy frykadelki. Podpiekamy kilkanaście minut w 180ºC, by śmietana się ścięła.  Zobacz...

  • Mielone w boczku z sosem grzybowym i zasmażanymi ziemniaczkami

    ... 1.  Ziemniaki dokładnie umyć i gotować 20 minut. Pieczarki oczyścić, poprzekrawać na połówki. 2.  Bułkę tartą wymieszać z 6 łyżkami wody. W misce zmieszać mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, posiekaną natkę, jajko i musztardę, dodać bułkę, doprawić solą i pieprzem. Uformować 4 frykadelki i zawinąć je w plastry boczku. Na patelni rozgrzać olej i smażyć frykadelki ok. 8 minut, obracając...

  • Z mięsa mielonego

    ...złoto. Podawać np. z żurawiną. Frykadelki z twarogiem Składniki na 4 porcje: Kotlety: 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 600 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki...

  • Pyszne różyczki

    .... Kalafior pomaga zwalczać infekcje wirusowe. Frykadelki  z kalafiorem Składniki na 6 porcji: 10 maleńkich różyczek kalafiora, 60 dag mielonego mięsa wieprzowego, 1 duża cebula, 4 kawałki(...) różyczkę kalafiora i oblepiaj go dokładnie mięsem. Formuj frykadelki. Każdą frykadelkę obtaczaj w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej (ok. 1/2 cm głębokości). Smaż na nim frykadelki na rumiano. Danie...