• Informacje na temat:

    francuz z czereśniami

Przepisy na temat: francuz z czereśniami
  • Owocowy zawrót głowy

    ...flirtu nie tylko Francuzów. W 80 % składają się z wody, resztę stanowią łatwo przyswajalne węglowodany (ok. 10 %) oraz witaminy i minerały, takie jak potas, magnez, wapń, fosfor, żelazo, jod, cynk itd. Poza tym zawierają mnóstwo witamin z grupy B (B1, B2, B5, B6, B12), witaminę C, A i PP. Nie tylko Francuzi docenili te wyjątkowe owoce. Są przysmakiem znanym na całym świecie, znanym także ze...

  • Nadziany francuz to nic innego jak warkocz z ciasta francuskiego z bogatym wnętrzem. Różnorodność w tworzeniu farszu jest naprawdę ogromna! Ja nie mogąc się zdecydować na jeden farsz zrobiłam dwie wersje.

  • Przepis wart wypróbowania: "Francuz przekładaniec"

  • Idealne do zrobienia z nich kanapek, można także pokroić w grubsze kromki i zasuszyć, zapiec, zrobić suchary. Z przepisu wyszły 4 bułki paryskie o wadze 30 dag każda.

  • Sprawdzony przepis na "Warkocz „francuz” z fetą"

  • kolorowe , lekkie i pyszne ciasto

  • Ryż z czereśniami

  • Lubię muffinki. Lubię też czereśnie. A jeszcze bardziej lubię muffinki z czereśniami!

  • Pyszne ,szybkie i tanie ciacho.

  • Sezon na czereśnie otwarty, czas więc na smakołyki z nimi.

Artykuły na temat: francuz z czereśniami
  • Siostra Grzegorza bez wątpienia będzie zachwycona tym tortem. Biszkopt przekładany kremem z bananów i masła orzechowego to strzał w dziesiątkę! Biszkopt¾ szklanki mąki ziemniaczanej¾ szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia6 jajek1 szklanka cukru2 łyżki wody Mini serniczki na zimno w kształcie serduszek500 g twarogu półtłustego (w temperaturze pokojowej)½ szklanki śmietanki kremówki 30% (w temperaturze pokojowej)3 łyżki cukru pudru¼ szklanki wody2 łyżeczki żelatyny1 granat...

  • Sezon na czereśnie zbliża się wielkimi krokami. Drzewka uginają się pod tym słodkim ciężarem, a my już nie możemy doczekać się kiedy w końcu zagoszczą na naszych stołach. Co ciekawe, jedzenie czereśni to nie tylko przyjemność, ale również ogromna korzyść dla zdrowia. Fot. 123RF/Picsel Czereśnie podbiły serca Polaków, jednak okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu na smak. Te niepozorne owoce posiadają szereg ciekawych właściwości, a ich wpływ na nasz organizm może być...

  • Luca Marchini, wielokrotnie nagradzany włoski szef kuchni, zdobywca prestiżowej Gwiazdki Michelin, 17 maja odwiedzi Kraków, aby razem z Giacomo Monzali (Studio Qulinarne) przygotować „Kolację na 4 ręce”. Będzie to kolejna okazja do degustacji wyrafinowanych dań podczas tego wyjątkowego w Polsce wydarzenia. Włoski kucharz pojawi się w Krakowie na specjalne zaproszenie restauracji Studio Qulinarne, której właścicielką jest Katarzyna Grüning, a szefem kuchni Giacomo Monzali. W lokalu...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Co lubią jeść znane osoby? Jakich potraw w życiu nie wzięłyby do ust? Zobaczcie, jak odpowiadają na pytania Smakera! Dzisiaj swoje kulinarne sekrety zdradza Magda Steczkowska! fot. Bernard Hołdys Magda Steczkowska to piosenkarka popowa śpiewająca w zespole Indigo, muzyk studyjny, a prywatnie siostra Justyny Steczkowskiej. Nagrała ponad 50 płyt studyjnych! Oprócz śpiewania zajmuje się także pisaniem tekstów. Zobaczcie, jak odpowiada na nasze 11 kulinarnych pytań!   1. Moja ulubiona potrawa...

  • Jego słynne "Oddaj fartucha!" chyba już zawsze kojarzone będzie z programem Master Chef. Michel Moran jest prawdziwą indywidualnością i wspaniałym kucharzem. Smakerowi zdradza swoje kulinarne upodobania.. fot. AKPA.PL Kiedy rozpoczęła się pana przygoda z gotowaniem? - O zostaniu kucharzem marzyłem już jako mały dzieciak, a dokładnie 1 września 1979 roku (miałem wówczas 14 lat) dostałem się do szkoły gastronomicznej w Paryżu wygrywając wcześniej konkurs kulinarny. Przez pierwsze dwa lata...

  • Kto jest twórcą najsłynniejszego deseru z truskawek? Prawidłowa odpowiedź brzmi: pies. Chociaż brzmi to absurdalnie, taka jest prawda. Desery truskawkowe uwielbiał Piotr Wielki, a najsłynniejszy powstał na słynnej Eton. Fot. 123RF/Picsel Truskawki można jeść na przeróżne sposoby, ale najbardziej lubimy je na słodko. Są składnikami wielu deserów, ale tylko dwa desery na bazie tych owoców zyskały światową sławę. Truskawki w środku mroźnej, rosyjskiej zimy Anegdota mówi, że car Piotr I ze...

  • Francja jest niekwestionowanym Królestwem Sera i prawdziwym rajem dla jego smakoszy. Każdy region, a nawet wiele poszczególnych miast i miasteczek ma swoje oryginalne produkty o zróżnicowanym smaku, kształcie i rozmiarze. Jest więc w czym wybierać - kraj ten może poszczycić się dziś produkcją ok. 1000 gatunków sera. Fot. 123RF/Picsel Z badań wynika, że 96% populacji francuskiej w wieku od 2 do 75 lat regularnie jada sery, a 47% deklaruje, że robi to codziennie. Statystyczny Francuz zjada ok....

  • Któż z nas nie lubi słodkości? Czasem odmówienie sobie kawałka ciasta, stanowi naprawdę spore wyzwanie. Zwłaszcza, jeśli jest ono przygotowane zgodnie ze wskazówkami naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Pomimo wysokich temperatur, lato to najlepszy czas na przygotowywanie ciast. Smaczne i tanie owoce dostępne są niemal na każdym straganie. Kiedy się w nie zaopatrzymy, nie potrzeba już wielu dodatków, aby przygotować naprawdę wyjątkowe ciasta. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy,...

  • Jakie dania królowały na stołach w lipcu, i jakimi pomysłami zaskoczyli nas tym razem użytkownicy? Zobaczcie nagrodzone przepisy! Mnóstwo fantastycznych przepisów - bo, aż 1148 - zgłoszonych do konkursu to wielka radość, ale też wyzwanie, aby wybrać te najlepsze! Tym razem jury obradowało dwa dni, po licznych wymianach zdań, udało nam się wyłonić zwycięzców. W lipcu na waszych stołach królowały ciasta i dania wytrawne przygotowane z sezonowych produktów. Zobaczcie listę laureatów i...