• Informacje na temat:

    foremki na sałatki

Przepisy na temat: foremki na sałatki
  • Mrożone kostki oliwy z ziołami idealne do zup i sałatek

    Szymon Rączka, współtwórca polskiej wersji cieszącego się popularnością na całym świecie bloga "Handimania", zdradza PAP Life, jak można zachować świeżość ziół na dłużej. "Wystarczy zatopić ulubione, posiekane zioła w oliwie i zamrozić je w foremkach, niczym kostki lodu" - mówi bloger. Mrożoną kostkę oliwy z ziołami można wykorzystać w dogodnym momencie wrzucając ją do zupy, do sałatki albo do...

  • Wypróbowany przepis na "Babeczki foremki"

  • Halloweenowa kuchnia: Sałatka ziemniaczana czarownicy

    ...płaskie, a następnie za pomocą foremki wyciąć z nich nietoperze. Pomidory pokroić na cząstki. Zieloną cebulkę pociąć na 10 kawałki, ponacinać tak, aby powstały "miotełki czarownicy" i włożyć je na...

  • Marzy Ci się jakiś ciekawy wzór foremki do ciastek? W żadnym sklepie jej nie ma a Ty potrzebujesz na już? Jest na to sposób!

  • Pieczywo doskonałe: pełnoziarniste, wilgotne, pachnące, z grubą chrupiącą skórką. Idealne na kanapki. W przepisie użyłam kefiru, dzięki czemu chleb dłużej zachowa świeżość. Wierzch możemy dodatkowo obsypać ziarnami słonecznika lub siemienia lnianego (wcześniej posmarować chleb jajkiem rozmąconym z łyżką mleka).

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    Czerstwa bułeczka może się przydać! Wyczarujesz z niej zapiekankę lub grzanki do zupy, dodasz do sałatki lub użyjesz do chrupiącej panierki.

  • Sprawdzony przepis na "Puszyste serniczki z foremki"

  • Mieszanka studencka na trzy sposoby

    Jeśli uważasz, że Mieszanka studencka jest wyłącznie przekąską, ten tekst wyprowadzi Cię z błędu. Sprawdź jakie zastosowanie kulinarne mają popularne bakalie. Nie tylko upieczesz z nimi ciasto, ale także przyrządzisz przystawkę i sałatkę śniadaniową. Szybko, lekko i zdrowo!

  • Smaczny pomysł na "Medaliony wieprzowe z foremki"

Artykuły na temat: foremki na sałatki
  • Zielenina zupełnie za darmo? Tak!

    ...sałatki. Będzie pięknie, pysznie i oryginalnie. Na surowo można też jeść mniszek lekarski, zarówno kwiaty, jak i młode listki. Ma delikatny smak, a przy tym stanowi bogactwo najcenniejszego błonnika...

  • Podstawowe wiadomości o zasadach łączenia warzyw, owoców i innych składników z odpowiednimi dressingami. Smaczne przepisy - klasyczne i proste z praktycznymi poradami. Pomysłowe propozycje na kolorystyczne i smakowe połączenia.

  • Coś na drogę

    ...​Wyzwanie? Szesnaście godzin jazdy samochodem, z dzieckiem, które nie lubi kanapek. Co w takiej sytuacji robią Agnieszka i Pascal? Zabierają w podróż domowe sałatki, koktajle i ciasto, żeby uniknąć jedzenia w przydrożnych barach, co może skończyć się niestrawnością. A ty jak szykujesz się do drogi?

  • Przygotowując menu na przyjęcie, nie można zapomnieć o sałatkach. Prezentujemy wam kilka prostych i szybkich przepisów, dzięki którym zrobicie wrażenie na gościach. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli dobrze sprawdzają się koreczki, paszteciki i wszystkie inne „drobnostki". Jeśli jednak nie macie czasu na mozolne nabijanie koreczków i przygotowywanie...

  • Jajko i spółka

    Tradycyjna Wielkanoc wymaga lekkiego retuszu. Zamiast mięs proponujemy ceviche z dorsza z cytrusami i dynią. A w miejsce sałatki jarzynowej - Carpaccio z buraków. Świętujmy lekko, zdrowo, wiosennie!

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

  • Pora na pora

    Ten krewniak cebuli pasuje do sałatek, zapiekanek i zup. Dobrze komponuje się z daniami mięsnymi i rybami.

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...

  • Rzeżuchą witaj wiosnę

    Nadaje się do zup, sosów, surówek, sałatek i serów. Jest też bogata w witaminy C, B1 i K ale przede wszystkim wprowadza do kuchni wiosnę. Przedstawiamy przepisy z rzeżuchą.

  • Są smaczne, sycące i wyjątkowo proste w przygotowaniu. Co więcej, doskonale sprawdzą się na rodzinnym przyjęciu, pikniku oraz jako obiad w pracy. O czym mowa? Oczywiście o nieśmiertelnych sałatkach makaronowych. Fot. 123RF/Picsel Sałatki z dodatkiem makaronu na naszych stołach królują od wielu lat. Jeśli stosunkowo niewielkim kosztem chcemy przygotować sycący posiłek dla wielu osób, są one niemal idealnym rozwiązaniem. Jednak co zrobić, aby sałatka była dla naszych gości prawdziwym...