• Informacje na temat:

    foremki do rurek z kremem

Przepisy na temat: foremki do rurek z kremem
  • Prosty przepis na rurki z kremem

    Z kilku produktów wyczarujesz słodkie rurki ze śmietankowym kremem. Żeby wzbogacić smak, do śmietany możesz dodać mus ze świeżych truskawek.

  • No właśnie. Rarytas, dla wielu smak dzieciństwa, dla wielu coś nieosiągalnego. W działach ze sprzętem kulinarnym znajdziemy patelnie, pędzelki, foremki do wykrawania, okrągłe tortownice, silikonowe keksówki, foremki na muffinki w mniej lub bardziej tradycyjnym wydaniu, łyżki do lodu, foremki na lód, czekoladki i inne cudeńka. Nigdzie nie ma foremek do rurek, czy do orzeszków. Trzeba zamawiać przez internet… albo i nie. Zwiedziłam całe miasto wojewódzkie, sklepy mniejsze i większe – i nic....

  • Wypróbowany przepis na "Babeczki foremki"

  • Marzy Ci się jakiś ciekawy wzór foremki do ciastek? W żadnym sklepie jej nie ma a Ty potrzebujesz na już? Jest na to sposób!

  • Rozpływa się w ustach.

  • Rurki z kremem budyniowym. Są kruche i bardzo smaczne. Proporcje składników wystarczają na ok. 20 rurek.

  • Ciastka te dla mnie są typowym brytyjskim deserem którym zajadałam się niedzielnymi popołudniami przy towarzystwie herbaty i kanapek z ogórkiem :) A tu się nagle okazało że w Polsce tez takie robią! Ale ani mój partner, ani znajomi czegoś takiego nie jedli :)

  • Pyszne rurki z kremem. Szybko i prosto. Wspaniale wyglądają !

  • Rurki są kruche i słodkie.

  • Są dość pracochłonne, ale efekt wszystko wynagradza ;)

Artykuły na temat: foremki do rurek z kremem
  • Sycylijskie rurki cannoli

    ...foremek - tak, by ciasto na siebie lekko nachodziło, sklejając je rozmąconym jajkiem. Smaż partiami na mocno rozgrzanym oleju, na złoto. Kremem nadziej wystudzone rurki. Brzegi posyp pistacjami lub...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Sycylijskie cannoli

    Ilość: 10 sztuk. Czas przygotowania: 80 minut. Potrzebne: foremki do pieczenia rurek. Składniki: Ciasto: - 2 łyżki cukru pudru - 2 żółtka - 50 g roztopionego masła - 50-80 ml białego wina wytrawnego - 250 g mąki pszennej tortowej - olej do smażenia Nadzienie z serka ricotta : - 250 g serka ricotta - 100 ml śmietanki UHT 30 proc. - 80-100 g cukru pudru - sok z 1 limonki...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Szybkie wypieki

    .... Ciasto francuskie rozwałkować na płat o grubości 5 mm. Za pomocą okrągłej foremki (np. szklanki) wykroić 32 kółka o średnicy 8 cm. Na wyściełanej papierem do pieczenia blasze ułożyć 8 kółek, posmarować je rozkłóconym jajkiem i poprzekłuwać widelcem. Z pozostałych kółek powykrawać środki za pomocą mniejszej foremki (np. literatki). Na każdym pełnym kółku położyć trzy z wykrojonym środkiem...

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Fot. 123RF/Picsel Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie...

  • Szykujesz wykwintne przyjęcie? Nie masz pomysłu na dekoracje potraw, drinków, stołu? Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z relacją z czatu z Łukaszem Szewczykiem i Piotrem Wasikiem. Nasi goście wprowadzili was w tajniki carvingu - tajlandzkiej sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach. ~.Ona.~: czym jest carving? Ł.Szewczyk&P.Wasik: Najogólniej to sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach, dekorowanie potraw, półmisków, stołów. anioleczka21: witam skad wziela sie nazwa carving?...

  • Jurorzy poprosili uczestników "Bake Off - Ale Ciacho!" o przygotowanie słodkiego cannoli z dwoma kremami. Poradzilibyście sobie z tym przepisem? Ciasto na cannoli 150 g mąki pszennej typ 500 1 żółtko 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżki kakao 10 g cukru 15 g stopionego masła 50-60 g wina marsala (dodawać stopniowo, do uzyskania konsystencji elastycznego, ale nie lepkiego ciasta) 1 białko do zlepiania brzegów cannoli cukier puder do...