• Informacje na temat:

    foremka na babke gotowaną

Przepisy na temat: foremka na babke gotowaną
  • Babka puchowa

    Delikatna w smaku.

  • Nie pieczona, ale gotowana

  • Szafranowy drożdżowiec

    Rozpływa się w ustach!

  • Pachnąca cytryną, przepis ma ok. 30 lat...Potrzebna specjalna forma do babki gotowanej

  • Wiosenna zapiekanka z wołowiną

    Ciepłe promienie słońca, pierwsze nowalijki, pyszne warzywa i owoce - to zapowiedzi wiosennego i letniego menu. Lekkie, kuszące dania mogą być bardzo proste w przygotowaniu. By zaoszczędzić cenny czas, warto wykorzystać sprytne patenty marki Gosia. Wytrzymała foremka aluminiowa do przygotowywania ciast i zapiekanek, pozwoli na przygotowanie pysznej, rumianej zapiekanki z wołowiną! Połączenie...

  • Pyszne ciasto na niedzielny deser. Łatwe i szybkie w wykonaniu.

  • Czekoladowa pokusa z malinami

    Nikt się im nie oprze!

  • bardzo smaczna, ale wymaga specjalnej formy

  • Jak mazurek to tylko z Warmii i Mazur!

    Kulinarna podróż do Krainy Tysiąca Jezior!

  • Zdecydowanie najlepsza babka jaką jadłam.Zbliża się Wielkanoc i w związku z tym testowałam różne przepisy na babki i wiecie co,choć zrobiłam kilka różnych ,żadna moim zdaniem na bloga się nie nadawała,wszystkie suche i jakieś nie takie....Aż zrobiłam babkę gotowaną.....i to było to!!! Genialna,delikatna,puszysta i w ogóle nie sucha,do tego zrobiłam moją ulubioną polewę czekoladową i zniknęła błyskawicznie.Mogę wam ją polecić z czystym sercem.

Artykuły na temat: foremka na babke gotowaną
  • Babka na medal

    Może być drożdżowa, ucierana, a nawet gotowana. Pod każdą postacią jest wyjątkowo pyszna.

  • Często przed wakacyjnym wyjazdem próbujemy zrzucić nadmiarowe kilogramy. A kiedy już zaczniemy wypoczywanie, opychamy się niezdrowymi fast foodami, które nie tylko są tuczące, ale i bardzo niezdrowe. Co zrobić, by wakacyjna dieta nie odbiła nam się czkawką? Nie musimy rezygnować z domowych pyszności na urlopie!   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Nie rób sobie wakacji od zdrowego jedzenia! Wakacje wielu z nas kojarzą się z jedzeniem frytek, gofrów...

  • Zielenina zupełnie za darmo? Tak!

    ..., estragon, lubczyk itp. zamroź w foremkach do kostek lodu. Będą akurat na porcję do zupy. AGNIESZKA PACUŁA...

  • Gotowanie to sztuka. Umożliwia tworzenie dań za sprawą doboru składników oraz łączenia smaków przy akompaniamencie odpowiednich narzędzi. Jednym z nich są wolnowary, które pozwalają na przygotowanie potraw o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Urządzenia tego typu posiadają również szereg innych istotnych zalet, dzięki którym nawet dania dobrze nam znane dostarczą nam nowych doznań kulinarnych i walorów odżywczych. Fot. materiały prasowe Moda na gotowanie już dawno zatoczyła szerokie kręgi....

  • Wielkanocne baby ponczowe

    Świąteczny przepis mistrza cukiernictwa Pawła Małeckiego.

  • Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, dlatego nasza redakcja postanowiła sprawdzić co pojawi się na świątecznym stole Michela Morana oraz kilku znanych blogerek. Fot. materiały prasowe Kilka dni temu mieliśmy okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych marki Kenwood. Głównym prowadzącym był Michel Moran - ambasador marki, znany wam chociażby z show Masterchef. Swoimi świątecznymi przepisami podzieliły się z nami również popularne blogerki. Kulinarne wskazówki Przedświąteczne spotkanie...

  • Wielkanoc w trzech aktach

    ...(kurzych, gęsich, indyczych), 200 g cebuli, 200 ml porto, 400 g klarowanego masła, kilka plasterków szynki parmeńskiej, sól, pieprz dodatkowo foremka do pasztetu, folia spożywcza Konfitury: 1 kg...

  • 800 pyszności na czas kryzysu! Zupy, zapiekanki, potrawy z kaszy i ryżu, pizze ,tarty, grzanki, sałatki, surówki, przystawki, dania z warzyw, drobiu i ryb, sosy, desery, ciasta, napoje Z najprostszych składników można wyczarować bogactwo smaków! Tadeusz Barowicz - mistrz kuchni, którego książki trafiły do dziesiątek tysięcy klientów KLUBU DLA CIEBIE - zaprasza na kurs taniego gotowania. Zdziwisz się, na jak wiele sposobów można przygotować mielone mięso, filety rybne lub kaszę gryczaną! Z...

  • Wyczarowane z ziemniaków

    Ziemniaki nie muszą być tylko dodatkiem do obiadu. Można z nich przygotować mnóstwo pysznych i oryginalnych potraw.

  • Jak wyglądają typowe dni autorek książki "Szczypta smaku", czego nie lubią w gotowaniu oraz o tym co najbardziej lubią jeść dowiecie się czytając wywiad. Sebastian Nowak: Na rynku ukazuje się właśnie wasza nowa książka Szczypta smaku. Jesteście również autorkami bardzo dobrze przyjętej Rewolucji na talerzu. Jak myślicie, od czego to zależy, że jedne książki kulinarne przechodzą całkowicie bez echa, a inne stają się bestsellerami?   Olga Kwiecińska: Uważam, że podstawą jest fakt prowadzenia...